Το ντεμπούτο και η... αποθέωση για Γιόχανσον

Η παρουσία του Γιάκομπ Γιόχανσον στον αγώνα της Εθνικής Σουηδίας με τη Γαλλία αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πατρίδα του, καθώς οι κριτικές που απέσπασε ο μέσος της ΑΕΚ ήταν κάτι παραπάνω από θετικές.

Το ντεμπούτο και η... αποθέωση για Γιόχανσον

Η κλήση του Γιόχανσον στην Εθνική Σουηδίας ήταν μια σοβαρή επιβράβευση για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, κάτι που ανεβάζει μεταξύ άλλων και τη χρηματιστηριακή του αξία καθώς αποδεικνύεται ότι η… μπογιά του περνάει και σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο από αυτό που συνηθίσαμε να τον βλέπουμε αγωνιζόμενο κάθε Κυριακή. Η συνέπεια του Γιόχανσον στον τρόπο παιχνιδιού του, του άνοιξε την πόρτα για την Εθνική, στην οποία το πρώτο του δείγμα ήταν κατά γενική ομολογία θετικό.

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα στο Σταντ ντε Φρανς, βρήκε τη Σουηδία χαμένη και τον Γιάκομπ Γιόχανσον ένα σημαντικό βήμα μπροστά, από όλες τις απόψεις. Πρώτα από όλα λόγω της πολύ σημαντικής παράστασης που έζησε το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στα… θηρία. Μετά για το γεγονός ότι κατάφερε να κερδίσει όλους τους συμπατριώτες του είτε αυτοί ήταν προπονητές, είτε συμπαίκτες, είτε δημοσιογράφοι, είτε φίλαθλοι.

Όλοι αυτοί στη χειρότερη παραδέχτηκαν ότι έκανε ένα αξιοπρεπέστατο ντεμπούτο ο Σουηδός με την Εθνική ομάδα της χώρας του, και στην καλύτερη τον αποθέωσαν θεωρώντας τον ένα από τα ονόματα που θα καθιερωθεί στο προσεχές διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το σίγουρο είναι ότι οι μετοχές του ανέβηκαν αρκετά, ενώ υπάρχει ορθάνοιχτο ενδεχόμενο να ανέβουν πολύ περισσότερο στη συνέχεια.

Ο ίδιος ο Γιόχανσον, παρέμεινε προσγειωμένος κατά την προσφιλή του συνήθεια και μετά το τέλος του ματς με τη Γαλλία μίλησε στο Canal-5 για την προσπάθειά του να αποβάλει το άγχος και να εναρμονιστεί με τις συνθήκες του αγώνα.

«Νομίζω ότι πήγα καλά και άρπαξα την ευκαιρία που μου δόθηκε να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Δεν είχα αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά όταν η ομάδα κάνει σωστά τη δουλειά της όλα είναι πιο εύκολα.

Ήταν ένα μεγάλο ματς αλλά προσπάθησα να μείνω ήρεμος και σκεφτόμουν πως ήταν ένα ακόμη ματς με… 22 παίκτες κι ένα γήπεδο»!

ΤΑ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο 26χρονος άσος της «Ένωσης» κέρδισε αρκετό κόσμο στην πατρίδα του από όλες τις… απόψεις καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναφέρθηκαν ξεχωριστά στη δικιά του περίπτωση και στο ντεμπούτο του στο ματς με τους Γάλλους.

Ο συμπαίκτης του Γιάκομπ, Άλμπιν Έκνταλ, μίλησε μεταξύ άλλων για την παρουσία του Γιόχανσον, πλέκοντας το εγκώμιο του παίκτη της ΑΕΚ για το εξαιρετικό ντεμπούτο του με την Εθνική: «Έκανε ένα απίστευτο ματς. Δείχνει δύναμη και ηρεμία με την μπάλα και δεν έχω δει κάποιον να παίζει έτσι στο πρώτο του ματς με την Εθνική. Ήταν τεράστιο επίτευγμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Σουηδίας, Αντρέας Γκράνκβιστ, αναφερόμενος και αυτός στο ντεμπούτο του Γιόχανσον: «Ήταν απίστευτα θετικός. Ο Γιάκομπ έκανε έναν πραγματικά καλό αγώνα, με πολλά τρεξίματα χωρίς την μπάλα και πολύ καλός με αυτή. Κέρδισε πολλές μονομαχίες στο κέντρο».

Από την άλλη, ο Κιμ Κάλστρομ έκανε μια πιο… βαθιά προσέγγιση στην επίσημη πρεμιέρα του Γιόχανσον με την Εθνική ομάδα της χώρας του, κάνοντας αναφορά και στην ψυχοσύνθεση του μέσου της «Ένωσης»: «Μεγάλο ματς για τον Γιόχανσον. Από το ντεμπούτο που έκανε μπορείς να καταλάβεις και τον χαρακτήρα του».

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Πολύ καλές κριτικές απέσπασε η συμμετοχή του Γιάκομπ Γιόχανσον στον αγώνα της Εθνικής Σουηδίας απέναντι στη Γαλλία στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού την περασμένη Παρασκευή. Μεταξύ των όσων… αποθέωσαν τον παίκτη της ΑΕΚ ήταν και η κορυφαία σε πωλήσεις εφημερίδα στη Σκανδιναβία, Aftonbladet. Η παρουσία του Γιόχανσον πήρε τέσσερα αστεράκια στην κριτική της εφημερίδαςενώ υπάρχει και αναφορά στην προσπάθειά του στο ματς με τη Γαλλία: «Ο Γιόχανσον έκανε πολύ εντυπωσιακή προσπάθεια. Κάλυψε πολλούς χώρους, δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες, έκανε αρκετά αποτελεσματικές μεταβιβάσεις. Έπεσε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά καλό ντεμπούτο».

Από την άλλη, η ιστοσελίδα, gp.se στην κριτική των Σουηδών διεθνών μετά το ματς της Παρασκευής, στο κομμάτι για τον Γιόχανσον έγραψε: «Ήταν ιδιοφυές να ξεκινήσει βασικός αυτός ο ποδοσφαιριστής στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ασφάλεια στο κέντρο, τεχνική και ευλυγισία. Ήρθε στην Εθνική για να μείνει».

Ο διάσημος Σουηδός αθλητικός δημοσιογράφος Σίμον Μπανκ αναφερόμενος στο επίσημο ντεμπούτο του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ είπε: «Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έδωσε το 100% του μέσα στον αγώνα. Βγήκε νικητής σε πολλές μονομαχίες και βρίσκει απλές λύσεις όταν έχει την μπάλα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK