Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ και γκολ!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες χάρη στην είσοδο των Μπαρμπόσα και Πέκχαρτ στο ματς με τον Πανιώνιο, κόντρα στο... τάιμινγκ, αμέσως μετά την αποβολή του Κορδέρο.

Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ και γκολ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ κατάφερε τελικά έστω και στο τέλος να κλείσει την κακή, για την ίδια, περίοδο κατά την οποία αγνοούνταν η νίκη, φτάνοντας ξανά σε ένα νέο τρίποντο, αυτή τη φορά απέναντι στον Πανιώνιο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα προηγούμενα ματς που έδωσε, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις και σε κανονική ροή αγώνα.

Το σημαντικό για τους "κιτρινόμαυρους" είναι ότι τα δύο γκολ του Τόμας Πέκχαρτ βάζουν ξανά το καράβι σε ήρεμα νερά κερδίζοντας χρόνο ενόψει της συνέχειας προκειμένου να δουλέψουν με ψυχραιμία. Ούτως ή άλλως πλέον η κανονική διάρκεια δεν κρίνει τίποτα. Για την ΑΕΚ απομένει ένα ακόμα ματς στη Λιβαδειά για την τελευταία αγωνιστική και στη συνέχεια ξεκινάει η διαδικασία στην οποία θα κριθούν οριστικά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Για τους "κιτρινόμαυρους" το διάστημα που θα ακολουθήσει θα είναι κάπως ιδιαίτερο αφού δεν είναι μεγάλα τα χρονικά σημεία μέσα στη σεζόν, κατά τα οποία έπαιζαν δύο ματς την εβδομάδα.

Καλύτερη στο πρώτο μέρος

Στο ματς με τον Πανιώνιο, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες της στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να βρει καθαρές ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο ήρθαν ωστόσο η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν κατάφερε να γίνει πιο ουσιαστική και να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Αρχικά με τον Ντιέγκο Μπουονανότε στο 6ο λεπτό, με τον Βάργκας στο 20’ και στη συνέχεια με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της "Ένωσης" στο πρώτο μέρος με το δοκάρι του Γιάκομπ Γιόχανσον ο οποίος μετά από το γύρισμα του Αραβίδη μέσα στην περιοχή, δεν έπιασε όσο γεμάτα ήθελε τη μπάλα και την έστειλε στο 28ο λεπτό στο δοκάρι του Διούδη.

Σταδιακά ο ρυθμός της ομάδας του Γκουστάβο Πογέτ έπεφτε, ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτερη και είχε τη μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά αλλά ο ρυθμός της έπεσε πιο γρήγορα αφού πρώτα κάποιες -λίγες- ευκαιρίες δεν αξιοποιήθηκαν, όπως και στην αρχή.

Αποβολή και "χρυσές" αλλαγές"

Όταν έμεινε με δέκα η "Ένωση" λόγω της αποβολής του Κορδέρο, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο... άρχισε να φορτσάρει και με τη σέντρα του Πορτογάλου (ίσως η πρώτη καλή σέντρα της ΑΕΚ στο ματς) και το εκπληκτικό τελείωμα του Τσέχου, βρήκε το πρώτο της γκολ στο 72’, πάνω που είχαν αρχίσει να τη ζώνουν τα φίδια. Μετά από συνεργασία των Μπαρμπόσα-Πέκχαρτ ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους "κιτρινόμαυρους" με τις δύο αλλαγές του Γκουστάβο Πογιέτ να αποδεικνύονται "χρυσές" και να βγάζουν την ΑΕΚ από τη δύσκολη θέση.

Για την ΑΕΚ αποδείχτηκε -για μία ακόμα φορά- ότι ο Μπαρμπόσα είναι κάτι πολύ απαραίτητο. Βοήθησε από τον πάγκο ο Πογέτ όταν τον έβαλε, όπως συνέβη και με τον Πέκχαρτ. Δύο ασίστ ο Πορτογάλος, ακόμα δύο γκολ ο Τσέχος ο οποίος έφτασε τα τρία τέρματα στο ελληνικό πρωτάθλημα (σκόραρε και στο Καυτατζόγλειο), γεγονός που θα βοηθήσει και στην ψυχολογία του. Είναι σέντερ φορ. Όχι κάποιας σούπερ ποιότητας, αλλά original σέντερ φορ. Αν συνεχίσει έτσι θα γίνει ότι πρέπει για πρώτη αλλαγή όταν η ΑΕΚ ψάχνει το γκολ, ακόμα και στη νέα σεζόν.

Πιστώνεται τις αλλαγές ο Πογέτ

Ο Πογέτ παίρνει το δικό του credit για το ματς με τον Πανιώνιο αφού συνέβαλε στο να γίνει η ομάδα αποτελεσματική. Εννοείται ότι τα προβλήματα δεν λείπουν και δεν πρέπει να κριθεί οτιδήποτε γίνεται σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ με τη λογική "δοκάρι και μέσα θεός, δοκάρι και έξω άμπαλος". Τα πάντα στο θέμα του προπονητή είναι ανοιχτά, δεν αλλάζει κάτι σε αυτό και η πορεία θα δείξει τα πάντα. Πρώτα την επιθυμία της ΑΕΚ, αν καταστάλαξε δηλαδή στο ότι θέλει τον Πογέτ για την επόμενη μέρα της, και μετά στο αν θα μπορέσει να καλύψει τα "θέλω" του προπονητή, αν φτάσουμε ως εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δείτε πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ
ΑΕΚ - Πανιώνιος 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK