Τραυματισμοί και... Πατίτο λιγόστεψαν τα κουκιά

Το κλίμα στην ΑΕΚ βάρυνε αφόρητα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη" ωστόσο στο διάστημα που ακολούθησε δεν… επιτράπηκε στην "Ένωση" να πάρει ανάσα από τους συνεχόμενους τραυματισμούς βασικών παικτών της. Ποιοι είναι αμφίβολοι με την ΑΕΛ.

Τραυματισμοί και... Πατίτο λιγόστεψαν τα κουκιά
patito lazaros ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ξεκίνησε από τη Δευτέρα σιγά-σιγά να προετοιμάζεται για τον αγώνα της Δευτέρας στο AEL FC Arena, αλλά τα προβλήματα σταματημό δεν έχουν για τους «κιτρινόμαυρους». Τα ερωτηματικά για τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του ο Τιμούρ Κετσπάγια για τον αγώνα του κάμπου, μόνο λίγα δεν μπορούν να θεωρηθούν και αφορούν όλα βασικούς ποδοσφαιριστές.

Άμυνα: Σίγουρη απουσία Λέσκοτ, αμφίβολος ο Ντίντακ

Μετά τον τραυματισμό του Τζολέον Λέσκοτ τα πράγματα περιορίζονται, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ έχει λύσεις και μάλιστα αρκετά αξιόπιστες, για να καλύψει το κενό του Άγγλου. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο ποδοσφαιριστής που θα πάρει θέση στο πλευρό του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για να αντικαταστήσει τον Λέσκοτ στην 11άδα, όπως προέκυψε και από το σύντομο οικογενειακό διπλό που έγινε -και- χθες στα Σπάτα. Βέβαια τα προβλήματα στην άμυνα δεν περιορίζονται μόνο στη σίγουρη απουσία του Άγγλου αλλά και στις αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Ντίντακ Βιλά που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης μετά από ένα μαρκάρισμα του Κώστα Μανωλά.

Μεσαία γραμμή: Η περιπέτεια του Σιμόες με τον αχίλλειο συνεχίζεται

Και στην προπόνηση της ΑΕΚ της Δευτέρας ο Αντρέ Σιμόες ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας στο γυμναστήριο του προπονητικού κέντρου της «Ένωσης» στα Σπάτα, κάτι που σημαίνει ότι απέχει ακόμα από το να προπονείται κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο Πορτογάλος θα συνεχίσει το πρόγραμμα που κάνει και θα επανεξεταστεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας προκειμένου να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωσή του. Σε περίπτωση που ο Σιμόες δεν είναι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα της ΑΕΚ τότε ο Κετσπάγια θα κληθεί να επιλέξει σε μία λύση εκ των Γαλανόπουλου και Λαμπρόπουλου.

Ο Λαμπρόπουλος είναι κατά… συνθήκη αμυντικό χαφ και έχει επιστρατευτεί αρκετές φορές φέτος από τον Κετσπάγια για να καλύψει το κενό στη συγκεκριμένη θέση, ενώ ο Γαλανόπουλος ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε στο φιλικό της Καλλιθέας την περασμένη Παρασκευή στο πλευρό του Γιόχανσον και έδειξε να πηγαίνει πολύ καλά. Στις επόμενες μέρες θα κριθεί και αυτό το ζήτημα, αφού σε περίπτωση που ο Σιμόες δεν καταφέρει να βοηθήσει, τότε πιθανότατα ο μικρός να δει… αυξημένες τις πιθανότητές του να παίξει στη Λάρισα, και μάλιστα ξεκινώντας από το αρχικό σχήμα. Όπως και να έχει η θέση στα χαφ παίζει ακόμα και η κατάσταση θα… διαλευκανθεί σε βάθος ημερών.

Πρόβλημα και με Πατίτο

Τη Δευτέρα έγινε γνωστή η είδηση της κλήσης του Πατρίσιο Ροντρίγκες από τον αθλητικό δικαστή (μέσω της χρήσης του βίντεο) προκειμένου ο Αργεντίνος να απολογηθεί για την απερισκεψία του να χτυπήσει τον Φιγκέιρας εκτός φάσης, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Όλα δείχνουν ότι ο Πατίτο θα τιμωρηθεί (η ποινές βγαίνουν άμεσα σε περίπτωση που αυτό πραγματοποιηθεί) και αυτό συνιστά ένα ακόμα πρόβλημα στο μυαλό του Κετσπάγια ενόψει του ματς με τη Λάρισα.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας καθώς τη βοηθά σε σημαντικό βαθμό να γίνει ουσιαστική, καθώς έχει αρκετά χαρίσματα για παίκτης που παίζει στο φτερό: Έχει το ένας με έναν, έχει καλή σέντρα και συνεπώς μπορεί να δώσει τεράστια βοήθεια μεσοεπιθετικά.Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω συμβούν, τότε ο Τιμούρ έχει επιλογές για να καλύψει την τρύπα, με πιθανότερο αντικαταστάτη του Αργεντίνου στο αριστερό φτερό τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Σε ότι έχει να κάνει με τη μεσοεπιθετική γραμμή, είναι δεδομένο και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ρόναλντ Βάργκας το οποίος τον αφήνει εκτός προπονήσεων το τελευταίο διάστημα και -προφανώς- εκτός από τον αγώνα με τη Λάρισα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK