Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι φορές στη διάρκεια της φετινής περιόδου, σε όλες τις διοργανώσεις, η ΑΕΚ τα έφερε όλα... τούμπα! Τι κι αν άλλαξαν οι πρωταγωνιστές και τα γήπεδα; Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ακόμη και στις καθυστερήσεις τρελαίνει... κόσμο στο δρόμο για το νταμπλ! Λες κι έχει συνωμοτήσει το σύμπαν...

Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι στην σύμπτωση. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, λες κι ότι ο Θεός έχει... φορέσει κιτρινόμαυρη φανέλα για να την οδηγήσει στο νταμπλ, μία επιτυχία που όμοια της ο κόσμος της Ένωσης έχει να ζήσει 40 ολόκληρα χρόνια. Να 'ναι η αύρα της «Αγιάς Σοφιάς»; Κανείς δεν ξέρει...

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία... Έξι είναι τα ματς φέτος που ο «δικέφαλος» πήρε νίκες ή κρίσιμους βαθμούς τη στιγμή που ο διαιτητής ήταν έτοιμος να κουνήσει το στραγάλι. Από εκεί που ο κόσμος ήταν έτοιμος να φύγει από το γήπεδο ή να κλείσει την τηλεόρασή απογοητευμένος, ξαφνικά ήρθαν τα πάνω-κάτω. Ηδονή!

Οι πρωταγωνιστές, όσοι και τα παιχνίδια, εναλλάσσονται. Η πρωταθληματική ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ «έφτιαξε» ήρωες, παίκτες που δεν έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα τους, κάποιοι ούτε έναν! Σε περίπτωση, όμως, που η ομάδα πετύχει το νταμπλ τότε τα ονόματά τους θα γραφτούν για πάντα στην ιστορία του συλλόγου.

"ΤΡΕΛΑ" ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

Ντεμπούτο ακατάλληλο για καρδιακούς η ΑΕΚ έκανε τον Σεπτέμβριο του '17 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ήταν στο 0-2 μέχρι το 64', οι ΑΕΚτζήδες, όμως, για έναν περίεργο λόγο δεν απογοητεύτηκαν, η κερκίδα κρατούσε την ομάδα στο... κόλπο. Το ίδιο και ο Λάζαρος...

Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

Ο 31χρονος winger μπορεί να μην σκόραρε στο 90' το γκολ της απόλυτης ανατροπής, αλλά ήταν αυτός που με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 2-2 στο 80' (νωρίτερα είχε μειώσει σε 2-1).

Από εκεί πέρα όλα πήραν το δρόμο τους, η ανατροπή... μύριζε και ήρθε στο τέλος όταν ο Λιβάγια σέρβιρε την ασίστ στον Μάνταλο και ο αρχηγός της ΑΕΚ έγραψε το τελικό 3-2. Αυτή η ιστορική "τούμπα" αποτέλεσε το πρώτο σκίρτημα ότι αυτό το σύνολο αντέχει στον πρωταθλητισμό.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

Το Ξάνθη - ΑΕΚ δεν είναι ντέρμπι, ωστόσο τα "Πηγάδια" αποτελούν παραδοσιακά μία δύσκολη έδρα για τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι "κιτρινόμαυροι" προερχόντουσαν από μία κάκιστη εμφάνιση και ήττα στην Τρίπολη, οπότε νέο κακό αποτέλεσμα θα έφερνε μεγάλη γκρίνια, ενδεχομένως και αλλαγές.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν κέρδισαν το ματς, κατάφεραν πάντως να πάρουν "χρυσό" βαθμό χάρη σε γκολ του Βράνιες στο 88' έπειτα από ασίστ του Μάνταλου. Τελικό αποτέλεσμα 1-1 με νέο μπάζερ-μπίτερ.

ΜΕ... ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΟΥΛΤ

Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

Κερδίζοντας Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, η όρεξη της ΑΕΚ άνοιξε και έψαχνε το τρία στα τρία στα ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα βέβαια δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν οι περισσότεροι, αφού οι "πράσινοι" παρά τις δυσκολίες το πάλεψαν και κρατούσαν τη νίκη μέχρι το 95'.

Εκείνο ήταν το σημείο που ο Λιβάγια πήρε μια φανταστική πάσα από τον Αϊντάρεβιτς και χωρίς να το σκεφτεί έπιασε το μονοκόμματο σουτ. Η μπάλα βρήκε στον τότε "πράσινο" Νίκλας Χουλτ (που πλέον διεκδικεί το νταμπλ με την ΑΕΚ) και κατέληξε στα δίχτυα. Το 1-1 κράτησε αήττητη την ΑΕΚ σε όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου.

ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟ

Όλα τα γκολ είναι σημαντικά, αυτό του Γιώργου Γιακουμάκη πάντως θεωρείται το καλύτερο από τους ΑΕΚτζήδες. Οι "κιτρινόμαυροι" πιστεύουν ότι η νίκη αυτή επί του Ολυμπιακού που ήρθε στο 94' κατέδειξε στην ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας ποια ομάδα άξιζε περισσότερο τον τίτλο. Βέβαια, πέρα από το τέρμα της νίκης του νεαρού επιθετικού, εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι η ΑΕΚ πήρε το "τρίποντο" με... διπλό μπάζερ - μπίτερ, αφού και το γκολ της ισοφάρισης από τον Τσιγκρίνσκι είχε μπει στο 87'.

Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

ΓΚΟΛ... ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ, ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΤΑΜΠΛ

Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

Και τη στιγμή που ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε ότι η ΑΕΚ θα κάνει περίπατο με τη Λάρισα στον ημιτελικό του Κυπέλλου και θα ανατρέψει... αέρα το εις βάρος της 2-1, χρειάστηκε ξανά και οι πιο αισιόδοξοι να... σκίσουν τα πτυχία τους. Ο πολυσυζητημένος Λάζαρος, ο κορυφαίος παίκτης του Χιμένεθ φέτος, παρά τα όσα ακούγονται για το μέλλον του, μπήκε στο ματς και σκόραρε ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχουν μπει στα ελληνικά γήπεδα στο 95', στέλνοντας την Ένωση στον τελικό της διοργάνωσης.

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι έξι φορές που κι ο... Θεός ήθελε ΑΕΚ!

Αξιοθαύμαστη ήταν η πορεία που πραγματοποίησε φέτος η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Οι "κιτρινόμαυροι" αποκλείστηκαν στους "32" από την Ντιναμό, όντας αήττητοι από τα μπαράζ με την Μπριζ μέχρι το παιχνίδι του Κιέβου! Για να πιάσουν αυτό το ρεκόρ, χρειάστηκε ξανά να... διαλυθεί το σύμπαν.

Ήταν στο ματς με την Αούστρια στο ΟΑΚΑ. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ξανά, ο Μάρκο Λιβάγια που στο 90' ισοφάρισε σε 2-2, χαρίζοντας στην Ένωση έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό βαθμό.

Υπέροχο παραμύθι, λοιπόν, ή θρίλερ η πορεία της ΑΕΚ; Μικρή σημασία έχει. Το ότι φέτος είναι η χρονιά της, όμως, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK