Το ανατριχιαστικό "έλεος" του Μάνταλου

Η αυτοθυσία που έφερε τον τραυματισμό - σοκ του Πέτρου Μάνταλου, οι πρώτες αντιδράσεις, το... κακό που επιστρέφει μετά από 2,5 χρόνια και η κραυγή απόγνωσης! Τι συνέβη στ' αποδυτήρια της ΑΕΚ και τι ζήτησε ο Μελισσανίδης από τον Λυμπερόπουλο.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πέτρος Μάνταλος είδε τη σκηνή του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη πριν από 31 (και κάτι) μήνες να περνάει μπροστά από τα μάτια του!

Στιγμές πριν από το γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 81', το οποίο έκρινε εν τέλει το ματς στη Νέα Σμύρνη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ σωριάστηκε στο χορτάρι.

Είχε, προηγουμένως, κάνει υπερπροσπάθεια να κλέψει και να "παίξει" την μπάλα ανοίγοντας την επιτυχημένη αντεπίθεση της Ένωσης, και προσγειώθηκε άσχημα στο έδαφος, πάνω στο πόδι του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και έπιασε το αριστερό γόνατό του!

Όντας με πλάτη στην εστία δεν είδε καν την εξέλιξη της φάσης ούτε φυσικά το γκολ του Αργεντινού. Αντιθέτως έκανε το σταυρό του, ευελπιστώντας ότι η ζημιά που έχει υποστεί δεν είναι τόσο σοβαρή. Το συναίσθημα ξεχείλιζε, αποτυπώθηκε στις κινήσεις και στους μορφασμούς του προσώπου του.

Φεύγοντας για τ' αποδυτήρια αναφωνούσε "έλεος, έλεος" απευθυνόμενος στους ανθρώπους της ΑΕΚ, σαν να γνωρίζει ήδη πως το κακό τού είχε κλείσει νέο ραντεβού στη γωνία. Και τον περίμενε καρτερικά...

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Όπως τότε, στις 11 Μαρτίου του 2015, όταν είχε βιώσει κάτι πολύ σκληρό. Ήταν ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (το ματς με το περιβόητο γκολ του Χάρα στο 88') όταν στο 67' ο Μάνταλος αποχωρούσε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Η διάγνωση τότε ήταν "ρήξη πρόσθιου χιαστού δεξιού γόνατος", με αποτέλεσμα να υποβληθεί χειρουργική επέμβαση και να ξαναπαίξει μπάλα στις 13 Σεπτεμβρίου του 2015 (μπήκε στο 78' αλλαγή στο νικηφόρο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα).

Όλοι πλέον φοβούνται πως ο εφιάλτης επιστρέφει. Τη Δευτέρα ο αρχηγός της ΑΕΚ θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί επ' ακριβώς το πρόβλημα. Οι πρώτες πληροφορίες δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, κάνουν λόγο για την ίδια ζημιά στο άλλο πόδι.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΣΤ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Αναπόφευκτα το σοκ του τραυματισμού προκάλεσε βουβαμάρα στ' αποδυτήρια. Ουδείς πανηγύριζε. Μόνο ο Μάνταλος, δείχνοντας όσο μπορούσε ψύχραιμος (η καρδιά του το ήξερε), πάλευε ν' ανεβάσει το ηθικό των συμπαικτών του.

Τη δική του ανόρθωση φαίνεται πως έχει αναλάβει η διοίκηση της ΑΕΚ. Γιατί όπως διέρρευσε, ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε ήδη με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και του μετέφερε την επιθυμία του ν' ανανεωθεί άμεσα το συμβόλαιό του. Όπως είχε συμβεί στην αντίστοιχη περίπτωση του Λαμπρόπουλου.

Μέσα στ' άλλα ο Μάνταλος θα χάσει και τα παιχνίδια των μπαράζ με την Εθνική. Αυτό όμως είναι το λιγότερο τη δεδομένη στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή που εκτιμάται πως για 5-6 μήνες θα είναι εκτός δράσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK