NOVA: "Δίκαιο το αίτημα της ΑΕΚ, αλλά δεν είναι δικό μας θέμα..."

Η απάντηση από το συνδρομητικό στο αίτημα της Ένωσης για περισσότερα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Το έκτακτο Δ.Σ. της Λίγκας και πόσες ψήφους χρειάζεται για να περάσει των κιτρινόμαυρων.

NOVA: "Δίκαιο το αίτημα της ΑΕΚ, αλλά δεν είναι δικό μας θέμα..."

Η ΑΕΚ με εξώδικο στην NOVA "φωνάζει" ζητώντας περισσότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να φτάσει τα χρήματα που παίρνουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, και το συνδρομητικό απαντάει ότι η Ένωση έχει δίκιο αλλά αρμόδιος για να δώσει λύση είναι η Super League.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ ζητάει να πάρει το 1.45 εκατ. ευρώ που αφαιρέθηκε από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όταν υποβιβάστηκε το καλοκαίρι του 2013 και να προστεθεί στο 1.5 εκατ. ευρώ που λαμβάνει ήδη ετησίως για να φτάσει στα επίπεδα των "πράσινων" και του "δικέφαλου του βορρά".

Η Ένωση έχει στείλει και εξώδικο στο κανάλι της Κάντζας το οποίο από την πλευρά του χαρακτηρίζει "δίκαιο" το αίτημα της ΑΕΚ αλλά "η Nova δίνει τα χρήματα στην Super League και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι αυτή που ορίζει το πως μοιράζονται τα χρήματα στις ΠΑΕ. Άλλωστε όπως έχει ανακοινώσει το συνδρομητικό, θα δώσει περίπου 81 εκατ. ευρώ στην Super League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διετίας 2017-2019".

Όπως έλεγαν μάλιστα στην NOVA "η Super League θα πρέπει να ορίσει συνεδρίαση ΔΣ προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα και να διευθετηθεί το δίκαιο αίτημα της ΑΕΚ" διευκρινίζοντας ότι από την σεζόν 2015-16 δίνουν στον συνεταιρισμό άλλα 1.45 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην επιπλέον εμπορική αξία της ΑΕΚ αλλά δεν ορίζουν αυτοί, αν θα δοθούν τα χρήματα ή όχι.

Το θέμα θα τεθεί σε διοικητικό συμβούλιο της Super League μετά τις γιορτές (η ΑΕΚ με εξώδικο στην Λίγκα έχει ζητήσει έκτακτο Δ.Σ.) και για να γίνει δεκτό το αίτημα χρειάζεται ομόφωνη απόφαση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK