Παπαδόπουλος: "Τα πράγματα είναι ζόρικα"

Ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ, Μανώλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη γκέλα με την Κέρκυρα και την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Παπαδόπουλος: "Τα πράγματα είναι ζόρικα"

«Αρχικά, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κέρκυρα για τον βαθμό που κέρδισε δίκαια. Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλη την ΑΕΚ. Ξέρετε ότι περνάει δύσκολες στιγμές, είναι και μία δύσκολη στιγμή για μένα προσωπικά. Δεν θέλω να αναφερθώ στα προβλήματα που υπήρχαν όλη την εβδομάδα και γενικά ακολουθούν την ομάδα εδώ και καιρό. Θέλω να πω μόνο ότι χάσαμε ένα πρώτο ημίχρονο, από πολύ άγχος, ατολμία, χωρίς να μπορέσουμε να πιέσουμε τον αντίπαλο όσο μπορούσαμε. Τα παιδιά στο δεύτερο ημίχρονο κατέθεσαν την ψυχή τους. Ισοφαρίσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Μετά από τόσες αγωνιστικές είναι μία δύσκολη μέρα για μας. Θεωρώ ότι οι 15 μέρες που έρχονται, θα βοηθήσουν ώστε να επουλωθούν κάποιες πληγές. Πρέπει να δείξει δυνατή η ΑΕΚ για τη συνέχεια...»

- Αν μένατε αύριο στην ομάδα και πηγαίνατε ως το τέλος της σεζόν, πώς θα μπορούσε να αντιστραφεί αυτό το κλίμα;

«Εγώ ξέρω τι πρέπει να αλλάξει, αν μου ζητηθεί η γνώμη μου θα την πω γιατί κυρίως εκτός από προπονητής αγαπάω αυτή την ομάδα. Αν ακουστεί η γνώμη μου ο καιρός θα δείξει αν έχω δίκιο ή όχι».

- Δεν μπορείτε να μας πείτε;

«Δεν νομίζω ότι είναι το πρέπον να πω αυτή τη στιγμή. Έχω μία άποψη και κάποια στιγμή θα την πω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, έστω κι αν για κάποιους είναι δυσάρεστη. Θα πω τη γνώμη μου, τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, με αυτό το ρόστερ και τι θα ήταν καλό για την ομάδα. Πως θα μπορέσει η ομάδα να βγει από την αγωνιστική κρίση».

- Είχε πρόβλημα ο Γκερέιρο;

«Η παρουσία του Ρότζερ στο διάστημα το οποίο είμαι εγώ στην ομάδα και με τον κύριο Βλάχο, δεν είναι αυτή που ίσως θα περιμέναμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Ίσως θα πρέπει κι αυτός να δει κάποια πράγματα. Είναι μία μονάδα που έκρινα ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Είχε σχέση και με το σύστημα που επέλεξα να ξεκινήσω, γιατί ξεκινήσαμε για πρώτη φορά με δύο επιθετικούς. Νομίζω όμως ότι τα παιδιά που μπήκαν αντί του Γκερέιρο, έδωσαν πολλά και ώθηση στην ομάδα. Ίσως αν επέλεγα να παίξουμε 4-3-3, όπως είχα αρχικά στο νου μου να έπαιζε».

- Σήμερα τελειώνετε από την ΑΕΚ;

«Είχα πει στον πρόεδρο, ότι με ενδιαφέρει μόνο το σημερινό ματς. Κάτι άλλο αυτή τη στιγμή δεν έχω να πω. Ήταν δύσκολη εβδομάδα και για μένα και για την ομάδα και για τα παιδιά. Θα ήθελα να ηρεμήσω και να ακούσω την πρόταση της διοίκησης».

- Φαίνεται ότι η ΑΕΚ αν δεχθεί γκολ δεν μπορεί να το υπερκεράσει... Μπορεί να αλλάξει αυτό το πράγμα;

«Είναι μία κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Σήμερα είχαμε τραυματία τον Κατσικοκέρη, ίσως να ήταν μία λύση. Ο Εμίλιο δεν ήταν σε καλή κατάσταση κι εφόσον βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αναγκάστηκα να τον κρατήσω στο ματς, γιατί αυτό που έχω καταλάβει αυτό, ο Κατσικοκέρης είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει αν το παιχνίδι παίζουμε από τα πλάγια. Θα πρέπει να δουλέψει ο νέος προπονητής ή εγώ, αν μείνω και στον ψυχολογικό τομέα. Προσπάθεια τις 2-3 μέρες που είχα εγώ το βάρος ρίξαμε και εκεί την προσπάθειά μας. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε κοντά στην ομάδα και το ποτήρι να το βλέπουμε μισογεμάτο».

- Για τον Τσίτα κι αν αποκλείστηκε για πειθαρχικούς λόγους;

«Αποκλείστηκε για πειθαρχικούς λόγους. Κάποια παιδιά δεν έχουν συνειδητοποιήσει που βρίσκονται. Και δεν μιλάω μόνο για τον Τσίτα».

- Μήπως η ομάδα δεν είναι έτοιμη;

«Το μόνο που μένει είναι να κοιτάξουμε, εκτός από το αγωνιστικό, είναι όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και φτάνοντας στο αγωνιστικό να διορθώσουμε τα λάθη που μπορεί να κάνουμε. Να παρουσιάσουμε ένα πιο στιβαρό αγωνιστικό πρόσωπο και έτσι να κερδίσουμε μέσα στο γήπεδο. Αν θέλετε την άποψή μου, υπάρχουν περιθώρια να προχωρήσει η ομάδα και ενότητα σε όλους τους τομείς. Από τον κόσμο, και τους παίκτες και εμάς, το τεχνικό τιμ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μια ομάδα που έχει διοικητικά προβλήματα, δεν μπορεί να είναι ήρεμη στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει πρώτα να βρούμε λύση σε αυτά τα θέματα και έπειτα να προχωρήσει η λύση στο αγωνιστικό. Τα παιδιά αυτά άκουγαν οδηγίες από έναν άνθρωπο αυτή την εβδομάδα, από έναν άνθρωπο που μπορεί να μην είναι τη Δευτέρα στην ομάδα... Το πού μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ όλοι το καταλαβαίνουμε. Πρέπει να μπουν όλα όμως σε μία σειρά και μία ηρεμία. Να πέφτεις κάτω είναι... εύκολο. Το να σηκωθείς είναι δύσκολο. Θα συμφωνήσω με αυτό που έγραψε ο Κατίδης στο twitter χθες, ότι όταν τα πράγματα είναι ζόρικα, προχωρούν οι ζόρικοι».

News 24/7

24MEDIA NETWORK