Κολοβέτσιος: "Ξεπεράσαμε από την πρώτη στιγμή την απόλυση Πογέτ"

Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό αλλά και όσα ακολουθούν μέχρι το τέλος της σεζόν μίλησε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, τονίζοντας πως η ομάδα ξεπέρασε αμέσως την αποχώρηση του Πογέτ.

Κολοβέτσιος: "Ξεπεράσαμε από την πρώτη στιγμή την απόλυση Πογέτ"
Κολοβέτσιος-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ»:

– Πώς είναι να είσαστε στον τελικό του κυπέλλου;

«Είμαστε χαρούμενοι, ήταν βασικός στόχος για την ΑΕΚ αυτός και τον είχαμε βάλει από την αρχή της σεζόν. Το προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε μέχρι εδώ και νομίζω πως το αξίζαμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να δείξουμε την αξία μας στο γήπεδο και στον τελικό, να δουλέψουμε πολύ, προκειμένου για να μας βρει χαρούμενους και το τέλος του παιχνιδιού».

– Φοβηθήκατε πως κάποια στιγμή μέσα στο ματς με τον Ατρόμητο, πως η πρόκριση πάει να χαθεί;

«Όταν δεχθήκαμε το γκολ, υπήρξε σίγουρα μια ανησυχία, αλλά το αφήσαμε πίσω μας. Ξέραμε πως έπρεπε να αντιδράσουμε, δεν έπρεπε να μείνουμε με σταυρωμένα και όπως είπε και ο προπονητής μας, δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε αυτό που θέλαμε».

– Όσοι απ’ εσάς μέσα στην ομάδα, ζήσατε και όσα έγιναν πέρυσι στο κύπελλο, αισθάνεστε πως σαν κάτι να σας χρωστάει και η τύχη μετά τον αποκλεισμό;

«Μπορεί να υπάρχει και αυτό, αλλά φυσικά εμείς ούτε που σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Πρέπει όλα να τα βάλουμε στην άκρη, πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, να μπούμε μέσα στο ματς συγκεντρωμένοι, να το ελέγξουμε και να φτάσουμε στον στόχο μας».

– Το βλέπετε και ως μια ρεβάνς από τον Ολυμπιακό για πέρυσι;

«Θεωρώ ότι είναι ένα ντέρμπι. Πάντα είναι ιδιαίτερα τα ντέρμπι. Θα κυριαρχήσει σίγουρα η δύναμη και το πάθος. Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι του ματς και να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας. Θα έρθουν και άλλα πολλά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα ρεβάνς».

– Θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά το γεγονός πως στο ματς πρωταθλήματος κερδίσατε τον Ολυμπιακό;

«Δεν θα επηρεάσει αυτό. Απλώς εκείνη η νίκη μας γεμίζει με ψυχολογία. Μπορεί να μας δώσει ένα ψυχολογικό αβαντάζ το γεγονός πως τελευταία φορά που είχαμε παίξει, κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε και μπορούμε να το ξανακάνουμε»

– Ξέρετε καλά τον αντίπαλο, που πιστεύεις πως θα κριθεί ο τελικός;

«Ο τελικός είναι ένα μονό παιχνίδι και έχει ιδιαιτερότητες. Σίγουρα και οι δυο ομάδες θα πάνε συγκεντρωμένες πολύ στην άμυνα. Για να μην δεχθούν κάποιο γκολ. Θα έχει δύναμη το παιχνίδι και νομίζω πως θα το κερδίσει όποιος το θέλει περισσότερο. Εκεί ουσιαστικά θα κριθεί».

– Τι είναι αυτό που θα πρέπει μέσα στο γήπεδο να κάνει η ΑΕΚ στον τελικό οπωσδήποτε και αυτό που επουδενί δεν θα πρέπει να κάνει;

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να μην δεχθούμε γκολ. Να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας στο παιχνίδι. Να μην φοβηθούμε το ματς, να βγούμε μπροστά, να πιέσουμε, να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας και θα πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι».

– Αισθάνεστε πως έχετε κάτι να αποδείξετε σ’ αυτόν τον τελικό;

«Σίγουρα είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε πως αξίζουμε σαν ομάδα να πάρουμε ένα τρόπαιο. Ένας τελικός είναι, δίκαια έχουμε πάει εδώ και θέλουμε να αποδείξουμε πως αξίζουμε να κατακτήσουμε και το κύπελλο».

– Το γεγονός πως η ΑΕΚ επιστρέφει σε τελικό και διεκδικεί τρόπαιο μετά από πέντε χρόνια και μετά από την μεγάλη περιπέτεια της Γ’ και Β’ εθνικής, σας κάνει ακόμα περισσότερο… διψασμένους;

«Ασφαλώς και υπάρχει δίψα στην ομάδα. Προερχόμαστε από μια πολύ μεγάλη περιπέτεια και για την ιστορία και για το όνομα της ΑΕΚ. Όλοι θέλουμε πολύ αυτό το κύπελλο. Είναι πολύ σημαντικό. Όμως έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα και είμαι βέβαιος πως θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι».

