Το μυστικό ραντεβού Μαϊστόροβιτς-Μοράις

Ο Ευάγγελος Μίχος συνομίλησε για πάνω από 6 ώρες με το αναγνωστικό κοινό του Contra.gr για τις ραγδαίες εξελιξεις στην ΑΕΚ, με την απόλυση Κετσπάγια και την έλευση Μοράις. Διαβάστε όλο το "ζουμερό" παρασκήνιο για την πρόσληψη του πρώην βοηθού του Μουρίνιο από την Ένωση!

Το μυστικό ραντεβού Μαϊστόροβιτς-Μοράις
© CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMA

Η Τρίτη (18/10) ήταν η ημέρα της... ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ένωσης παρά τη νίκη της ομάδας του το βράδυ της Δευτέρας στη δύσκολη έδρα της ΑΕΛ και τον Ζοζέ Μοράις να αποτελεί τον "εκλεκτό" της διοίκησης μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Ευάγγελος Μίχος άνοιξε διάλογο με το αναγνωστικό κοινό του Contra.gr για πάνω από 6 ώρες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον "Δικέφαλο" και σας παρουσιάζουμε σε... πινελιές το παρασκήνιο γύρω από την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού και όχι μόνο:

✔ Ζοζέ Μοράις, τελείωσε... Η ΑΕΚ επιστρέφει στους Πορτογάλους προπονητές. Λογικά θα ρώτησε και τον Φερνάντο Σαντος, που αποκλείεται να είπε κακό λόγο. Όπως σίγουρα και ο Μοράις ρώτησε τον συμπατριώτη του Ομοσπονδιακό τεχνικό για την ΑΕΚ. Ο Μοράις μάλιστα ξέρει και τον Αλμέιδα , από την συνύπαρξή τους στην Πόρτο...

✔ Βόμβα ήταν αλλά όχι σαν κι αυτή που περίμενε ο κόσμος της ΑΕΚ. Γιατί η περίπτωση Μοράις είναι ένα ακόμη...λαχείο.

✔ Ζοζέ Μοράις...Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, δεν θέλω να τον αδικήσω αλλά ένα πρώτο σχόλιο με βάση το βιογραφικό του είναι ο ...Ραβούσης ή ο...Περσίας του Μουρίνιο.

✔ Ούτε μένω στα επικοινωνιακά, ο τι δηλαδή είναι " ο καλύτερος μαθητής " του Special One, όπως πλασάρεται...Θα πρέπει να είναι ο... έβδομος καλύτερος μαθητής του Μουρίνιο.

✔ Ο Μοραίς δεν εμπνέει ως όνομα...Ούτε ως βιογραφικό... Δεν μου λέει τίποτα ο τι για 5,5 ή 7 χρόνια ήταν ο βοηθός του Μουρίνιο...Σίγουρα είναι και μια οικονομική λύση... ΑΛΛΑ θα πρέπει να δούμε την δουλειά του και να τον κρίνουμε. Πόσο ρόλο έπαιξε το οικονομικό στην επιλογή του; Την προηγούμενη εβδομάδα γνωστός Ισπανός τεχνικός που είναι άνεργος (όχι ο Πάκο Χέμεθ) βολιδοσκοπήθηκε για λογαριασμό της ΑΕΚ αλλά όταν άκουσαν τις απαιτήσεις του μέχρι το καλοκαίρι, που ήταν περίπου 600.000 €, έκαναν πίσω!

✔ Ο Τιμούρ ως πρώτος προπονητής έχει καλύτερο βιογραφικό από τον Μοράις. Τουλάχιστον ο Κετσπάγια είχε πάρει πρωταθλήματα ως χεντ κοουτς. Ο 51χρονος Μοράις έρχεται όπως δήλωσε στην ΑΕΚ για να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα... Μόνο ως βοηθός του Μουρίνιο ξέρει από πρωταθλητισμό...

✔ Την υπόθεση Μοράις η ΑΕΚ δουλεύει εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Τον πρότεινε στην Ένωση ο agent Τάσος Ραγκούσης, που ήταν ο Έλληνας εκπρόσωπος που είχε βάλει ο Ολυμπιακός στον Πουλίδο( η σύζυγος του Ραγκούση έχει συγγενική σχέση με τον Μαρινάκη). Με τον Έλληνα ατζέντη πήγε στην Τουρκία, συνάντησε και έκανε την τελική συζήτηση με Μοράις ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Λέγεται πως ο Πορτογάλος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον Σουηδό και μαζί... πήρε το εισιτήριο για Ελλάδα προκειμένου να τον δει και να αποφασίσει ο Μελισσανίδης. Με το "τίγρη" έδωσε τα χέρια το πρωί ο Μοράις.

✔ Θα μπορούσες να... παραμυθιαστείς με το ο τι η ΑΕΚ έφερε τον ιματασιόν Special One αφού τόσα χρόνια ήταν βοηθός του Μουρίνιο. Κάτι θα έμαθε... Πάντως στην Ανταλιασπορ, την πήρε 11η από τον Ετο και την τερματισε 9η και φέτος έφυγε χωρίς νίκη, 2 ισοπαλίες - 4 ήττες

✔ ...Όχι δεν έχω άποψη για Μοράις...Ξέρω όμως, πως τα δυνατά πορτογαλικά μανατζερικά κανάλια σπρώχνουν αβέρτα συμπατριώτες τους προπονητές σε όλο τον κόσμο

✔ Δεν παρακολουθούσα πέρσι την Ανταλιασπόρ... Ούτε έκανε ρεπορτάζ σε Τσέλσι, Ρεάλ, Ιντερ και Πόρτο που ήταν βοηθός για να έχω άποψη...Βέβαια και στον Ολυμπιακό για τον Βίκτορ ως βοηθό του Μίτσελ έλεγαν όλοι τα καλύτερα και είδαμε το...χαΐρι του ως πρώτος προπονητής στους "ερυθρόλευκους".

✔ Προπονητές πάντως ξένοι ελεύθεροι και αξιόλογοι υπήρχαν πολλοί... Σίγουρα στα όποια αδιέξοδα βοήθησε το πορτογαλικό λόμπι που είναι πολύ ισχυρό(και)στην Ελλάδα... Δηλαδή δεν πήρες Ουζουνίδη ή Παπαδόπουλο επειδή ήταν Έλληνες και έκρινες ο τι δεν είχαν το ειδικό βάρος αλλά πήρες έναν...Μοράις στηριζόμενος μόνο και μόνο στο ο τι ήταν βοηθός του Μουρίνιο και ως ξένος δεν θα κρινόταν το ίδιο αυστηρά. Και γιατί να είναι καλύτερος ο Μοράις από τον Ουζουνίδη;

✔ Το θέμα είναι να τον βοηθήσουν τα αποτελέσματα μέχρι τον Γενάρη. Το ο τι έχει προπονήσει τεράστιους παίκτες δεν μου λέει και πολλά. Γιατί εκεί υπήρχε η τεράστια προσωπικότητα που λεγόταν Μουρίνιο, έπαιρνε όλες τις αποφάσεις και κάλυπτε τα πάντα. Και ο Τεν Κάτε είχε προπονήσει μεγάλους παίκτες αλλά απέτυχε στον πολυμετοχικό ΠΑΟ

✔ ...Η αντικατάσταση Κετσπάγια έγινε επειδή δεν μπορούσε να εμπνεύσει την ομάδα και τους παίκτες του. Τώρα για την επιλογή του Μοράις, που αν δεν είχε διατελέσει βοηθός του Μουρίνιο για χρόνια δύσκολα θα περνούσε σήμερα έξω από το προπονητικό των Σπατών ανεξάρτητα από το αν και πόσο καλός προπονητής είναι, θα συμφωνήσω απόλυτα πως δεν δίνει όραμα, δεν ενθουσιάζει, δεν συσπειρώνει. Κι αν δεν βοηθήσουν τα αποτελέσματα τον Μοράις θα είναι αναλώσιμος λόγω της μεγάλης...εσωστρέφειας που θα προκληθεί στον οργανισμό ΑΕΚ. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να μείνει κοντα στην κορυφή μέχρι τις γιορτές και τον Γενάρη να κάνει δύο πολύ δυνατές μεταγραφές που θα στηρίξουν τον Μοράις. Διαφορετικά δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση αν όπως πέρσι έτσι και φέτος, η ΑΕΚ τελειώσει την χρονιά με τρίτο κόουτς στον πάγκο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ LIVE CHAT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK