Μοράις: "Ήθέλα να έχω την άποψη του Σάντος"

Ο Ζοζέ Μοράις παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου και μίλησε για τους στόχους του με την ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της συμφωνίας του με τους "κιτρινόμαυρους".

Μοράις: "Ήθέλα να έχω την άποψη του Σάντος"

Μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε γιατί ήθελε να έχει και τη γνώμη του Φερνάντο Σάντος.

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Βλέπω ένα σύνολο με υγεία και πολλή όρεξη για δουλειά. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται. Θέλω να βελτιωθούμε στην κατοχή της μπάλας και να έχουμε περισσότερη ελευθερία στην επίθεση, ώστε με την ποιότητα που έχει κάθε παίκτης μας να φτάνουμε υπερήφανα στην νίκη. Δεν είναι ανάγκη να πούμε πολλά για τους στόχους μας.

Όταν έρχεσαι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες ομάδες της Ελλάδας και έχοντας δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ, ξέρω ότι η φιλοδοξία είναι μια. Να είσαι νικητής. Να είσαι πρωταθλητής. Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος είναι να μπαίνεις σε κάθε παιχνίδι και να κερδίζεις. Αν κερδίσεις όλα τα ματς, θα είσαι πρωταθλητής. Πιστεύω ότι σε λίγο χρόνο θα έχω περάσει τη φιλοσοφία μου στην ομάδα, καθημερινά μέσα από την προπόνηση».

Για το τι του είπε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: «Αυτό που μου είπε είναι ότι η φιλοσοφία της ομάδας είναι να βρει έναν προπονητή που να ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας και του προέδρου. Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που θέλει να είναι νικητής. Αυτή τη φιλοσοφία έχω κι εγώ και θέλω να την περάσω και στους παίκτες».

Για τις επαφές του με τον Φερνάντο Σάντος: «Μιλάω με πολύ κόσμο και το θέμα είναι από τις συζητήσεις να υπάρχουν κάποια αποτελέσματα. Αλλά ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας άνθρωπος που θεωρώ φίλο μου και ήθελα να έχω την άποψή του».

Για το ποιο είναι το ζητούμενο, το θέαμα ή το αποτέλεσμα, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζεις και τα δύο. Βέβαια, μερικές φορές κερδίζεις απλά επειδή παίζεις καλά. Το να παίζεις καλά είναι σημαντικό. Το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό».

Για τις προθέσεις του και το αν σκοπεύει να κάνει αλλαγές, τόνισε: «Στη ζωή πάντα υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης και αλλαγών. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πάρα πολλές».

News 24/7

24MEDIA NETWORK