Ο Δημητριάδης "απήγαγε" την κούπα με αιτία...

Οι παίκτες της ΑΕΚ έβαλαν τέλος σε αναμονή 24 χρόνων με την κατάκτηση του τίτλου και ο Βασίλης Δημητριάδης έκλεψε την παράσταση, αρπάζοντας το τρόπαιο και πηγαίνοντάς το στα επίσημα για να το αγγίξουν δύο πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την σύγχρονη ιστορία της Ένωσης. Διαβάστε το story για τη διαδρομή της κούπας μέχρι και τα... αποδυτήρια (PHOTOS).

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στη δεκαετία του '90 που η ΑΕΚ πανηγύρισε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1992, 1993, 1994) ο Βασίλης Δημητριάδης ήταν επίλεκτο μέλος της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχοντας την "υποχρέωση" να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και το κατάφερνε αρκετά καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι σε πέντε χρόνια παρουσίας στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε απολογισμό 81 γκολ σε 154 ματς πρωταθλήματος.

Δύο δεκαετίες αργότερα ο ίδιος άνθρωπος συνεχίζει να υπηρετεί την Ένωση αλλά αυτή τη φορά από άλλο πόστο, εκείνου του γενικού αρχηγού, και το βράδυ του Σαββάτου (5/5) ήταν για αυτόν κάτι το ξεχωριστό, καθώς μαζί με τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, και τον κόσμο της ΑΕΚ που κατέκλυσε τη Ριζούπολη, πανηγύρισε το τέλος μίας άγονης περιόδου 24 ετών χωρίς πρωτάθλημα.

Ο Δημητριάδης "απήγαγε" την κούπα με αιτία...

Ήταν μάλιστα τόσο δυνατά τα συναισθήματα που ένιωσε, με την ΑΕΚ να επιστρέφει στο θρόνο της πρωταθλήτριας ώστε φρόντισε να "προστατέψει" την κούπα ως άλλος "ιππότης στρογγυλής τραπέζης" και να την οδηγήσει... σώα και ασφαλή στα αποδυτήρια για τη συνέχεια του κιτρινόμαυρου πάρτι.

Αφού πρώτα οι παίκτες σήκωσαν το τρόπαιο της πρωταθλήτριας στον αττικό ουρανό και η νύχτα έγινε μέρα και αφού πρώτα το τρόπαιο άλλαξε πάρα πολλές φορές χέρια, ο αγαπημένος "Μπίλαρος" των Ενωσιτών ανέλαβε δράση: πηρε την κούπα και την πήγε στα επίσημα με "ειδική αποστολή".

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αυτή δεν ήταν άλλη από το να την παραδώσει για να την αγγίξουν δύο θεμελιώδεις λίθοι όχι μόνο της φετινή ΑΕΚ αλλά και της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου: ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς που οδήγησε τον "Δικέφαλο" σε στιγμές δόξας στην οκταετία που κάθησε στον πάγκο του και ο νυν διοικητικός ηγέτης Δημήτρης Μελισσανίδης, που μαζί με τον Γιάννη Καρρά ήταν το 1994 ο πρόεδρος στο αμέσως προηγούμενο "κιτρινόμαυρο" πρωτάθλημα.

05/05/2018 Apollon Smyrnis Vs AEK for Superleague season 2017-18

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
05/05/2018 Apollon Smyrnis Vs AEK for Superleague season 2017-18 Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography ΤOURETTEPHOTOGRAPHY

Λίγο αργότερα, πήρε πάλι στα χέρια του την κούπα και ανέλαβε το "δύσκολο" έργο να την οδηγήσει στα αποδυτήρια, με τις στάσεις που έκανε να είναι πολλές ελέω του πλήθους κόσμου που τον είχε περικυκλώσει και μία μάλιστα να είναι ιδιαίτερη.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Και αυτό γιατί "έπεσε πάνω" στον Νίκο Στράτο, τον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ στην... καλή εποχή των συνεχόμενων πρωταθλημάτων, ο οποίος συγκινήθηκε μάλιστα στη θέα του τροπαίου και το χτύπησε αρκετές φορές με το χέρι του για να θυμάται την ιστορική στιγμή.

Μετά το συναπάντημα με τον Στράτο, ο Βασίλης Δημητριάδης συνέχισε τη διαδρομή του (φορώντας μέσα από το σακάκι φανέλα από την αμέσως προηγούμενη πρωταθληματική σεζόν της Ένωσης, το 1993-94), έχοντας γραπώσει την κούπα και κατάφερε εν τέλει περνώντας μέσα από τους παραληρούντες οπαδούς στον αγωνιστικό χώρο να φτάσει με αυτήν στα αποδυτήρια για τη συνέχεια του πάρτι.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ενός πάρτι που θα έχει φυσικά κατάληξη στη Νέα Φιλαδέλφεια, το μέρος που χτυπάει πιο δυνατά από οπουδήποτε αλλού η καρδιά της ΑΕΚ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK