Το "μάτι" στο οποίο επενδύει η ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς προστέθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ, σε μια κίνηση που είναι λιγότερο επικοινωνιακή και περισσότερο ουσιαστική έως καθοριστική ως προς τον τρόπο που θέλει να λειτουργήσει η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ. Γράφει ο Ακης Γεωργίου.

Το "μάτι" στο οποίο επενδύει η ΑΕΚ

Κίνηση ενίσχυσης του τμήματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ έγινε την Τετάρτη αφού ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς που έχει εργαστεί και στον Ολυμπιακό (είχε προσληφθεί το 2008 επί εποχής Κόκκαλη) αποτελεί το νέο μέλος του τιμ, το οποίο η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν επανδρωμένο σωστά. Για την ακρίβεια ήταν επανδρωμένο εντελώς… λάθος αφού μέχρι το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ είχε καταφέρει το οξύμωρο. Να είναι δηλαδή αρχισκάουτερ ο Άλεξ Ντε Μπαρτόλο χωρίς να υπάρχει υπόλοιπο τμήμα σκάουτερ, καθώς ο Αργεντίνος σκάουτερ ήταν σχεδόν μόνος του στον συγκεκριμένο τομέα.

Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει κινήσεις και προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση και να οργανωθεί το κλαμπ ως προς το σκάουτινγκ και η τελευταία πρόσληψη φαίνεται ότι είναι ένας καλός άσος στο μανίκι, καθώς όλες οι αναφορές για τον Μπαρμπαλιά μιλούν για έναν καταρτισμένο άνθρωπο με γνώσεις, προσβάσεις και μάτι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα το όνομα του νέου μέλους του τμήματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ έχει πολύ καλό αντίκτυπο, αφού όσοι γνωρίζουν τη δουλειά που έκανε και το ποδοσφαιρικό του… μάτι, μιλούν με τα καλύτερα λόγια και τον θεωρούν ως μια πολύ ψαγμένη περίπτωση για να καλύψει έναν τέτοιο ρόλο σε μια ομάδα που, δεδομένου του χαμηλού οικονομικού της ταβανιού, θέλει να ρίξει το βάρος στα «λαβράκια».

Ο Μπαρμπαλιάς έχει καλές προσβάσεις κυρίως στην αγορά της Λατινικής Αμερικής αλλά και της Γαλλίας, της οποίας είναι άριστος γνώστης τόσο της Α’ όσο και της Β’ Εθνικής. Στη σταδιοδρομία του ταξίδεψε αρκετά στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει ποδοσφαιριστές και να εμπλουτίσει την ατζέντα του ενώ δεν έχει χάσει Κόπα Αμέρικα και παρακολουθεί πολύ στενά την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Αργεντινής όπως και πολλά τουρνουά μικρότερων παικτών που γίνονται εκεί.

Η ΠΙΟ… ΚΡΑΧΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Στον Ολυμπιακό έχει προτείνει αρκετούς ποδοσφαιριστές που στο τέλος δεν αποκτήθηκαν, όμως κάποιοι εξ αυτών έπαιξαν σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Αουγκούστο Φερνάντες. Πρόκειται για τον Αργεντίνο μέσο (με ισπανικό διαβατήριο) που αγωνίζεται σήμερα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Μπαρμπαλιάς τον είχε προτείνει το καλοκαίρι του 2012 στον Ολυμπιακό όταν ο Φερνάντες αγωνιζόταν ακόμα στη Βελέζ, η περίπτωσή του όμως δεν προχώρησε με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να πάει στη Θέλτα στην οποία αγωνίστηκε για 3,5 σεζόν πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη και στο «Βιθέντε Καλντερόν».

O KANTEΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΕΖ

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής με τον οποίο είχε ασχοληθεί ο Μπαρμπαλιάς και τον πρότεινε στον Ολυμπιακό ήταν ο Έκτορ Καντέρος. Και αυτός το 2012 προερχόμενος από τη Βελέζ, ωστόσο η πορεία τελικά τον έβγαλε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και στη Βιγιαρεάλ, για μικρότερο χρονικό διάστημα όμως αφού επέστρεψε σύντομα στη Λατινική Αμερική, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα με τη φανέλα της Φλαμένγκο.

Μαζί με τους παραπάνω, ο Μπαρμπαλιάς έφερε και την πρώτη αναφορά στην Ελλάδα για τον σημερινό παίκτη του Παναιτωλικού, Λούκας Βιγιαφάνες το καλοκαίρι του 2011, όταν ο τελευταίος αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της Εθνικής Αργεντινής.

ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ, ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σε κάθε περίπτωση στην ΑΕΚ θεωρούν ότι ενίσχυσαν επαρκώς ένα αρκετά νευραλγικό κομμάτι της ομάδας και είναι διατεθειμένοι να δώσουν βαρύτητα τις περιπτώσεις που θα εντοπίσει το μάτι του Μπαρμπαλιά, σε συνεργασία φυσικά με το υπόλοιπο τμήμα σκάουτινγκ αλλά και με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Όπως και να έχει η πορεία θα δείξει για το τι θα προσφέρει στην «Ένωση» το φορτωμένο -πια- τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου, όμως η κίνηση της συνεργασίας με έναν άνθρωπο που γνωρίζει τη δουλειά και εξελίσσεται είναι ένα θετικό γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έκανε μεταγραφή πρώην συνεργάτη του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK