Το δίλημμα του Κετσπάγια για την πρεμιέρα

Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα για τη διάταξη που θα χρησιμοποιήσει ο Κετσπάγια στον πρώτο εγχώριο επίσημο αγώνα της ΑΕΚ στη χρονιά, με το 4-2-3-1 και το 4-3-3 να παίζουν αρκετά δυνατά ως πιθανότητες. Βαρόμετρο στην όλη ιστορία η θέση του Μάνταλου.

Το δίλημμα του Κετσπάγια για την πρεμιέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Τιμούρ Κετσπάγια παρότι -όπως και οι υπόλοιποι προπονητές στη Σούπερ Λιγκ- δεν γνωρίζει τον αντίπαλο κοντά στον οποίο θα ξεκινήσει τις εγχώριες διοργανώσεις η ΑΕΚ, βρίσκεται σε δίλημμα για τη διάταξη που θα χρησιμοποιήσει. O Γεωργιανός τεχνικός βρίσκεται ανάμεσα στο 4-2-3-1 και στο 4-3-3 για να παρατάξει την ομάδα του ενόψει συνέχειας, ωστόσο αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν και τα δύο συστήματα στην πορεία της σεζόν.

Το αγαπημένο του Κετσπάγια είναι το 4-3-3 ωστόσο για να το εφαρμόσει στην ΑΕΚ θα πρέπει να μετατοπιστεί ο Μάνταλος και να γίνει αριστερός εσωτερικός χαφ. Δεν θα ήταν το καλύτερο για την «Ένωση» δεδομένου του γεγονότος ότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αποδίδει καλύτερα όταν είναι κοντά στην περιοχή του αντιπάλου.

Στο 4-2-3-1 ο Μάνταλος παίζει πίσω από τον προωθημένο Αλμέιδα και μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας, κινούμενος με έναν πιο ελεύθερο ρόλο και έχοντας περισσότερες ευκαιρίες να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ

Με την επιστροφή των διεθνών θα φανούν περισσότερα πράγματα στα Σπάτα ενόψει πρεμιέρας και ίσως φανερωθούν και επί χόρτου κάποιες από τις σκέψεις του Τιμούρ Κετσπάγια που θα «φωτογραφίζουν» την οριστική απόφαση.

Δεδομένα πάντως φαίνεται πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος καλύπτει την τρύπα που προέκυψε στο αριστερό φτερό με την αποχώρηση του Έλντερ Μπαρμπόσα για την Αλ Ουασλ και οι περισσότερες πιθανότητες είναι στο να ξεκινήσει ο 29χρονος πρώην άσος της Σαμπντόρια στο βασικό σχήμα.

Αυτό που δεν έχει κλείσει ως ερώτημα είναι ο το πρόσωπο που θα στελεχώσει το δεξί φτερό της επίθεσης είτε στο 4-3-3 είτε στο 4-2-3-1. Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο, Αραβίδης και Πλατέλλας είναι οι λύσεις του Τιμούρ για το συγκεκριμένο δίλημμα και στην πορεία θα διαπιστωθεί πώς θα μαζέψει τις περισσότερες πιθανότητες. Πιο εξτρέμ από τους παραπάνω είναι ο Πλατέλλας ο οποίος στο ματς με την Ανόρθωση έδειξε να μην περνάει την πιο δραστήρια φάση του, ενώ σε όχι τόσο καλή κατάσταση βρίσκεται και ο Βάργκας που στην Κύπρο έπαιξε πίσω από τον φορ για μεγάλο διάστημα.

Αυτό που φαίνεται σαν πρόθεση με βάση τα προηγούμενα φιλικά είναι να δοθούν ευκαιρίες στον Μπακασέτα και τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν ισχύουν τα ίδια ή αν άλλαξε κάτι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK