ΤΣΣΚΑ, η ευκαιρία του Λιβάγια να "κρύψει" τον Αραούχο...

Ο Μάρκο Λιβάγια, το πιο "βαρύ" συμβόλαιο στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι ο παίκτης που περιμένουν στην Ένωση να πάρει πάνω του το ματς με τους Ρώσους την ερχόμενη Τρίτη (25/7). Ο Κροάτης το ξέρει και θα μπει αποφασισμένος για να δώσει τα πρώτα του διαπιστευτήρια. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

ΤΣΣΚΑ, η ευκαιρία του Λιβάγια να "κρύψει" τον Αραούχο...

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Μάρκο Λιβάγια και την αγωνιστική του παρουσία στα φιλικά της ΑΕΚ, κυρίως στο ματς με την Γάνδη που ο Κροάτης έμοιαζε χαμένος στο... διάστημα, τρέχοντας γύρω γύρω από την περιοχή, ψάχνοντας τη μπαλιά “τρύπα” από τους... τροφοδότες για να γίνει επικίνδυνος.

Το παιχνίδι με τους Βέλγους δεν του βγήκε ξεκάθαρα και δεν είχε αυτός την απόλυτη ευθύνη. Όμως άλλο Γάνδη, άλλο ΤΣΣΚΑ και κυρίως άλλο φιλικό και άλλο Champions League.

Ο συγκεκριμένος παίκτης, αγωνιστικά δεν μοιάζει με τον Αραούχο, αλλά οι καριέρες τους κινούνται στον ίδιο άξονα. Θεωρήθηκαν αμφότεροι τεράστια ταλέντα με προσόντα να παίξουν στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Τα πράγματα... στράβωσαν και τώρα αμφότεροι βρίσκονται σε διαδικασία αγωνιστικής “ανάστασης”.

Ο Λιβάγια ήρθε στην ΑΕΚ για να παίξει στο Champions League. Να φανεί και να... βουλώσει όλους αυτούς που τον θεωρούν “τελειωμένο” ταλέντο και παίκτη με τρομερά σκαμπανεβάσματα στον χαρακτήρα του.

ΠΕΡΙ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟ

Τόσο στην Ένωση όσο και ο ίδιος ο παίκτης περιμένουν με ανυπομονησία την ΤΣΣΚΑ. Ο Μανόλο Χιμένεθ που είναι προπονητής που βασίζει πολλά στην ψυχολογία των παικτών, δύσκολα θα αφήσει έξω τον Λιβάγια από αυτόν τον αγώνα για να μπει στη βασική ενδεκάδα ο ψυχωμένος Γιακουμάκης.

Ο Ισπανός θα δείξει ξανά στον Κροάτη ότι αυτός έχει τον πρώτο λόγο ανάμεσα στο γκρουπ των επιθετικών και από εκεί και πέρα ο 23χρονος στράικερ κρατάει το μέλλον του στα... πόδια του. Εφόσον τον βοηθήσει και το σύστημα με τον Μάνταλο σε ρόλο δημιουργού που έχει την κάθετη, τότε ο Μάρκο θα βγάλει ευκαιρίες απέναντι στους αργούς αμυντικούς της ΤΣΣΚΑ.

Εννοείται πως και ο Γιακουμάκης αξίζει να πάρει ευκαιρία σε μεγάλο ευρωπαϊκό ματς, ωστόσο ο Χιμένεθ που τον πιστεύει πάρα πολύ και ο Κρητικός τον δικαιώνει με την προσπάθεια που κάνει ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να τον προφυλάξει για να μην τον... κάψει ψυχολογικά.

Φανταστείτε στο στρώσιμο του Αλμέιδα που ο Γιακουμάκης έχασε το... άχαστο να μην ήταν η Γάνδη, αλλά η ΤΣΣΚΑ! Πόσοι θα έβγαιναν για να “μηδενίσουν” τον Έλληνα επιθετικό; Πολλοί!..

Συνοψίζοντας, ο Λιβάγια που θέλει να αναζωπυρώσει τη φλόγα του μεγάλου παίκτη μέσα του οφείλει στον εαυτό του ένα μεγάλο ματς την Τρίτη. Το ξέρει και ο ίδιος και είναι αποφασισμένος να το κάνει.

Αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο να... σβήσει τον Αραούχο, μέχρι νεωτέρας, από το μυαλό των ΑΕΚτζήδων ή να κάνει τον κόσμο της Ένωσης να φαντάζεται πώς θα ήταν να έπαιζαν και οι δύο στην “κιτρινόμαυρη” επίθεση.

Photo Credits: eurokinissi.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK