Ο μέντορας του Μοράν αποθεώνει το νέο παίκτη της ΑΕΚ

Ο Ασιέρ Γαριτάνο πλέκει το εγκώμιο του Ερίκ Μοράν μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ. Τι αναφέρει ο προπονητής της Λεγανές για τον εκλεκτό του Μανόλο Χιμένεθ και νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

Ο μέντορας του Μοράν αποθεώνει το νέο παίκτη της ΑΕΚ

Είναι ο προπονητής που περισσότερο τον πίστεψε αφού, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, τον πήρε δίπλα του στην Λεγανές. Και δεν το μετάνιωσε σε καμία εκ των δύο, έστω και αν φέτος δεν αποτελούσε την πρώτη του επιλογή για την θέση του αμυντικού μέσου.

Ο Ασιέρ Γαριτάνο, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε ως ο καλύτερος προπονητής της Πριμέρα Ντιβισιόν για την περυσινή σεζόν (μαζί με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ της Εϊμπαρ), μιλάει με τα καλύτερα λόγια για Ερίκ Μοράν.

" Έχει πολύ ποδόσφαιρο στα πόδια του. Είναι πολύ έξυπνος και διαβάζει ιδανικά το παιχνίδι, κάνει καλύτερες τις ομάδες στις οποίες αγωνίζεται" λέει χαρακτηριστικά στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" για τον 26χρονο μέσο της ΑΕΚ ο τεχνικός της μαδριλένικης ομάδας, ο οποίος δεν ήθελε να τον αποχωριστεί.

Ύστερα από μια κατ' ιδίαν συζήτηση με τον Μοράν, όμως, κατάλαβε ότι ο Ερίκ έβλεπε την ΑΕΚ ως μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα του. " Η ιδανική του θέση είναι αυτή του αμυντικού μέσου, μπροστά από την άμυνα. Δεν είναι γρήγορος, αλλά διαθέτει καλή κάθετη πάσα, μπορεί να βρει τους συμπαίκτες του και με μακρινές μπαλιές και να συνδυάζεται αρμονικά με τους υπόλοιπους μέσους", προσθέτει για τις αρετές του Μοράν ο 48χρονος Βάσκος, ο οποίος παραδέχεται ότι, παρά το ύψος του (1,87), το φόρτε του Ερίκ δεν είναι οι προσωπικές μονομαχίες και το ψηλό παιχνίδι.

" Δουλεύει, όμως, συνεχώς για να βελτιώσει τα μειονεκτήματά του, είναι άψογος επαγγελματίας και προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες" συμπληρώνει ο Γαριτάνο για έναν ποδοσφαιριστή που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, συνεργάστηκε με προπονητές - δασκάλους (Μαρσέλο Μπιέλσα, Ερνέστο Βαλβέρδε) και, παρ' ότι δεν έχει βγει ποτέ από την Ισπανία, ξέρει πολύ καλά την διεθνή γλώσσα του ποδοσφαίρου: Αυτή, δηλαδή, που "μιλιέται" με τα πόδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK