Τσιγκρίνσκι: "Θέλω στα σημαντικά να είμαι ηγέτης"

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Ντμίτρο Τσιγκίνσκι μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Πολωνία για τις πρώτες εντυπώσεις από τον "Δικέφαλο", τους προσωπικούς στόχους του, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και την εθνική Ουκρανίας.

Τσιγκρίνσκι: "Θέλω στα σημαντικά να είμαι ηγέτης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΚ;

"Είναι πολύ καλές. Πρώτα από όλα με υποδέχθηκαν όλοι εξαιρετικά. Είναι φιλικοί και ευγενικοί απέναντί μου. Αυτό που είδα είναι ότι όλα λειτουργούν με απόλυτο επαγγελματισμό. Το προσωπικό, οι φυσιοθεραπευτές, οι γυμναστές, οι γιατροί... Η ομάδα τα έχει όλα για να βοηθήσει τον παίκτη να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Είχες άλλες προτάσεις; Ποιός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξες την ΑΕΚ.

"Καταρχήν η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες. Έχει παίκτες με φιλοδοξίες. Κάθε παίκτης λοιπόν θέλει να εξελιχθεί και να ανέβει επίπεδο. Αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί στη Ντνίπρο, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Είναι σχεδόν κατεστραμμένη. Δεν έχει νόημα να μιλήσω για τις άλλες προτάσεις. Η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή μου έδειξε πόσο με θέλει και πόσο με χρειάζεται και αυτό με έκανε να θέλω να έρθω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή".

Έχεις εμπειρία και ποιότητα. Θεωρείς ότι μπορείς να γίνεις ο ηγέτης της "κιτρινόμαυρης" άμυνας;

"Για μένα το πιο σημαντικό από όλα είναι να κερδίζει η ομάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Η ομάδα πρέπει να έχει πολλούς ηγέτες. Ναι, σε σημαντικά ματς και στιγμές της ομάδας ήθελα να γίνω αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχουμε χαρακτήρα. Ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει. Η ομάδα μπορεί".

Μίλησες με κανέναν πριν έρθεις στην ΑΕΚ;

"Όχι! Δεν μίλησα με κανέναν. Ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση. Δεν υπήρχε τίποτα να ελέγξω. Κάθε περίπτωση είναι προσωπική. Πάντα εξαρτάται από τον ποδοσφαιριστή. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στις επιλογές σου. Αν έχεις αμφιβολίες δεν είναι καλό. Εγώ δεν είχα καμία αμφιβολία".

Το ότι η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη, έπαιξε ρόλο στην επιλογή σου;

"Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι και φυσικά αυτός είναι ένας εξ αυτών! Η ΑΕΚ είναι μία φιλόδοξη ομάδα. Ιστορικά έχει πολλές ευρωπαϊκές συμμετοχές και έχει εκπροσωπήσει επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη".

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχεις παίξει;

"Έχω παίξει με εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές. Το να σας πω για τον Ινιέστα, όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ένα φαινόμενο! Έχω παίξει με τον Μεχιταριάν που τώρα παίζει στη Ντόρτμουντ, τον Ματουζαλέμ και τον Φερναντίνιο. Υπήρχαν και άλλοι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές που δεν είναι τόσο γνωστοί, αλλά ήταν απόλυτοι επαγγελματίες. Αν όμως πρέπει να μιλήσω για έναν, αυτός είναι ο Μέσι. Είναι με μία λέξη εξωπραγματικός"!

Έχεις κάποιον αγαπημένο αριθμό;

"Έχω, αλλά δεν ξέρω αν είναι σημαντικό. Το σημαντικό είναι να έχεις αυτοπεποίθηση μέσα στη φανέλα, οπότε το νούμερο έρχεται δεύτερο. Στη Σάχταρ φορούσα το 27, αλλά σε κάθε ομάδα υπάρχει η αρχή και το τέλος. Εγώ είμαι έτοιμος να γράψω ιστορία με όποιο νούμερο και αν πάρω εδώ".

Πώς είναι να παίζεις με τον Ιμπραχίμοβιτς;

"Ο Ζλάταν που δεν τον ανέφερα πριν είναι ένα πολύ ξεχωριστό άτομο. Είναι ο πιο δυνατός πνευματικά άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και ο πιο έξυπνος παίκτης που έχω παίξει. Στη Μπαρτσελόνα, δεν μπόρεσε να δεθεί και να προσαρμοστεί. Ήταν ένας κόντρα σε όλο τον κόσμο! Έφυγε χωρίς να έχει καμία αμφιβολία και απέδειξε σε όλους την ποιότητά του".

Πιστεύεις ότι μέσω της ΑΕΚ θα έχεις πάλι τη δυνατότητα να επιστρέψεις στην Εθνική Ουκρανίας;

"Αν παίζεις καλά, όπου και αν παίζεις, αυτό είναι λογικό. Έπαιξα καλά και στην Ντνίπρο, ήμουν κοντά στο να επιστρέψω, αλλά αυτό δε συνέβη. Πρέπει να καταλάβω και να αποδεχθώ ότι υπάρχουν και άλλοι έμπειροι παίκτες και μία νέα γενιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή εγώ δεν σκέφτομαι την Εθνική. Σκέφτομαι μόνο το πώς θα μπορέσω να βοηθήσω την ΑΕΚ. Μακροπρόθεσμα είναι ένας στόχος...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υπέγραψε στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ ο Φλέτσερ
Αποχώρησαν πέντε παίκτες από την ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK