Θέλει άλλη μια νίκη... ηρεμίας

Eν αναμονή της ενημέρωσης για την κατάσταση του Ντίντακ Βιλά, ο Δέλλας ετοιμάζεται να προβάρει τα πλάνα του για τον αγώνα με τον Ατρόμητο επί… χόρτου.

Θέλει άλλη μια νίκη... ηρεμίας
INTIME SPORTS

Σε χαλαρούς ρυθμούς ολοκληρώθηκε η χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ αφού ο Δέλλας και οι συνεργάτες του ήθελαν να αποφορτίσουν τους ποδοσφαιριστές ενόψει του σημαντικού αγώνα με τον Ατρόμητο.

Στη Βέροια η ΑΕΚ έσωσε την παρτίδα και πλέον άπαντες στην "Ένωση" γνωρίζουν ότι με νίκη απέναντι στον Ατρόμητο και με δεδομένη τη σίγουρη απώλεια στους ανταγωνιστές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που παίζουν μεταξύ τους, κερδίζουν αρκετή ακόμα ηρεμία. Εκτός των άλλων, μετά το ματς με τους Περιστεριώτες ακολουθεί η διακοπή, κάτι που σημαίνει ότι όποιος καταφέρει να βγάλει το αγωνιστικό διήμερο χωρίς απώλειες θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη -χρονικά- ηρεμία για να δουλέψει απερίσπαστος ενόψει της συνέχειας.

Για την ΑΕΚ η συγκεκριμένη… συνέχεια θα τη βρει στο Καραϊσκάκη στο πρώτο παραδοσιακό ντέρμπι της νέας εποχής της απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι ευκόλως κατανοητό ότι με μία νίκη την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο, η διαχείριση πριν το ντέρμπι γίνεται πιο ευνοϊκή για τους «κιτρινόμαυρους».

Για όλους τους παραπάνω λόγους στα Σπάτα έχουν ρίξει λίγο τους τόνους και ετοιμάζονται να φορτσάρουν την Κυριακή στην Καλογρέζα απέναντι σε μία ομάδα η οποία δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο: Τον Ατρόμητο, o οποίος -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ομάδας των δυτικών προαστίων- παίζει την παρουσία του προπονητή του στον πάγκο τις επόμενες αγωνιστικές.

Φανερώνει τις σκέψεις του ο Δέλλας

Στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας δεν έδειξε πολλά πράγματα σε ότι αφορά τα πλάνα του για τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Για την ακρίβεια ο Έλληνας τεχνικός δεν έδειξε απολύτως… τίποτα, ωστόσο δύσκολα θα αλλάξουν πολλά πράγματα σε σχέση με τον τρόπο που παρατάχθηκε η «Ένωση» την περασμένη Δευτέρα στη Βέροια.

Σε ότι αφορά τη διάταξη τα πάντα είναι δεδομένα αφού το 4-2-3-1 αποτελεί μονόδρομο. Η ΑΕΚ έχει δουλέψει δύο συστήματα, το 4-2-3-1 και το 4-3-3. Το τελευταίο τσεκαρίστηκε στην Τούμπα και έβγαλε αρκετές αδυναμίες οι οποίες σε συνδυασμό με την κακή μέρα αρκετών παικτών, έφεραν την άσχημη αγωνιστική εικόνα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο είναι το πιο… παραδοσιακό. Επιστρατεύτηκε εκ νέου στη Βέροια και η ΑΕΚ μπορεί να μην έκρυψε τη μπάλα, αλλά αν μη τι άλλο είχε μια πιο ορθολογική λειτουργία. Τουλάχιστον στον αγώνα με τον Ατρόμητο φαίνεται πως ο Δέλλας θα το διατηρήσει.

Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να γίνουν κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα. Ενδιαφέρον θα έχουν οι επιλογές του Δέλλα στην τριπλέτα πίσω από τον Αραβίδη, στο κέντρο της άμυνας αλλά και οι σημερινές εξετάσεις του Ντίντακ Βιλά οι οποίες θα δείξουν αν είναι εφικτό να αγωνιστεί ο Ισπανός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK