Ο Τιμούρ, ο Βαγγέλης Βλάχος και ο... "Στέπι"

Ο Τιμούρ Κετσπάγια πρόλαβε να κάτσει για μόλις 7 φορές στον πάγκο της ΑΕΚ καταγράφοντας μια από τις πιο σύντομες πορείες τεχνικών της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Ο Τιμούρ, ο Βαγγέλης Βλάχος και ο... "Στέπι"

Το σύντομο πέρασμα του Τιμούρ Κετσπάγια από τον πάγκο της ΑΕΚ κράτησε από την 6η Ιουνίου (όταν και ανακοινώθηκε… βεβιασμένα μετά το κάζο με Μοντανιέ) μέχρι τις 17 Οκτώβρη. Ο Γεωργιανός πρόλαβε να μετρήσει μόλις 7 επίσημα ματς στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης έχοντας μια όχι θετική συγκομιδή αλλά -τουλάχιστον- από βαθμολογικής άποψης δεν παραδίδει "καμένη γη", αφού οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Συγκεκριμένα ο Γεωργιανός τεχνικός μέτρησε 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, έχοντας συντελεστή γκολ 8-6. Βέβαια ο Κετσπάγια δεν είναι ο προπονητής που έφυγε… νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο προκάτοχό του. 7 ματς συμπλήρωσε στον πάγκο της ΑΕΚ την περσινή σεζόν και ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το ματς στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, με τη διαφορά ότι ο "Τράι" έβγαλε με την ομάδα 7 ματς πρωταθλήματος. Ο Τιμούρ συμπληρώνει 7 μαζί με τα δύο ευρωπαϊκά με τη Σεντ Ετιέν.

Ακόμα πιο νωρίς έφυγε την -καταστροφική για την ΑΕΚ- σεζόν 2012-13 ο Βαγγέλης Βλάχος ο οποίος απολύθηκε την 5η αγωνιστική μετά την ήττα της ομάδας στη Νέα Σμύρνη που την έστειλε για πρώτη φορά στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι υπόλοιποι προπονητές που άντεξαν για τόσα λίγα, ή λιγότερα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας ήταν -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- κυρίως υπηρεσιακοί, όπως συνέβη στις περιπτώσεις των Μανώλη Παπαδόπουλου και Χριστόφορου Κόλα.

Η ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΕΠΑΝΟΒΙΤΣ

Ακόμα και στην υπόθεση του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς (και πάλι επί εποχής Μελισσανίδη στην ΑΕΚ τη μακρινή πια σεζόν 1998-99) που είχε κάποιες ομοιότητες με αυτή του Κετσπάγια κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη βαθμολογική θέση της Ένωσης, ο Γερμανός με σέρβικες ρίζες άντεξε για συνολικά 11 αγώνες. Απολύθηκε μετά από μια ισοπαλία με την Προοδευτική στον Κορυδαλλό και τότε ο "Μελισσάν" έφερε τον γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, Όλεγκ Μπλαχίν. Πλέον φαίνεται πως πηγαίνει σε διαφορετική λογική με ξένο προπονητή…

Από την πρώτη στιγμή που ο Τιμούρ Κετσπάγια συμφώνησε ν' αναλάβει την ΑΕΚ, το Contra.gr είχε επισημάνει τις λιγοστές πιθανότητές του να πετύχει λόγω και της βραχύβιας παρουσίας του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK