Η εντολή Λιβάγια, η Λας Πάλμας και το... αυτογκόλ

Ο Μάρκο Λιβάγια δεν έχει ξετρελάνει μόνο την ΑΕΚ. Κατά γενική ομολογία το ελληνικό κοινό παραδέχεται πως ο Κροάτης είναι σπουδαίος μπαλαδόρος. Μαζί μ' αυτούς, και οι άνθρωποι πίσω από τον 24χρονο που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Ποια η "εντολή" του άσου της Ένωσης στους εκπροσώπους του;

Η εντολή Λιβάγια, η Λας Πάλμας και το... αυτογκόλ

Ο Μάρκο Λιβάγια ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΚ κι αρχικά αμφισβητήθηκε.

Μερικούς μήνες αργότερα έχει εξελιχθεί σε καταλυτικό παράγοντα της πρωταθληματικής πορείας της Ένωσης, και έστω και αν είναι χαμηλών τόνων, δικαίως φέρει τον χαρακτηρισμό του σταρ της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ.

Κι όλα αυτά, γιατί στην ΑΕΚ και την Ελλάδα βρήκε αυτό που έψαχνε εδώ και αρκετά χρόνια στην καριέρα του. Ηρεμία, καλή ζωή για την οικογένειά του, αγάπη από τους φιλάθλους, χώρο και χρόνο για να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει.

Επίσης, καθ' όλου απαρατήρητο δεν έχει περάσει από τον 24χρονο πλέι μέικερ η γενική αναγνώριση του ταλέντου του απ' όλο το ελληνικό κοινό.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συντέλεσαν ώστε ο Μάρκο Λιβάγια, καιρό τώρα, αλλά πλέον εντονότερα να έχει δώσει εντολή στους εκπροσώπους του να πιέσουν να "τελειώσει" η παραμονή του στην ΑΕΚ. Το "κιτρινόμαυρο" συμβόλαιό του είναι υπογεγραμμένο, άλλωστε, και η Ένωση είναι αυτή που ελέγχει το μέλλον του.

Το Contra.gr... σκάλισε το θέμα για να μάθει σε ποια φάση βρίσκεται η συγκεκριμένη, πολύ σημαντική υπόθεση.

"ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ"

Όπως ο Λιβάγια, έτσι και οι εκπρόσωποί του θέλουν πολύ ο παίκτης να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Η ρήτρα των 1,8 εκατ. ευρώ για την αγορά του είναι υπογεγραμμένη και δεν διαπραγματεύεται, ωστόσο από την πλευρά του Κροάτη θεωρούν ότι αν η Λας Πάλμας υποβιβαστεί τότε δεν αποκλείεται να πέσει η τιμή "... γιατί στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο..." όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

"ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ..."

Ο "Λα Μπόμπα" θέλει να μείνει στην ΑΕΚ, και η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει! Αυτό δεν χωρά καμία αμφιβολία.

Από την πλευρά του παίκτη τονίζουν ότι είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι πως ο "δικέφαλος" θα τον αγοράσει και υπάρχουν λόγοι.

1. " Είναι ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα και έχει βάλει στόχο να κατακτήσει το νταμπλ με την ομάδα του. Είναι μία προσωπική του δέσμευση" λένε οι δικοί του. Επίσης θεωρούν ότι η τιμή του είναι... ταμάμ για να έχεις έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή για τα επόμενα χρόνια, επενδύοντας κιόλας.

2. Χαρακτηρίζουν μάλιστα " αυτοκτονία" αν η ΑΕΚ δεν τον κρατήσει, επειδή ο Λιβάγια είναι μόλις 24 ετών. Με μία ανάλογη σεζόν όπως η φετινή και του χρόνου, τότε οι... πόρτες που μπορούν να ανοίξουν σε Ιταλία - Ισπανία, δεν αποκλείεται να φέρουν στην Ένωση μία τέτοια πρόταση που όμοια της δεν έχει δεχθεί στο παρελθόν για να πουλήσει παίκτη της.

3. Ξεκάθαρο είναι πάντως ότι ο "Μπαλοτέλι των Βαλκανίων" όπως τον χαρακτήρισαν τα Μέσα στην πατρίδα του δεν βλέπει τίποτα άλλο πέρα από την παραμονή του στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να τον απασχολεί και ειδικά η επιστροφή του στα Κανάρια που θα τα επισκεφθεί μόνο για... διακοπές.

4. Το "δέσιμο" με τον Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να εξελίξει κι άλλο τον Μάρκο Λιβάγια. Στις αρχές και μέχρι να βρεθεί η σωστή θέση μέσα στο γήπεδο για τον Κροάτη, οι δύο άνδρες ήταν... ok. Πλέον, όμως, η σχέση τους έχει εξελιχθεί προς το καλύτερο, και ο 24χρονος νιώθει κάθε στιγμή από πλευράς του Ισπανού πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα.

Όλα αυτά, σαφώς, θα μπουν σε μια σειρά όταν ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο αναφορικά με την εικόνα της ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Διότι αλλιώς θα μπει στα "κόλπα" ως πρωταθλήτρια η διοίκηση της Ένωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK