Μανόλο, μην πέσεις σε παγίδα!

Η πειραματική περίοδος στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε επίσημα μετά το φιλικό με την Γάνδη στο ΟΑΚΑ. Ποια τα συμπεράσματα από το δύσκολο τεστ απέναντι στους Βέλγους; Και γιατί ο Χιμένεθ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του: Πρέπει να παίξουν, κάποιες, από τις μεταγραφές. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Μανόλο, μην πέσεις σε παγίδα!

Η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Γάνδη σαφώς και είναι κατάλληλη για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα πριν τη μάχη που θα δώσει η Ένωση με την ΤΣΣΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (25/7) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η βελγική ομάδα ουδεμία σχέση είχε με αυτές που έπαιξε η Ένωση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Πολωνία και ευτυχώς να λέει κανείς αφού τώρα ο Χιμένεθ έχει έξι ημέρες στη διάθεσή του για να επιλέξει τους έντεκα... κομάντο που θα μπουν για να κάνουν την έκπληξη και να “φρενάρουν” τους Ρώσους που έρχονται με “αέρα” φαβορί στην Ελλάδα.

Κανείς δεν έχει την απαίτηση η ΑΕΚ να μπει και να... καταπιεί την ΤΣΣΚΑ. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό... Οι Ρώσοι είναι πιο έτοιμοι αγωνιστικά για ένα τέτοιο ματς. Ο Χιμένεθ πρέπει να τα βάλει κάτω και να παίξει έξυπνα τον “Κόκκινο Στρατό” μέσα στο γήπεδο του το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ, διαφορετικά θα'χει πρόβλημα και τα δύο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ δεν είναι φιλικά.

Το τραγικό λάθος του Τσιγκρίνσκι από το οποίο προήλθε το γκολ της Γάνδης μπορεί να συμβεί στον κορυφαίο αμυντικό του πλανήτη και στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Κακώς, αμέσως σχεδόν τα social media πήραν... φωτιά και τα σχόλια προέτρεπαν την ΠΑΕ να κινηθεί για την απόκτηση στόπερ. Αυτούς έχουμε και αυτούς εμπιστευόμαστε.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ, στην αρχή τουλάχιστον του αγώνα, δεν μπορούσε να κάνει φάσεις με τους Κλωναρίδη και Λιβάγια στα έμπροσθεν, ενώ ο Μάνταλος όντας αριστερά στο... φτερό, δεν ήταν ο παίκτης που θα ηγηθεί της δημιουργίας και της “τροφοδοσίας” των επιθετικών. Όταν πέρασε στον άξονα όλοι είδαν ότι παίζοντας πιο ελεύθερα, έκανε μια χαρά τη δουλειά του και έβγαλε και γκολ, όπως κι αν ήρθε αυτό.

Ας επιστρέψουμε όμως στα των επιθετικών. Ο Κροάτης προσπαθεί αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος για να πατήσει γερά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να “τρομάξει” τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Γιακουμάκης από την άλλη, χωρίς να τον “βαφτίζουμε”... Ζλάταν της Ελλάδας και άλλα τέτοια γραφικά είναι απλά πιο “διψασμένος” από τον Μάρκο. Πραγματικός “σκύλος” μέσα στο γήπεδο, κάνει σωστές κινήσεις και εκμεταλλευόμενος τη δύναμή του μπορεί και βρίσκεται μέσα στις φάσεις και να ρίχνει “ξύλο” στους αμυντικούς.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τροΐστανσον. Ο Ισλανδός έχει έρθει στην ΑΕΚ για να παίξει στο Champions League και το δείχνει αντρίκια μέσα στο γήπεδο. Έχει τρεξίματα, βοηθάει στα μετόπισθεν, κλείνει στο κέντρο και μπορεί να βγάλει μπροστά την ομάδα όταν του δοθεί η ευκαιρία.

Πάμε και στο πιο... χοτ κομμάτι του αγώνα. Το δίδυμο Γιακουμάκη-Αλμέιδα. Οι δύο τους όταν έπαιξαν ο ένας δίπλα στον άλλο έκαναν την ΑΕΚ επιθετική. Δυνατά κορμιά αμφότεροι άνοιξαν χώρους στους χαφ για να ανέβουν και να... σπάσουν μπάλες στους πλάγιους, όμορφα πράγματα και με φαντασία.

Επίσης, πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Αλμέιδα, παρά τα όσα ακούει είναι ένας παίκτης στυλ... Γιακουμάκη αυτή τη στιγμή. Τι εννοούμε; Είναι “διψασμένος” να δείξει πράγματα και όσο μπορεί το καταφέρνει. Πρέπει να συμβιβαστούν κάποιοι με την ιδέα ότι μπάλα δεν παίζει η φανέλα και το όνομα. Μπάλα παίζει το ταλέντο, η φυσική κατάσταση και η ηλικία. Ο Πορτογάλος δεν είναι κανένα... φυντάνι που θα του πει κανείς πώς να παίξει τη θέση του σέντερ φορ. Είναι 33 και κάνει αυτό που μπορεί.

ΟΙ... ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΙ MVP

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Μπακάκη και στον Γιόχανσον. Ο πρώτος είναι πολύ φορμαρισμένος και του αξίζει θέση βασικού στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, το'χει κερδίσει. Ο Λόπες δεν ικανοποιεί και σήμερα που βρήκε μπροστά του πιο έτοιμους παίκτες είχε προβλήματα. Ας ρισκάρει ο Χιμένεθ και ας βάλει τον Γκάλο αριστερό μπακ, δεν θα τον κατηγορήσει κανείς.

Όσον αφορά τον Γιόχανσον, τι μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε γι'αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Μάγκας... μεροκαματιάρης στο κέντρο της ΑΕΚ. Πολυτέλεια θα έλεγε κανείς ένας τόσο εργατικός και ακούραστος ποδοσφαιριστής, όχι μόνο για την Ένωση, αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα γενικά.

Τα ματς με την ΤΣΣΚΑ θα δείξουν αν η ΑΕΚ θα κάνει μεταγραφές, έτσι λένε κύκλοι γύρω από την ΠΑΕ. Όχι, αυτό είναι λάθος προσέγγιση. Από την ηγεσία της ομάδας έχει τεθεί ως στόχος το πρωτάθλημα! Αυτό συνεπάγεται ότι η ΑΕΚ όποια και είναι εξέλιξη στο Champions League πρέπει να πάρει τουλάχιστον δύο ακόμη ποδοσφαιριστές...

Αυτά για σήμερα. Ραντεβού μετά το... αστεράτο, τελευταίο σφύριγμα στο ΟΑΚΑ την Τρίτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK