Βάργκας (πιθανότατα) σαν... άλλοτε!

Ο Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται την επιστροφή του Βάργκας στο Καυταντζόγλειο που ευνοείται λόγω της απουσίας του Πατίτο, κάτι που αν συμβεί δημιουργεί μια συγκυρία παρόμοια της περσινής σεζόν, κατά την οποία το πιστόλι του Βενεζουελάνου βαρέθηκε να ξεκαπνίζει την κατάλληλη στιγμή.

Βάργκας (πιθανότατα) σαν... άλλοτε!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H περίοδος των εντός έδρας ντέρμπι για την ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν πλησιάζει και μοιραία η σκέψη πηγαίνει στον άνθρωπο του οποίου τη σφραγίδα είχαν όλα τα περσινά αντίστοιχα ματς. Ο Ρόναλντ Βάργκας είχε χαρίσει, τότε, τρεις νίκες στην ομάδα του στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δημιουργώντας ένα μοναδικό προηγούμενο κάτι που ενδεχομένως να έχει τη σημασία του και φέτος, παρότι τα πράγματα για τον Βενεζουελάνο κατά τη διάρκεια της σεζόν πήγαν στραβά. Τραυματισμοί, λίγες συμμετοχές, δυνατό come back με γκολ και τρεις ασίστ στο Κύπελλο με τον Λεβαδειακό στην Καλογρέζα και έκτοτε στον πάγκο για διάφορους λόγους.

Σύμφωνα με μια ερμηνεία της ομιλίας του στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Μανόλο Χιμένεθ εξήγησε… φωτογραφίζοντας ότι οι επιλογές του στα πρόσωπα είχαν να κάνουν με τις συνθήκες του αγώνα. Το κακό γήπεδο και ο τρόπος παιχνιδιού ήταν ένα στοιχείο που άφησε τον Βενεζουελάνο στον πάγκο, κάτι που είχε συμβεί και επί Ζοζέ Μοράις για τον ίδιο λόγο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Μανόλο δεν υπολογίζει τον μεσοεπιθετικό της «Ένωσης». Κάθε άλλο.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Ο… ΠΑΤΙΤΟ

Ενόψει του αγώνα του Καυτατζογλείου, ο Χιμένεθ αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Πατρίσιο Ροντρίγκεζ για να μη ρισκάρει κάποια πιθανή επιβάρυνση του παίκτη και να είναι απολύτως έτοιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Αργεντίνος δεν έχει κάτι ανησυχητικό και το κόψιμό του από την αποστολή έχει να κάνει με προληπτικούς λόγους, κάτι που έχει διπλή σημασία αφού ανοίγει η πόρτα της 11άδας για τον Βάργκας.

ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ

Σε μία… αποκρυπτογράφηση των όσων έδειξε στα Σπάτα, ο Χιμένεθ σκέφτεται τον Βάργκας για το δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Βενεζουελάνο να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες για επαναφορά στην αρχική 11άδα της «Ένωσης». Κάτι παρόμοιο με τη… διαφαινόμενη συγκυρία που δημιουργήθηκε με τον Πατίτο που πιθανότατα να φέρει τον Βάργκας στο αρχικό σχήμα, συνέβη και την περασμένη σεζόν στο κομμάτι κατά το οποίο ο Βάργκας έκανε… πάρτι!

Τότε, εκεί που συγκέντρωσε τα… πυρά του Πογιέτ μετά από έναν αγώνα με τον Λεβαδειακό (αδίκως κατά μία λογική άποψη) και έδειχνε ότι δύσκολα θα ξαναδεί τουλάχιστον σε άμεσο επίπεδο 11άδα, ένας πονοκέφαλος που ταλαιπωρούσε τον Μπουονανότε και αποτέλεσε την αιτία να μείνει εκτός ο Αργεντίνος από το εκτός έδρας ματς με τον Πλατανιά (το πρώτο του 2016), έβαλε στην 11άδα από το πουθενά τον Βάργκας.

ΠΕΡΣΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΜΠΑ, ΦΕΤΟΣ...

Πιστός στα μότο του περί δεύτερης ευκαιρίας ο Βενεζουελάνος, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο, έδωσε ασίστ, ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στο ματς και κέρδισε την αυξημένη συμμετοχή του στην πορεία, κόντρα στη ροή των όσων είχαν συμβεί προηγουμένως. Υπενθυμίζεται ότι τότε υπήρχε και το κακό προηγούμενο της αποβολής του με τον Αστέρα Τρίπολης, κάτι που επίσης τον επιβάρυνε το οποίο, όμως, ντρίμπλαρε εξίσου καλά με την καθοριστική του συμμετοχή στην από εκεί και πέρα παρουσία του.

Το τι είχε συμβεί στη συνέχεια είναι ιστορία, καταγράφηκε και έχει θετικό πρόσημο. Το αν θα γίνει κάτι παρόμοιο φέτος θα το δείξει ο χρόνος. Το μόνο που μπορεί κανείς να πει αυτή τη στιγμή είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα να του δοθεί η ευκαιρία στο Καυτατζόγλειο να χτίσει τη βάση του και… βλέπουμε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK