Τι είπε ο Χιμένεθ για μεταγραφές και τους λόγους που γύρισε στην ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε ως νέος τεχνικός της ΑΕΚ και μίλησε για το λόγο που επέστρεψε, για την ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα, αλλά και για την επόμενη ημέρα στην Ένωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Την πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους είχε ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός κόουτς που επέστρεψε στην Ένωση για να αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο μέχρι το καλοκαίρι, εξήγησε τους λόγους που πήρε την απόφαση να έρθει στην Αθήνα, μίλησε για την επόμενη ημέρα και τις μεταγραφές που χρειάζεται. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε:

"Για μένα είναι μεγάλη μέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Η ΑΕΚ και η Σεβίλλη είναι οι ομάδες της καρδιάς μου".

- Πως αισθανθήκατε μπαίνοντας στα Σπάτα μετά από 5,5 χρόνια;

"Από την πρώτη στιγμή που έφυγα, το σώμα ήταν στην Ισπανία, η καρδιά μου ήταν στην ΑΕΚ. Δεν είπα ποτέ αντίο, αλλά στο επανιδείν".

- Θεωρείτε πως έχετε να συνεχίσετε κάτι στην ομάδα;

"Την πρώτη περίοδο στην ΑΕΚ, προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα. Δεν είχαμε δυνατό ρόλο στην Ευρώπη, αλλά είχαμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Τον πρώτο χρόνο ήμασταν τρίτοι και κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Τον δεύτερο χρόνο με πολλά οικονομικά προβλήματα, στα αποδυτήρια δεν λάμβαναν σωστά τους μισθούς τους. Το τελευταίο ματς ήταν με τον Πανιώνιο, κερδίσαμε και ήμασταν πρώτοι. Και ήταν ξεκάθαρο πως το διαζύγιο δεν ήταν για αγωνιστικούς λόγους. Τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει. Έχουμε μεγάλη στήριξη από τον ιδιοκτήτη και έχω μεγάλη όρεξη για να δουλέψω".

Τι είπε ο Χιμένεθ για μεταγραφές και τους λόγους που γύρισε στην ΑΕΚ

- Τι θα προλάβετε να βάλετε μέχρι την Κυριακή;

"Ο χρόνος είναι κάτι που δεν μπορεί να καθοριστεί. Είμαι στην παρουσίαση, ο Αστέρας δουλεύει. Και το μόνο που μας μένει, είναι να δουλέψουμε για να γυρίσουμε το κλίμα. Δεν θα είναι εύκολο. Είμαι πεπεισμένος πως με την δουλειά, θα τα καταφέρουμε".

- Γνωρίζετε το ρόστερ;

"Δεν είναι εύκολο μέσα σε δυο μέρες, να τα γνωρίζω όλα. Αλλά ξέρω την δική μου ικανότητα και την όρεξη να δουλέψω για την ΑΕΚ. Έχω δει τα ματς της ομάδας σεdvd. Με απασχολεί να γνωρίσω τους αντιπάλους. Και με πολύ όρεξη μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν είναι θέμα να κάνουμε δοκιμές, αλλά να βοηθήσουμε. Όλα τα θετικά των συναδέλφων θα τα διατηρήσω. Και για να μην γίνει μια δραστική αλλαγή, θα αρχίσω να βάζω σιγά – σιγά πράγματα. Δεν θα τρελαθώ, σέβομαι την δουλειά των προηγούμενων. Αλλά πρέπει πρώτα να γνωρίσω τους παίκτες που έχω. Το πιο σημαντικό είναι πως αν εγώ έρχομαι στα μέσα της περιόδου, κάτι πήγε στραβά".

- Τι θα θεωρήσετε επιτυχία, στο τέλος της σεζόν και τι απαντάτε στα σχόλια πως ήσασταν άνεργος όλο το προηγούμενο διάστημα;

"Μπορούμε να καταφέρουμε κάποιους στόχους, δεν μπορούμε να τους εγγυηθούμε. Τους στόχους θα τους κυνηγήσουμε. Τώρα δεν το έχουμε. Αν δεν τους κυνηγήσουμε, δεν θα τους έχουμε. Θέλω μια ομάδα φιλόδοξη. Σε σχέση με μένα, η κατάσταση μου ήταν άνετη μετά από το Κατάρ. Αλλά χρειαζόμουν την ένταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η αγωνιστική κατάσταση είναι γενικά δύσκολη, ακόμα και στην Ισπανία. Προτιμώ να μην δουλέψω, αρκεί να προστατέψω το επάγγελμα μου. Ο λόγος που γύρισα στην Ελλάδα, ήταν για την ΑΕΚ. Είναι δυο ομάδες που δεν έχουν σχέση με το οικονομικό. Η ΑΕΚ και η Σεβίλλη. Μετά είναι το επάγγελμα μου και πρέπει να το προστατέψω".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

- Τι πρέπει να αλλάξει άμεσα;

"Η αυτοπεποίθηση των παικτών. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως οι προηγούμενοι δούλεψαν για να έχουμε μια καλή ΑΕΚ. Θέλω να το δείξουν οι παίκτες μου μέσα στο γήπεδο, χωρίς να φοβούνται πως θα κάνουν λάθος. Σε οποιοδήποτε λάθος, θα είμαι δίπλα τους για να τους στηρίξω. Αλλά αυτός που θα μπει στο γήπεδο και δεν θα τα δώσει όλα για την φανέλα, θα μ’ έχει απέναντι του".

- Για τις μεταγραφές

"Θα ήθελα να ενισχυθεί η ομάδα, όσο καλύτερα γίνεται. Αλλά όποιος και να έρθει, θα πρέπει να έρθει για να βελτιωθεί. Δεν θέλω να γίνουν μεταγραφές μόνο για να γίνουν, αλλά για να ενισχύσουν την ομάδα. Γι αυτό επί του παρόντος αυτό που υπάρχει, είναι οι παίκτες που βρίσκονται εδώ και όχι αυτοί που θα έρθουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα Σπάτα ο Μελισσανίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK