ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Πώς θα κινηθεί, ποιους κοιτάει, τι περιμένει

Η επιστροφή του Μαϊστόροβιτς στην Ελλάδα από την Αργεντινή φέρνει εξελίξεις στα μεταγραφικά της ΑΕΚ στα οποία φαίνεται ότι αρκετά σύντομα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Τι συμβαίνει με Αζντάρεβιτς και τους υπόλοιπους στόχους της «Ένωσης». Ρεπορτάζ-Ανάλυση: Άκης Γεωργίου

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Πώς θα κινηθεί, ποιους κοιτάει, τι περιμένει

H κακή μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα φανέρωσε την ανάγκη για σοβαρή ενίσχυση αφού -όπως αποδείχθηκε- με την παρούσα κατάσταση, η ομάδα δεν κατέστη εφικτό να φανεί ούτε στο ελάχιστο ανταγωνιστική. Οι προσδοκίες του περασμένου καλοκαιριού αποδείχθηκαν απλά… φρούδες ελπίδες και η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη προσφέρεται για βελτίωση του ρόστερ.

Παρότι στο προηγούμενο διάστημα ήταν δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί για έναν σέντερ φορ και έναν κεντρικό χαφ, οι συνεχόμενες αγωνιστικές αποτυχίες έκαναν πιο ρευστή την κατάσταση και επανέφεραν συζητήσεις για απόκτηση κι άλλων παικτών σε κάποιες θέσεις των οποίων οι κάτοχοι είτε δεν έπεισαν, είτε δεν υπολογίζονται, είτε έχουν φύγει. Για παράδειγμα κουβέντα γίνεται για τη θέση του αριστερού μπακ λόγω του προβληματισμού με τον Ντίας, για τη θέση του στόπερ μετά την αποχώρηση του Λέσκοτ και για τη θέση του δεξιού εξτρέμ στην οποία ο Πλατέλλας δεν βρίσκεται ούτε στις δεύτερες επιλογές του Μοράις.

Βέβαια, το να γίνουν όλες οι παραπάνω κινήσεις μαζί συγκεντρώνει ούτε 0,01%, ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχουν έστω και ως συζητήσεις, δεν αποκλείεται να προχωρήσει κάποια από αυτές.

ΑΣΤΡΙΤ ΑΖΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Ο Αζντάρεβιτς είναι ένας κεντρικός χαφ από αυτούς που είναι αρκετά ψηλά σημειωμένοι στη λίστα της ΑΕΚ. Έχουν γίνει κάποιες προχωρημένες επαφές, υπάρχει σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση o Σουηδός είναι σχεδόν κλεισμένος. Ο ίδιος, πάντως, με δηλώσεις του στην Expressen, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια της καριέρας του, κάτι που πιθανόν να λέει κάτι. Δεν είναι δύσκολη περίπτωση, πάντως, αφού πρόκειται για παίκτη που ανήκει στο target group της ΑΕΚ, καθώς μένει ελεύθερος από την Έρεμπρο. Παρότι φαίνεται ότι πρόκειται για παίκτη που δείχνει ότι μπορεί να σταθεί καλά σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, δύσκολα θα είναι μια περίπτωση παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην «Ένωση», κουβαλώντας ως αρνητικό στοιχείο στην καριέρα του το γεγονός ότι άλλαξε πολλές ομάδες και δεν στέριωσε πουθενά. Έβγαλε αρκετά χρόνια ως δανεικός, έχει αλλάξει αρκετές πόλεις σε διάφορες χώρες αλλά δείχνει ένα αξιόμαχο αριστεροπόδαρο χαφ που σε κάθε περίπτωση δεν είναι περιττό ειδικά σε αυτή την ΑΕΚ. Βέβαια για να δούμε αν όντως ο Αζντάρεβιτς βγει ή δε βγει στην ΑΕΚ, πρέπει πρώτα να αποκτηθεί και σε ότι αφορά αυτό το κομμάτι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΪΣΤΟΡΟΒΙΤΣ

Στην Αθήνα αναμένεται να προσγειωθεί την Πέμπτη ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, αφού τότε είναι προγραμματισμένη η επιστροφή του τεχνικού διευθυντή της «Ένωσης» από το μεταγραφικό ταξίδι του στην Αργεντινή. Η άφιξη του Σουηδού στην Ελλάδα θα φέρει εξελίξεις στο μεταγραφικό κομμάτι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση το ξεκαθάρισμα για τον αριθμό και τις προδιαγραφές των κινήσεων που θα γίνουν.

Η μέχρι τώρα κατάσταση, πάντως, δείχνει ότι στην ΑΕΚ υπάρχει πρόθεση να αξιοποιηθεί αρκετά η ατζέντα του Μαϊστόροβιτς στην Ευρώπη και του Ντε Μπαρτόλο στη Λατινική Αμερική. Σε ότι έχει να κάνει με τον ρόλο του Μοράις σε όλο αυτό, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μέσω στενών επαφών κυρίως με τον Μαϊστόροβιτς, οπότε από αυτή την άποψη η ΑΕΚ είναι σε καλύτερο δρόμο σε σχέση με πριν αφού υπάρχει μια συνεργασία.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ... ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Το θέμα βέβαια στις μεταγραφικές περιόδους είναι το οικονομικό ταβάνι. Στην περίπτωση της ΑΕΚ δεν υπάρχει κάτι που να προδικάζει ότι θα γίνει κάποια θεαματική αλλαγή σε σχέση με αυτή του περασμένου καλοκαιριού, στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Ενδεχομένως να γίνει ένα επιπλέον άνοιγμα αν βρεθεί κάποια περίπτωση που να ξεχωρίσουν αρκετά, ακόμα κι αυτό να συμβεί όμως, θα είναι σε παραπλήσια λογική με αυτή που μέχρι τώρα ακολούθησε η ΑΕΚ με το πολύ μαζεμένο το μπάτζετ.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Από την άλλη υπάρχουν και οι αποχωρήσεις. Κάποιοι ποδοσφαιριστές πιθανότατα να χαιρετίσουν τον Γενάρη, κάτι που επίσης -τουλάχιστον προς τα έξω- δεν έχει ξεκαθαρίσει ως προς τα πρόσωπα που θα αποχωρήσουν. Ο Τζανετόπουλος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, έστω και αργά, να παραχωρηθεί δανεικός σε κάποια ομάδα για να πάρει ματς, ενώ πολύ ρευστή φαίνεται ότι είναι και η παραμονή του Πλατέλλα, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται από τον προπονητή. Επίσης ενδιαφέρον θα έχει ο τρόπος που θα κινηθεί η ΑΕΚ με τους φορ από τη στιγμή που θα αποκτηθεί καινούργιος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK