Συνθήκες... Καυτανζογλείου και απόφαση για Τσιγκρίνσκι

Ο Μανόλο Χιμένεθ ρίχνει το βάρος στο δημιουργικό κομμάτι φτιάχνοντας στα Σπάτα… συνθήκες Καυτανζογλείου ενώ δεδομένης και της ετοιμότητας (ιατρικά) του Τσιγκρίνσκι ο τεχνικός της ΑΕΚ αναμένεται να αποφασίσει για το πότε θα μπει ο Ουκρανός.

Συνθήκες... Καυτανζογλείου και απόφαση για Τσιγκρίνσκι

Τις πρώτες μέρες -της δεύτερης- παρουσίας του στην ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να συμμαζέψει λίγο την κατάσταση και έριξε το βάρος σε δύο τομείς: Στο ψυχολογικό κομμάτι που ήταν το σημαντικό ζητούμενο τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω του πολύ κακού προηγούμενου διαστήματος που έφερε έλλειψη αυτοπεποίθησης και στην πίεση ψηλά. Βγήκαν και τα δύο επί χόρτου με αποτέλεσμα το κλίμα να γυρίσει και η κατάσταση να βελτιωθεί.

Πλέον αυτό που ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να περάσει στην ομάδα είναι η βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι για να μπορεί η ΑΕΚ να ανταπεξέλθει κυρίως απέναντι στους υποδεέστερους αντιπάλους που την αντιμετωπίζουν πιο αμυντικά. Για αυτό στην προπόνηση του Σαββάτου ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" έριξε το βάρος στις ασκήσεις κατοχής της μπάλας σε μικρό χώρο και στη διάσπαση της άμυνας που αποτελείται από αρκετά πρόσωπα. Αυτό που ήθελε ο Χιμένεθ ήταν να δει τους ποδοσφαιριστές του να βρίσκουν διαδρόμους για να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί δημιουργώντας συνθήκες… Καυτανζογλείου, καθώς με παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού αναμένεται να υποδεχτεί ο Ηρακλής τη Δευτέρα την "Ένωση" στη Θεσσαλονίκη.

Σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή των προσώπων, ο προπονητής της ΑΕΚ δε φανέρωσε -τουλάχιστον με ξεκάθαρο τρόπο- τις προθέσεις του σχετικά με αυτούς που θα επιλέξει στο ματς που ακολουθεί, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στην τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Κυριακής.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της κουβέντας σχετικά με το πότε θα γίνει η επιστροφή του στην ενεργό δράση, τα νέα είναι ευχάριστα για τον Χιμένεθ. Ο Μανόλο είδε τον Ουκρανό να ακολουθεί για δεύτερη συνεχόμενη προπόνηση κανονικά το πρόγραμμα και πλέον ο μοναδικός… αντίπαλος τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού καθώς έχει να αγωνιστεί από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 και το ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Και εδώ αποτελεί ερωτηματικό το τι έχει στο μυαλό του ο Χιμένεθ για την ακριβή χρονική στιγμή της επιστροφής του Τσιγκρίνσκι, αφού πέραν από τα εμπόδια που δεδομένα υπάρχουν, η ποιότητα του αμυντικού της "Ένωσης" είναι αδιαπραγμάτευτη και από τη στιγμή που είναι έτοιμος ιατρικά αποτελεί ένα… δέλεαρ για τον κόουτς προκειμένου να μπει σύντομα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK