Πογέτ: "Προτιμώ να κερδίζω παίζοντας άσχημα"

Τη νίκη - παρά την κακή εμφάνιση - κρατά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Γκουστάβο Πογέτ όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Πογέτ: "Προτιμώ να κερδίζω παίζοντας άσχημα"
Πογέτ ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε ένα κακό ματς στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0. Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη παρά την άσχημη εμφάνιση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου

"Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος. Μετά το χειρότερο πρώτο ημίχρονο επί των ημερών μου, να κερδίσεις ένα ντέρμπι σε κάνει πολύ περήφανο. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια θέλω να λέω ότι μου χρειαζόταν ένα τάιμ άουτ να μιλήσω στους παίκτες. Μου φάνηκε… μεγάλο το πρώτο ημίχρονο. Μιλήσαμε στο ημίχρονο. Ζητήσαμε κάτι ειδικό, κάτι δύσκολο και ανταποκρίθηκαν πολύ καλά.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου και να κάνουμε κάτι. Ένα μάθημα καταπληκτικό για όλους μας σήμερα. Και εννοώ όταν η ομάδα είναι σε κακή κατάσταση, πρέπει να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα. Το θέμα είναι να μην συνεχίσουμε τα ίδια λάθη. Είχαμε κακή ημέρα. Λέγοντας αυτά, αλλά προτιμώ να κερδίζω παίζοντας άσχημα από το να χάνω παίζοντας καλά, ειδικά σε ένα ντέρμπι. Το διασκεδάζουμε τώρα και σκεφτόμαστε το Κύπελλο".

Για το πρόβλημα του πρώτου ημιχρόνου: "Πρώτα από όλα χάσαμε πολλές μπάλες, εκεί που απαγορεύεται να τις χάνεις. Όταν η ομάδα θέλει να κάνει επίθεση και ανοίγεται, υπάρχουν χώροι που απαγορεύεται να χάσεις την μπάλα. Νομίζω ότι δώσαμε 5-6 ευκαιρίες στον ΠΑΟ, που αν έδιναν μία σωστή τελική θα έβγαιναν τετ α τετ.

Δεν μπορεί να γίνεται. Δεν ήταν ένας παίκτης, ήταν πολλοί. Αν ήταν ένας, τον έκανα αλλαγή… Κάποιοι δεν ήταν καλά σήμερα. Αυτά που είπα στο ημίχρονο, επειδή υπάρχουν κυρίες εδώ δεν μπορώ να τα πω…"

Για το εάν τα τελευταία αποτελέσματα καθιστούν πιο... ζεστή την παραμονή του: "Είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που κάνουμε είναι μια τεράστια προσπάθεια. Εγώ είμαι ρεαλιστής. Όταν πάνε καλά, ζητάνε οι οπαδοί περισσότερα. Πριν 10-12 μήνες ήμασταν στη Β’ εθνική. Θα πρέπει να γνωρίζουμε την τεράστια προσπάθεια που κάνουν παίκτες για να ανταποκρίνονται σε ομάδες και αντίπαλους παίκτες της κατηγορίας.

Να μην ξεχνάμε πριν 2 εβδομάδες, όταν με ρώτησαν για αγορά παικτών για να φτάσουμε Ολυμπιακό, τώρα κερδίσαμε και τον ΠΑΟ. Οι παίκτες κάνουν τεράστια προσπάθεια. Μην το ξεχνάμε. Τώρα… ήρεμα. Αυτές οι νίκες βοηθάνε να δουλεύουμε τα λάθη μας. Αν είχαμε χάσει παίζοντας όπως παίξαμε, θα ήταν δύσκολη εβδομάδα. Η νίκη σε βοηθάει να δουλέψεις με διαφορετικό τρόπο".

Για την αλλαγή Τζανετόπουλου με Γιόχανσον: "Αλλά επειδή έβλεπα και είχα την αίσθηση ότι δεν είχαμε κυκλοφορία, ο Τζανετόπουλος μπορεί να βοηθήσει. Ρωτήστε τον ίδιο αν θα περίμενε να παίξει 20 λεπτά. Ήταν καλός, οπότε αυτό λέω σε όλους. Να είστε έτοιμοι πάντα. Αν γινόταν κάτι με τον Μπακάκη, θα έπαιζεο Βασιλαντωνόπουλος.

Για το σύστημα, την αλλαγή του και η λογική: "Στο β’ ημίχρονο αλλάξαμε σε δύο αμυντικά χαφ. Ψάχνοντας τρόπο να έχουμε κατοχή στην μπάλα. Το θεωρώ σημαντικό: εξαρτάται από αυτούς. Υπάρχουν πάντα 3-4 θέσεις, που στην εβδομάδα, και εξαρτώνται από τους παίκτες αυτές.

Αν κάποιος κάνει τα βασικά που ζητάω, έχει πιθανότητες να έχει χρόνο συμμετοχής. Όπως και να τον λέω. Μπορούμε να πούμε για 4-5 θέσεις, που παίζουν οι… αγαπημένοι του προπονητή.

Δεν περιμένατε Πλατέλλα ε; Θέλαμε να διατηρήσουμε το σύστημα, δεν θέλαμε πείραμα σε σημαντικό ματς. Μετά όταν συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, υπήρχε πιθανότητα να το αλλάξω. Για αυτό και το άλλαξα μετά".

Για το μυστικό για τα ντέρμπι: "Να πείθω τους παίκτες μου. Αυτό είναι το μυστικό. Εγώ κάνω μια σημαντική δουλειά. Αλλά οι παίκτες είναι στο γήπεδο. Οι παίκτες να πάρουν αυτό που τους αξίζει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Tα "γαλλικά" του Πογέτ στον Καλτσά

News 24/7

24MEDIA NETWORK