Το αγκάθι του κλειστού συμβολαίου και η χαμένη εμπιστοσύνη

Η περίπτωση του Λέσκοτ παραμένει ανοιχτή για την ΑΕΚ και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η όλη ιστορία σε αδιέξοδο δείχνει να συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή περισσότερες πιθανότητες. Ποια είναι τα τελευταία δεδομένα.

Από το πρωί της Τρίτης η υπόθεση του Λέσκοτ έχει πάρει φωτιά και η ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να μπορεί κανείς -ακόμα- να προδικάσει το τι ακριβώς μπορεί να συμβεί. Αρχικά είχε δει το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι ο Λέσκοτ εμφανίζεται δυσαρεστημένος μετά την άρνηση της ΑΕΚ να πάει σε δικό του γιατρό στην Αγγλία για την αποκατάσταση του τραυματισμού του.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της ΑΕΚ να… δυσαρεστηθεί με τον τρόπο με τον οποίο ο Άγγλος (ή η πλευρά του) έβγαλε προς τα έξω κάτι που αφορούσε την ομάδα και τον ίδιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο Λέσκοτ και η πλευρά του προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με την αποθεραπεία και τη συνεργασία με το ιατρικό τιμ της «Ένωσης», κάτι που προκύπτει και από τις αναφορές από τα mail που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές.

Αν υπάρχει κάποιος που κάνει δεύτερες σκέψεις αυτή τη στιγμή για τη συμβίωση των δύο πλευρών, τότε αυτή είναι η ΑΕΚ, στην οποία υπάρχει τις τελευταίες ώρες η σκέψη να βρεθεί μια φόρμουλα για να «τελειώσει» από την ομάδα ο Λέσκοτ. Πιθανότατα, αν προχωρήσει το συγκεκριμένο σκεπτικό, να στηριχθεί στο γεγονός ότι ο Λέσκοτ τραυματίστηκε εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας της ομάδας με δική του υπαιτιότητα και να ευνοηθούν οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Aπό την άλλη, εμπόδιο αποτελεί το γεγονός ότι ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός έχει υπογράψει διετές κλειστό συμβόλαιο με το κλαμπ, το οποίο επιβαρύνεται περισσότερο τον δεύτερο χρόνο (τον μισό πρώτο χρόνο τον κάλυψε η Άστον Βίλα). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα παραμένει ανοιχτό, όλα τα αποτελέσματα παίζουν και είναι θέμα χρόνου να γίνει γνωστή η έκβαση της συγκεκριμένης ιστορίας.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα της αποκατάστασης των τραυματιών στην ΑΕΚ είναι ένα ζήτημα που συζητιέται αρκετά συχνά στις τάξεις των ποδοσφαιριστών, οδηγεί συχνά-πυκνά σε αδιέξοδα και στοιχίζει τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των παικτών προς το σύλλογο.

Ο Λέσκοτ είναι μία από τις περιπτώσεις αυτές, με την ιδιομορφία ότι το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ μέσω του Λάκη Νικολάου -όπως αποδείχθηκε- ήταν πιο «μέσα» ως προς τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει για τον τραυματισμό του στο γόνατο, σε σχέση με τον Άγγλο γιατρό, Άντι Γουίλιαμς, που αρχικά θεώρησε ότι δεν χρειαζόταν αρθροσκόπηση και χάθηκε χρόνος.

ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

Αν προχωρήσει η αποχώρηση του Λέσκοτ, τότε αυτό που θα εκκρεμεί θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτεί η ΑΕΚ. Αν δηλαδή επιλέξει να αποκτήσει άλλον κεντρικό αμυντικό στη θέση του Άγγλου, ή αν θα επιλέξει να πάει με τις υπάρχουσες λύσεις στο υπόλοιπο της σεζόν. Για την ώρα οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αγωνιστικό σχεδιασμό τσεκάρουν περισσότερο περιπτώσεις σέντερ φορ, κεντρικών χαφ και (λιγότερο) αριστερών μπακ. Η πορεία θα δείξει αν υπάρξει διαφοροποίηση και αν οι συνθήκες το φέρουν έτσι που να κινηθούν και για κεντρικό αμυντικό οι «κιτρινόμαυροι». 

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.

Face Control

Ο Ινσούα έπαιξε και για την Μπόκα

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Φάληρο η αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς έπαιζε κόντρα στη 'μισητή' Ρίβερ Πλέιτ και ο Εμανουέλ Ινσούα έπαιξε και γι' αυτή στο ντέρμπι. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί κάρτα!