Ο Ντίντακ και η ταλαιπωρημένη αριστερή πλευρά της ΑΕΚ

Ο Ντίντακ Βιλά στη Βέροια έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ και πλέον θέτει γερή υποψηφιότητα για να πάρει στο… σπίτι τη φανέλα βασικού αν αντεπεξέλθει στις προσδοκίες σε διάρκεια.

Ο Ντίντακ Βιλά ήταν μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο οι δύο ποδοσφαιριστές που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην αρχική ενδεκάδα της «Ένωσης» στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Ισπανός αριστερός μπακ της ΑΕΚ πήρε την πρώτη του συμμετοχή στον αγώνα της Βέροιας και δείχνει πως όσο περνάει ο καιρός βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο. Βεβαίως απέχει ακόμα από το επιθυμητό σημείο αφού του λείπει ο ρυθμός, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα όσο περνάει η ώρα να πέφτει η απόδοσή του. Παρόλα αυτά η παρουσία του Ντίντακ ήταν πέρα για πέρα θετική και έβγαζε μεγάλη σιγουριά κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Ισπανός υπερτερεί σαφώς του Σοϊλέδη στο αμυντικό κομμάτι, ενώ από τη μέση και μπροστά έδειξε ότι λειτουργεί καλά σε μικρούς χώρους. Από την άλλη στη Βέροια ο Ντίντακ δεν βοήθησε με τις σέντρες, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου και την ενσωμάτωσή του στην αρχική ενδεκάδα σε πιο μόνιμη φάση θα λυθεί περισσότερο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Αυτό που μετράει στην περίπτωση του Ντίντακ είναι ότι η ΑΕΚ δίνει την εντύπωση ότι πλέον διαθέτει έναν ακόμα αμυντικό με παραστάσεις και πολύ καλή γνώση της θέσης την οποία καλείται να καλύψει. Δεδομένου του γεγονότος ότι στη… μετά-Κασάπη εποχή πρόκειται για μία καταραμένη θέση, ο Ντίντακ έχει ακόμα πορεία προκειμένου να αποδείξει αν είναι -σε διάρκεια- αυτό που ψάχνει η «Ένωση», ωστόσο αυτή τη φορά οι πιθανότητες είναι συμπαθητικές αν ο παίκτης δεν αντιμετωπίσει προβλήματα.