– Ήδη από τώρα ο Στέλιος Μανωλάς σας έχει ζητήσει να το πιστέψετε πως μπορείτε να κερδίσετε. Πως εισπράττεις το κλίμα, βλέπεις κάτι τέτοιο στα μάτια των συμπαικτών σου;

«Εννοείται το βλέπω. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Το θέλουμε πολύ και το πιστεύω. Ο κόουτς προσπάθησε από την πρώτη στιγμή που ήρθε η πρόκριση στον τελικό, να μας βάλει στην διαδικασία να το βάλουμε στο μυαλό μας πως μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό το κύπελλο. Και όλοι αισθανόμαστε πως μπορούμε να το πάρουμε».

– Η παρουσία μιας προσωπικότητας σαν τον Μανωλά στον πάγκο, που έχει κατακτήσει κύπελλα με την ΑΕΚ, βοηθά ως έμπνευση;

«Ασφαλώς. Είναι ένα τεράστιο μέγεθος για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να μας περάσει το μέταλλο του νικητή και του πρωταθλητή. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που άρχισε να κτίζεται η φετινή ομάδα, είχε ως γνώμονα να μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να παίρνει τη νίκη»

– Η ομάδα πέρασε ένα διάστημα με κακή αγωνιστική εικόνα. Τι πήγε στραβά και αν είναι έτοιμη να ξαναβρει τον καλό της εαυτό;

«Είχαμε ένα θέμα με την κατοχή της μπάλας στα τελευταία παιχνίδια. Ήταν ένα αβαντάζ που το είχαμε αλλά το χάσαμε. Δυσκολευτήκαμε πολύ στην τελική προσπάθεια. Όμως μπορούμε να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό. Στο χέρι μας είναι. Είναι θέμα δουλειάς και συγκέντρωσης».

– Περάσατε μια μικρή περιπέτεια με την απομάκρυνση του Γκας Πογέτ. Πως το βιώσατε όλο αυτό και πόσο το έχετε ξεπεράσει;

«Θεωρώ πως από την πρώτη στιγμή το έχουμε ξεπεράσει, το δείξαμε από τον πρώτο ημιτελικό με τον Ατρόμητο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει αυτά να τα ξεπερνάμε και να μην μας επηρεάζουν. Και πόσο μάλλον όταν είσαι στην ΑΕΚ, θα πρέπει αυτά να τα αφήνεις αμέσως πίσω σου και να κοιτάς μπροστά».

– Τι ήταν αυτό που έφερε στην ομάδα και στα αποδυτήρια ο Μανωλάς;

« Όταν έρχεται καινούργιος προπονητής αλλάζει την ψυχολογία. Γιατί όλοι θέλουν να δείξουν το κάτι παραπάνω στον νέο προπονητή. Ο κύριος Μανωλάς προσπαθεί να μας περάσει κάποια σημεία στην τακτική στα οποία χρειαζόμασταν βελτίωση. Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα για την ΑΕΚ και αυτό λειτουργεί πολύ θετικά στην ψυχολογία της ομάδας.

– Ο κόσμος σας στήριξε φέτος παντού, αλλά μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό, εξέφρασε και τα παράπονα του. Θεωρείς πως χρωστάτε κάτι στον κόσμο;

«Η αντίδραση του κόσμου μετά το ματς με τον Λεβαδειακό θεωρώ πως ήταν απολύτως δικαιολογημένη, καθώς ήταν μια άσχημη ήττα. Ο κόσμος ξέρουμε πως είναι διψασμένος, έχει καιρό να γευτεί την χαρά της κατάκτησης ενός τροπαίου και έχει περάσει πολλά. Πάντα ήταν δίπλα μας φέτος και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια και ξέρουμε πως θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να τον ευχαριστήσουμε και να ανταποδώσουμε αυτή την στήριξη».

– Ένας τελικός χωρίς κόσμο. Πως αισθάνεστε εσείς οι παίκτες και πόσο θεωρείς πως θα σας επηρεάσει το άδειο γήπεδο;

«Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό. Βεβαίως είμαστε συνηθισμένοι στην Ελλάδα να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Μακάρι να είναι το τελευταίο ματς που γίνεται σε άδειο γήπεδο. Ένας τελικός πρέπει να γίνεται με κόσμο. Ελπίζω τουλάχιστον να βελτιωθούν τα πράγματα και η πολιτεία να πάει προς αυτή την κατεύθυνση. Ασφαλώς και θα μας επηρεάσει και τις δυο ομάδες η απουσία του κόσμου. Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας μέσα στο γήπεδο».

– Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους οπαδούς της ΑΕΚ πριν από τον τελικό;

«Να ξέρει θα δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους. Ξέρουμε τι έχει περάσει και αξίζει πολλές χαρές. Ελπίζω να καταφέρουμε να του δώσουμε την πρώτη».

News 24/7

24MEDIA NETWORK