Στην κόψη του ξυραφιού!

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα η ΑΕΚ και τι εναλλακτικές θα "τρέξει" για να καλύψει το -όπως όλα δείχνουν- φιάσκο με τον Ντίας. Το θέμα του προπονητή, με τον Μοράις να γνωρίζει ότι βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο και το κρίσιμο ματς στο Αγρίνιο. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Στην κόψη του ξυραφιού!

Η κατάσταση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η ΑΕΚ είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και 6 βαθμούς πίσω από την Ξάνθη και τον Πανιώνιο, Γενάρη μήνα. Οι μεταγραφές της χειμερινής περιόδου, ενώ ξεκίνησαν με ενθαρρυντικό τρόπο στη συνέχεια χάθηκαν και η κατάσταση χάλασε με το μακρόσυρτο θέμα του Ντίας που έκανε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην "Ένωση", τόσο σε ουσιαστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρεστίζ. Μέσα σε όλα υπάρχει και ένας προπονητής ο οποίος έχει… ξεπεράσει και την ημερομηνία λήξης και είναι κάτι παραπάνω από μετέωρος, γεγονός που έχουν αντιληφθεί άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα (το αντίθετο θα ήταν είδηση), όποιο κόστος κι αν έχει αυτό για την ομάδα. Η αλλαγή της κατάστασης είναι επείγουσα ανάγκη για τους "κιτρινόμαυρους", όμως το θέμα είναι τι μπορεί στην πραγματικότητα να γίνει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Απέναντι στον Παναιτωλικό -που αυτός κι αν βρίσκεται σε μεταβατική κατάσταση- η ΑΕΚ παίζει ένα από τα τελευταία χαρτιά της για να σώσει την αξιοπρέπειά της στη σεζόν. Το πράγμα ξεφεύγει αφού ακόμα και ο Μοράις έχει ξεχάσει ποια είναι η τελευταία φορά που έχει νικήσει και η βαθμολογική θέση της ομάδας όλο και χειροτερεύει σε επίπεδο που δεν γίνεται να σωθούν ούτε τα προσχήματα. Μια νίκη στο Αγρίνιο δεν αλλάζει εντυπωσιακά κάτι προς το θετικό, ενώ ένα πιθανό ατυχές αποτέλεσμα βυθίζει ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ στην εσωστρέφεια και -πιθανότατα- στη βαθμολογία.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ Ή "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ"

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταγραφικό κομμάτι, η περίπτωση του Ντίας οδεύει προς το τέλος της με αρνητικό τρόπο για την ΑΕΚ, κάτι που αφήνει άσχημη εικόνα για τους χειρισμούς οι οποίοι εξέθεσαν την "Ένωση" για μία ακόμα φορά στα μάτια του κόσμου της. Ακόμα και ο τρόπος που βγήκε προς τα έξω η συγκεκριμένη ιστορία εκθέτει την ΑΕΚ, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την ελευθέρας του από τη Μαλαισία τη στιγμή που στην Ελλάδα αποθεώθηκε και παρουσιάστηκε να μπαίνει στο αεροπλάνο σχεδόν σε καθημερινή βάση επί μερικές εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση κοστίζει στην ΑΕΚ η συγκεκριμένη ιστορία αφού ο Ντίας είναι ο πρώτος επιθετικός που ασχολήθηκε σοβαρά η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ μαζί του (μετά την απόκτηση του Αραβίδη το 2014) και προερχόταν από γεμάτη χρονιά με την πρώην ομάδα του. Δεν είναι εύκολο για τα οικονομικά δεδομένα της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ να αποκτηθεί επιθετικός με γεμάτη χρονιά και γκολ και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον μεταγραφικό σχεδιασμό είδαν στην περίπτωση του Ντίας μια καλή ευκαιρία και πολλά γκολ στον πρότερο βίο του, έστω και στη Μαλαισία. Αυτός ήταν ο λόγος που επέμειναν και περίμεναν, όμως η -διαφαινόμενη- εξέλιξη της υπόθεσης δεν τους δικαιώνει. Η προφορική συμφωνία με τον παίκτη δε φαίνεται να είναι και η πιο επαρκής αιτιολόγηση της αναμονής της ΑΕΚ, αφού όπως φαίνεται ο παίκτης έχει συμφωνήσει προφορικά και σε μερικές ακόμα… ομάδες, κυρίως από το Μεξικό.

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα η ΑΕΚ και τι εναλλακτικές θα "τρέξει" για να καλύψει το -όπως όλα δείχνουν- φιάσκο με τον Αργεντίνο. Βέβαια, εναλλακτικές σημαίνει περιπτώσεις παικτών με ίδιες ή παρόμοιες προδιαγραφές. Γιατί αν από τον Ντίας η ΑΕΚ καταλήξει να πάει (π.χ.) σε απόκτηση εξτρέμ ή ενός επιθετικού σε στιλ… Πέκχαρτ, δεν θα μιλάμε για εναλλακτική αλλά για μία προσθήκη ποσοτικού χαρακτήρα που πιθανότατα να μη λύσει και το πρόβλημα.

Μέσα σε όλα υπάρχει και το θέμα του Φρεντερίκο Μπράβο για τον οποίο η ΑΕΚ κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση και αναμένει, ενώ κινητικότητα υπάρχει και για τη θέση του αριστερού μπακ δεδομένης της εμφάνισης του Ντίντακ στη Λεωφόρο και φυσικά του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής στο ρόστερ που να είναι σε θέση να αλλάξει τον Ισπανό.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ακόμα και ο ίδιος ο Μοράις έχει αντιληφθεί ότι διανύει μια περίοδο στην οποία είναι μετέωρος και είναι μόνο θέμα χρόνου η λύση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ. Η ιστορία αυτή είναι καθαρά πάνω στον Δημήτρη Μελισσανίδη, λίγα πράγματα έχουν διαρρεύσει για την τελική του απόφαση και το μόνο που απομένει να διαπιστωθεί είναι το ακριβές χρονικό σημείο της αλλαγής. Στο θέμα του αντικαταστάτη, έβαλαν κάτω όλα τα ενδεχόμενα. Είδαν πρώτα τη γερμανική αγορά, μετά την ισπανική που έχει μεγαλύτερο ψωμί, ενώ σκέψεις έγιναν και για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από έναν Έλληνα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξασφαλίσει η ομάδα κάποια αποτελέσματα με έναν προπονητή που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και μπορεί να τη βοηθήσει σε αυτό. Η περίπτωση του ξένου προπονητή είναι αυτή που προκρίνεται και πλέον η ΑΕΚ μπαίνει σε μια διαδικασία ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να έρθουν καταιγιστικές εξελίξεις σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα, όπως αυτό του τεχνικού της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έχει ξεχάσει πότε έπαιξε τελευταία φορά ο Ντίας
Κι όμως ο Μοράις μιλάει για το μέλλον της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK