Οι πρώτες προτάσεις για τον αντι-Κετσπάγια

Στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν φτάσει ήδη τα πρώτα ονόματα προπονητών που προτείνονται για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας σε περίπτωση που η αποχώρηση του Κετσπάγια οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Ο Άκης Γεωργίου επιχειρεί να κάνει ένα πρώτο... συμμάζεμα.

Οι πρώτες προτάσεις για τον αντι-Κετσπάγια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ πήρε την απόφαση να πάει με τον Τιμούρ Κετσπάγια τουλάχιστον μέχρι… νεωτέρας, ωστόσο κοινή αίσθηση είναι πως αυτό συμβαίνει καθαρά για να κερδίσουν χρόνο στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ως προς την προεργασία που θα γίνει για τον επόμενο τεχνικό. Αυτό είναι σαφές και μόνο από το γεγονός ότι η ΠΑΕ δεν ανακοίνωσε κάποια στήριξη στον Κετσπάγια παρά τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί ο οποίος καθιστά το μέλλον του Γεωργιανού στον πάγκο της «Ένωσης» κάτι περισσότερο από αβέβαιο.

Παράλληλα, καθημερινά φτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ ονόματα προπονητών που προτείνονται για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι γνωστά, ωστόσο στην «Ένωση» εναποθέτουν ένα σημαντικό μέρος των… ελπίδων τους στον νέο τεχνικό διευθυντή, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ο οποίος επίσης προτείνει κάποιες περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν γίνει για την ώρα γνωστές.

Τα πρώτα ονόματα που έχουν προταθεί

Ένα από τα πρώτα ονόματα που είχε προταθεί για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ήταν αυτό του Πάκο Χέμεθ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε εξεταστεί την περασμένη σεζόν όταν ακόμα βρισκόταν στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Τελικά συνέχισε στη Γρανάδα από την οποία απολύθηκε και συνεπώς πρέπει να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό αν θέλει να δουλέψει φέτος, καθώς δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε άλλο ισπανικό σύλλογο.

Άλλη μια περίπτωση που προτάθηκε είναι αυτή του πρώην προπονητή της «Ένωσης», Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έμεινε ελεύθερος από Αλ Ράγιαν του Κατάρ και είναι ζεστός για την επιστροφή του στην Ελλάδα, ωστόσο όπως και να το δει κανείς υπάρχει μία σκέψη για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν ανενεργός.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο επίσης προτάθηκε στην ΑΕΚ αφού παραμένει και αυτός ελεύθερος μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Γκιμαράες. Ο Πορτογάλος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είχε φτάσει και στο παρελθόν κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της «Ένωσης» αποτελώντας μάλιστα πρόταση -το 2012- του Φερνάντο Σάντος. Είναι κι αυτή πάντως μια περίπτωση προπονητή που κοιτάνε στην ΑΕΚ.

Ένα όνομα που πάντα υπάρχει στο τραπέζι σε ανάλογες περιπτώσεις είναι αυτό του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά στην προκείμενη φάση από την ΑΕΚ είναι ξεκάθαροι ότι σε περίπτωση αντικατάστασης του Κετσπάγια θα στραφούν αποκλειστικά σε ξένο τεχνικό.

Η περίπτωση του Μίροσλαβ Τζούκιτς είναι μία από αυτές που επίσης προτάθηκαν, όπως συνέβη και στις προηγούμενες φορές που η ΑΕΚ αναζητούσε προπονητή. Και το καλοκαίρι πριν τον Κετσπάγια (και Μοντανιέ) αλλά και πέρσι τον χειμώνα πριν τον Πογέτ, ο Σέρβος -ο οποίος έχει να δουλέψει σε ομάδα από το 2015- είχε προταθεί αλλά δεν ήταν μεταξύ των περιπτώσεων στις οποίες κατέληξε ο Μπάγεβιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK