Μπακάκης: "Νταμπλ και πορεία στην Ευρώπη"

Ο Μιχάλης Μπακάκης παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Πολωνία κι οριοθέτησε τους στόχους της ΑΕΚ τη νέα σεζόν, σχολίασε τη δύσκολη χρονιά που πέρασε σε προσωπικό επίπεδο, ενώ τόνισε πως σκοπός του είναι να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας.

Μπακάκης: "Νταμπλ και πορεία στην Ευρώπη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Μιχάλη ήταν μια δύσκολη χρονιά για σένα, τέτοια περίοδο ήσουν τραυματίας και ετοιμαζόσουν να επιστρέψεις. Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για σένα φέτος;

"Εντελώς διαφορετικά. Ένας τραυματισμός είναι ότι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ σημαντικό που ξεκινά η χρονιά που είμαι υγιής, γιατί μπορώ να δουλέψω από την αρχή και να είμαι όσο το δυνατόν πιο καλά, για να βοηθήσω την ομάδα μου".

Ποιο είναι το πρώτο "στοίχημα" που έχεις βάλει για τη φετινή χρονιά;

"Θέλω πάνω από όλα να είμαι υγιής, ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές μου και θέλω να αποδώσω το 100% στο γήπεδο, ώστε να είμαι από τους βασικούς πυλώνες στην ομάδα, στη χρονιά που ξεκινά".

Έχεις αρκετά προτερήματα σαν ποδοσφαιριστής. Θέλεις να μας πεις τι είναι αυτό που θέλεις να βελτιώσεις περισσότερο;

"Αυτό είναι κάτι που το συζητάμε και το δουλεύουμε με τον προπονητή μου, γιατί κάθε προπονητής έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Εννοείται όλοι οι παίκτες έχουν προτερήματα και μειονεκτήματα και εγώ δουλεύω καθημερινά, ώστε να βελτιωθώ και να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος".

Μιχάλη το άγχος φέτος είναι πιο έντονο για σας, επειδή μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ο κόσμος ζητάει και περισσότερα;

"Φέτος έχουμε τρεις στόχους. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ο κόσμος είναι λογικό να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, γιατί είμαστε οι κυπελλούχοι Ελλάδας. Και εμείς πρέπει να παλέψουμε παραπάνω, για να αποδείξουμε ότι δικαίως πήραμε αυτόν τον τίτλο και να πάμε ακόμα καλύτερα, στη φετινή χρονιά".

Που οριοθετείς τους φετινούς στόχους της ΑΕΚ;

"Δεν μπορώ να πω ότι το οριοθετώ. Εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα, να κατακτήσουμε ξανά το Κύπελλο και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Ήρθαν κάποια καινούργια παιδιά, όμως κρατήσαμε και τον περυσινό κορμό. Θα περιμένουμε και τα παιδιά που θα έρθουν και όλοι μαζί να δουλέψουμε με τον προπονητή για να κατακτήσουμε αυτούς τους στόχους μας".

Πόσο μεγάλη πίεση σας προσθέτει το γεγονός πως το πρώτο επίσημο ματς είναι στις 28 του μήνα και επίσης αν θεωρείς πως τότε θα είστε έτοιμοι, στον βαθμό που πρέπει;

"Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Προσπαθούμε όλα τα παιδιά σκληρά για αυτό. Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω θα το καταφέρουμε".

Σας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το περυσινό σας επίτευγμα, με την κατάκτηση του Κυπέλλου;

"Σίγουρα. Τώρα είμαστε πλέον κυπελλούχοι Ελλάδας. Έχουμε παίξει αρκετά ντέρμπι και έχουμε έναν άλλον αέρα που θα μας βοηθήσει να μπούμε με διαφορετική ψυχολογία στις φετινές μας υποχρεώσεις".

Είναι ένας ακόμα στόχος η επιστροφή στην Εθνική;

"Πρώτα κοιτάζω να βοηθήσω την ομάδα μου και να καθιερωθώ εδώ. Από εκεί και πέρα σίγουρα είναι στο μυαλό μου η εθνική και θέλω σύντομα να καταφέρω και να ξαναγυρίσω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Ντίας
Πέκχαρτ: "Να κάνω ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK