Ο ρόλος του Μαϊστόροβιτς στη διαμόρφωση των Σπάτων

Οι αποθεραπείες και ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα, η ατζέντα του Μαϊστόροβιτς και το θετικό ξεκίνημα του Σουηδού.

Ο ρόλος του Μαϊστόροβιτς στη διαμόρφωση των Σπάτων

Tην περασμένη Παρασκευή γνωστοποιήθηκε η είδηση της απόφασης της ΑΕΚ μέσω του Δημήτρη Μελισσανίδη για δημιουργία κέντρου αποκατάστασης τραυματιών εντός του προπονητικού κέντρου της "Ένωσης" στα Σπάτα. Η είδηση είναι, βέβαια, απολύτως αληθής, ωστόσο έχει το δικό του ενδιαφέρον ο τρόπος που έφτασε η ΑΕΚ στη συγκεκριμένη απόφαση και φυσικά ο ρόλος του νέου της τεχνικού διευθυντή, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι συμβαίνει μέχρι σήμερα με τις αποθεραπείες

Κατ’ αρχήν για να γίνει απολύτως αντιληπτό τι ακριβώς συμβαίνει, η ΑΕΚ παρότι έχει πλέον ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, δεν διαθέτει μέχρι σήμερα κέντρο αποκατάστασης τραυματιών εντός αυτού, με αποτέλεσμα η αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών να γίνεται στο -συνεργαζόμενο- Ιατρικό Κέντρο. Υπήρχε καιρό η συγκεκριμένη κουβέντα στην ημερήσια διάταξη, αφού ακόμα και ομάδες χαμηλότερης ταχύτητας στη Σούπερ Λιγκ, με όχι και τόσο εξοπλισμένα προπονητικά κέντρα, είναι… αυτοεξυπηρετούμενες στο θέμα των αποθεραπειών των παικτών τους. Το συγκεκριμένο… κομφόρ λείπει από τα Σπάτα, και αυτό ήταν κάτι που είχε διαπιστωθεί στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι συνταρακτικό σε επίπεδο πράξεων.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΪΣΤΟΡΟΒΙΤΣ

Στο προηγούμενο διάστημα, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς είχε κάποια τετ-α-τετ με ορισμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στα οποία ζήτησε τη γνώμη τους για διάφορα πράγματα, μεταξύ των οποίων και ορισμένα λειτουργικά ζητήματα που αφορούν το προπονητήριο στα Σπάτα. Η απάντηση που εισέπραξε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ με μεγαλύτερη… συχνότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι, είχε να κάνει με το… αναγκαίο ζήτημα της δημιουργίας κέντρου αποκατάστασης με σύγχρονο εξοπλισμό.

Ο Μαϊστόροβιτς μετέφερε τις εισηγήσεις που του έγιναν στη διοίκηση, η οποία προφανώς τις έλαβε υπόψιν της, ενισχύοντας την απόφαση που ούτως ή άλλως έχει παρθεί.

Η ΑΕΚ θέλει να βελτιώσει τη ζωή των ποδοσφαιριστών της και να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα που της δίνει το αθλητικό της κέντρο, σε μια κατεύθυνση την οποία ακολουθεί πιστά. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στη λειτουργικότητα του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως δεν υπάρχει -θεαματική- βελτίωση κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.

ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Πέραν της δεδομένης σημαντικότητας για την ΑΕΚ, τα παραπάνω αποτελούν ένα πρώτο θετικό δείγμα από τον τρόπο προσέγγισης της κατάστασης από τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο Σουηδός δείχνει να ασχολείται με αρκετά ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο χωρίς να περιορίζεται στη… μανατζερική προσέγγιση που συνηθίζεται καμιά φορά να έχουν οι τεχνικοί διευθυντές. Σαφέστατα είναι πολύ νωρίς για να κριθεί σε οτιδήποτε ο Μαϊστόροβιτς αφού σε κάθε περίπτωση η παρουσία του θα αρχίζει να γράφει από την ουσία. Από τους ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που θα φέρει. Όμως όπως και να το δει κανείς, είναι θετικό που έστω και μέσα από τέτοιες λεπτομέρειες κερδίζει κόσμο στα Σπάτα, βγάζοντας μια… ενθαρρυντική εικόνα μεθοδικότητας και σφαιρικής προσέγγισης γύρω από τα πάντα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK