Το νέο άγχος για Αλμέιδα και η επιλογή του Πέκχαρτ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το απόγευμα του Σαββάτου τον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο Μοράις έχει ένα άγχος για την κατάσταση του Αλμέιδα η οποία θα ξεκαθαρίσει στην τελευταία προπόνηση. Αν ο Πορτογάλος δεν μπορέσει τότε επιστρατεύεται ξανά ο Πέκχαρτ.

Το νέο άγχος για Αλμέιδα και η επιλογή του Πέκχαρτ
almeida ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε ότι αφορά τη δοκιμή που έκανε τελευταία στα Σπάτα ο Ζοζέ Μοράις, οι αλλαγές σε σχέση με τον τρόπο με την οποία παρέταξε την ΑΕΚ ο Πορτογάλος στο φιλικό με τον Ατρόμητο ήταν ελάχιστες. Για την ακρίβεια ήταν η εξής μία αναγκαστική: Ο Πέκχαρτ στη θέση του Αλμέιδα.

Κατά τα άλλα ο Μοράις δεν θα μπορούσε να αλλάξει και πολλά, αφού λίγο πολύ η κατάσταση θυμίζει… μετρημένα κουκιά. Οι απουσίες ποδοσφαιριστών που υπό κανονικές συνθήκες προορίζονται για βασικοί είναι αρκετές, κάτι που περιορίζει τις επιλογές του προπονητή της «Ένωσης».

Ο 51χρονος τεχνικός δοκίμασε χθες ένα 4-3-3, στελεχώνοντάς το με ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο, δεδομένων των πολλών απουσιών. Η αμυντική τετράδα ήταν ίδια με τον Ντίντακ Βιλά να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ροντρίγκο Γκάλο στο δεξί και τους Δημήτρη Κολοβέτσιο και Βασίλη Λαμπρόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Σιμόες ήταν ο ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο σαν κόφτης, 6άρι μπροστά από τα στόπερ στον γνωστό του ρόλο. Μπροστά από τον Πορτογάλο ανασταλτικό μέσο, ο Μοράις τοποθέτησε τους Πέτρο Μάνταλο (αριστερό εσωτερικό) και Γιάκομπ Γιόχανσον (δεξί εσωτερικό μέσο). Ο «Πετράν» είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο για να βοηθάει στη δημιουργία παιχνιδιού και να έχει επαφή με την επιθετική γραμμή της ομάδας. Στο αριστερό φτερό της επίθεσης έπαιξε ο Πατρίσιο Ροντρίγκεζ, στο δεξί ο Χρήστος Αραβίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Τόμας Πέκχαρτ, λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε ο Ούγκο Αλμέιδα.

Σήμερα ξεκαθαρίζει για Αλμέιδα

Ο Ούγκο Αλμέιδα ένιωσε ένα σφίξιμο στο πόδι στην προπόνηση της Τετάρτης, με αποτέλεσμα στην ΑΕΚ να του ελαφρύνουν το πρόγραμμα στη χθεσινή προπόνηση και να τον προφυλάσσουν από το οικογενειακό διπλό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα του Πορτογάλου φορ δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι θα τεθεί στη διάθεση του Ζοζέ Μοράις, ωστόσο σήμερα η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σε καλύτερο βαθμό και θα υπάρξει οριστική εικόνα για το αν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στο ματς με τον Πλατανιά ή όχι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK