Αναδιάρθρωση: Η ώρα της αλήθειας!

Πόσες ομάδες θα έχει η επόμενη Superleague; Η απάντηση δεν είναι απολύτως αυτονόητη υπό την έννοια ότι τα σχέδια που βρίσκονται σε επεξεργασία προβλέπουν διαφορετικά πράγματα το καθένα. Το Contra.gr σας τα παρουσιάζει με μοναδικό δεδομένο ότι τη σεζόν 2019-2020 οι ομάδες θα είναι 12!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στόχος των ιθυνόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου (Λίγκα, ΕΠΟ) αλλά και του υπουργείου αθλητισμού είναι η μεγάλη κατηγορία να έχει μόλις 12 ομάδες από τη σεζόν 2019-2020 έτσι ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Το πως θα επιτευχθεί πάντως είναι ακόμη θέμα διαβούλευσης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων. Οι ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι βασικό δύο.

Η πρώτη και βασική προβλέπει ότι την επόμενη σεζόν θα παίξουν στην Superleague 16 ομάδες, όσες ακριβώς και εφέτος, μόνο που θα υποβιβαστούν έξι!

Με τις δύο ομάδες που θα προβιβαστούν από την football league φτάνουμε στο μαγικό αριθμό 12 και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Υπάρχουν όμως δύο βασικά προβλήματα σχετικά μ' αυτό. Κάποιες από τις ομάδες που θα υποβιβαστούν θα χάσουν τη μάχη από πολύ νωρίς με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος ενώ την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός στην football league θα είναι μάλλον μειωμένος.

Η άλλη πρόταση προβλέπει κάτι εντελώς... πρωτοποριακό. Να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Superleague (Κέρκυρα και Πλατανιάς να μείνουν) και να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων (!) με τη συμμετοχή των 4 πρώτων της football league oι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 10.

Οι πρώτοι πέντε του κάθε ομίλου θα παίξουν για το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και οι τελευταίοι πέντε του κάθε γκρουπ για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το σχέδιο αυτό έπεσε στο τραπέζι από μεγάλη ΠΑΕ αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εφαρμογής από την άποψη ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν διεξάγεται το πρωτάθλημα καθ' αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, θα είναι τρομερά άδικο για τις ομάδες που σώθηκαν εφέτος (Λαμία, Απόλλων) να παραμείνουν τελικά στην κατηγορία Κέρκυρα και Πλατανιάς, αν και στο γήπεδο υποβιβάστηκαν.

Όπως και να 'χει πάντως, η εβδομάδα που θα αρχίσει τη Δευτέρα (21/5) θα φέρει εξελίξεις. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εναλλακτικές στα παραπάνω σχέδια με τους συμβαλλόμενους όμως να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK