Τα διαρκείας της ΑΕΚ είναι λιγότερα απ' όσα στη Γ' Εθνική

Παρά τη μικρή αύξηση στην πώληση των διαρκείας της ΑΕΚ, ο στόχος των 10.000 κομματιών δεν ξεπεράστηκε.

Τα διαρκείας της ΑΕΚ είναι λιγότερα απ' όσα στη Γ' Εθνική

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την Τρίτη τον ακριβή αριθμό (9.894) των καρτών διαρκείας που έχουν διατεθεί, ευχαριστώντας τους οπαδούς της που στήριξαν την προσπάθεια εξασφαλίζοντας από την αρχή θέση στους εντός έδρας αγώνες.

Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που δεν υπερέβη η διάθεση τις 10.000, μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας πως ο κόσμος, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, ήταν συγκρατημένος.

ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η εποχή… Ριβάλντο, τότε που η διάθεση των καρτών διαρκείας έπιανε ταβάνι με τις 25.495, έχει παρέλθει μαζί και το -κατά πολύ διαφορετικό από κοινωνικοοικονομικής άποψης- 2007.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως πλέον μπήκε στην κουλτούρα μιας βάσης κόσμου η αγορά εισιτηρίου διαρκείας, η οποία καθιερώθηκε από τα χρόνια της διοίκησης Νικολαΐδη και παρέμεινε ως η μεγαλύτερη κληρονομιά.

Τα προηγούμενα χρόνια -πριν από το 2004- δεν είχε σημειωθεί ποτέ ανάλογος "χαμός" με τα διαρκείας και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι το 1999 (εποχή Τσίριτς-Τουμπάκοβιτς) ο ανώτατος αριθμός πωλήσεων δεν ξεπερνούσε τις 5.500.

Η κατάσταση και οι οικονομικές δυνατότητες του κόσμου είναι πια διαφορετικές και η ΑΕΚ -όπως και οι υπόλοιπες ομάδες- βλέπει τον αντίκτυπο στα ταμεία της. Η αγορά ήταν πολύ πεσμένη πριν από τις προσθήκες των Πατίτο και Αλμέιδα τον Ιούλιο, όταν και υπήρξε μια άνοδος προτού υποστεί το πλήγμα του ευρωαποκλεισμού από τη Σεντ Ετιέν.

Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, με τις προσθήκες των Λέσκοτ και Χριστοδουλόπουλου, η τάση ήταν ανοδική, με αποτέλεσμα η εφετινή διάθεση να ξεπεράσει -έστω και λίγο- την περυσινή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σε σχέση με την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ έδωσε λίγες παραπάνω κάρτες, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως κατά την τελευταία 3ετία το φράγμα των 10.000 διαρκείας "έσπασε" μόνο τη σεζόν της Γ’ Εθνικής! Λίγο πριν από τη συμμετοχή των "κιτρινόμαυρων" στην ερασιτεχνική κατηγορία για το 2013-14, είχαν φύγει 12.855 κομμάτια.

Τότε βέβαια το διαρκείας είχε 50 ευρώ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK