Ο Χιμένεθ βγαίνει στον... τάκο και η ΑΕΚ ζει με την αγωνία

"Περικυκλωμένος" πλέον ο Μανόλο Χιμένεθ, διώχθηκε πειθαρχικά και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Πώς σκέφτεται ο ίδιος ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ να χειριστεί την υπόθεση.

Ο Χιμένεθ βγαίνει στον... τάκο και η ΑΕΚ ζει με την αγωνία

Ο Μανόλο Χιμένεθ κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα (μαζί και όλη η ΑΕΚ) μετά τη διπλή πειθαρχική δίωξη που τού ασκήθηκε με αφορμή την απρεπή χειρονομία προς την κερκίδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - αλλά και την αποβολή που είχε προηγηθεί.

Ο προπονητής της Ένωσης ζήτησε συγγνώμη, για να ελαφρύνει τη θέση του, αυτό όμως δεν τον καθιστά λιγότερο υπόλογο. Γι' αυτό και μετά το Πειθαρχικό Όργανο της Super League διώχθηκε ποινικά και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Το... ζουμί βρίσκεται ξανά στο άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για το οποίο είχαμε γράψει από την Κυριακή. Σύμφωνα με την παράγραφο 2, "ο αξιωματούχος ομάδας, με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, γ, δ, ε, στ, ζ, η της παρ. 1 του άρθρου 10 τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από ένα (1) μήνα έως και έξι (6) μήνες".

Τι θα συμβεί, αλήθεια, στην περίπτωση που στον Χιμένεθ επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους ακόμη και για ένα μήνα; Πώς θ' αντιδράσει η ΑΕΚ; Διότι θα χρειαστεί να πορευτεί για κάμποσο διάστημα χωρίς τον προπονητή της στον πάγκο (αλλά στην κερκίδα).

Ο Ισπανός προπονητής έχει γίνει γνωστό ότι θέλει να εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του και να παραστεί στην πρώτη διαδικασία που θα λάβει χώρα την Πέμπτη στις 14:00, εξηγώντας τη θέση. Γι' αυτό και δεν αποκλείεται να ζητηθεί αναβολή της υπόθεσης και αυτό να μετατεθεί για επόμενη συνεδρίαση του Οργάνου. Το ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται για τρεις εβδομάδες (18 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου) θα ευνοήσει τον Χιμένεθ, αν βέβαια τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός μήνα. Σε περίπτωση μεγαλύτερης ποινής υπάρχει το "χοντρό" πρόβλημα για την ΑΕΚ που θα πρέπει ν' αποφασίσει για τις κινήσεις της.

Το σίγουρο απ' όλα αυτά είναι πως ο Ανδαλουσιάνος κόουτς οφείλει να ελέγχει τις εκρήξεις του και να διαχειρίζεται διαφορετικά, με σύνεση και λογική, τα συναισθήματά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK