Αναρμόδιο το διαιτητικό λέει η ΕΠΟ

Εκδικάστηκε η προσφυγή της αντιπολίτευσηςκαι του Βίκτωρα Μητρόπουλου για τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου. Το αργότερο μέχρι αύριο η απόφαση.

Αναρμόδιο το διαιτητικό λέει η ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης αναμένεται η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ στις προσφυγές της αντιπολίτευσης και του Βίκτωρα Μητρόπουλου για τις εκλογές της Ομοσπονδίας που έχουν προκηρυχθεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Και οι δύο ζήτησαν τον ορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ οι μεν για 10 ημέρες, οι δε για διάστημα πέντε μηνών επειδή υποστηρίζουν ότι έληξε στις 5 Οκτωβρίου ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ ζητάει και την ακύρωση των εκλογών ώστε να γίνουν με βάση τον νόμο και όχι το καταστατικό και συνεπώς με διευρυμένο εκλογικό σώμα.

Το νομικό επιτελείο της ΕΠΟ υποστήριξε ότι το διαιτητικό δικαστήριο είναι αναρμόδιο για την υπόθεση! "Ούτε τα φυσικά πρόσωπα, ούτε τα νομικά μπορούν να προσφύγουν ενώπιον σας. Δεν αποτελούν μέλη της ΕΠΟ" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιώτος. "Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ εκλέγεται μόνο από την γενική συνέλευση. Δεν επιτρέπεται να ορίζονται από τρία πρόσωπα" όπως είπεενώ τους ίδιους ισχυρισμούς η Ομοσπονδία προβάλει στο υπόμνημα 30 σελίδων που κατέθεσε.

"Η θητεία είναι τετραετής και σύμφωνα με το καταστατικό λήγει τον μήνα Οκτώβριο της χρονιάς των θερινών ολυμπιακών αγώνων" συμπλήρωσε.

"Σε καμία άλλη Ομοσπονδία οι εκλογές γίνονται μέσω Ενώσεων αλλά μέσω σωματείων. Η ΕΠΟ αμέλησε συνειδητά να εναρμονίσει το καταστατικό της με τον νόμο. Και οι δύο παρατάξεις πολιτεύονται με βάση το ισχύον καταστατικό" τόνισε ο δικηγόρος του Βίκτωρα Μητρόπουλου κ. Μπαλασόπουλος που χαρακτήρισε τα άτομα που προτείνονται για διοικούσα επιτροπή "άτομα προσεγμένα. Δεν έχει ακουστεί τίποτα γι' αυτούς. Έχουν έξωθεν την καλή μαρτυρία".

"Το δικαστήριο καλείται να ολοκληρώσει το έργο σας που ξεκίνησε πέρσι ο νόμος Κοντονή. Όλοι ξέρουμε ότι ο νόμος είναι πάνω από το καταστατικό. Το επιβεβαίωσε και ο κύριος Κουτσοκούμνης με τις δηλώσεις του" ισχυρίστηκε ο έτερος δικηγόρος του Β. Μητρόπουλου, Γιάννης Παναγόπουλος.

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ"

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ επανέλαβε ότι "το μοναδικό μου κίνητρο είναι η επαναφορά της νομιμότητας. Την τελευταία 10ετία υπάρχουν δεκάδες φάκελοι στα αστικά, στα ποινικά δικαστήρια που βαρύνουν τις ενέργειες της ΕΠΟ. Έχετε την ιστορική δυνατότητα να καθαρίσετε το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν 10 άνθρωποι που το χειραγωγούν και καθορίζουν τις τύχες του" σημείωσε.

Από την αντιπολίτευση που ζήτησε προσωρινή διοικούσα επιτροπή για 10 ημέρες τονίστηκε ότι η ΕΠΟ αυτοπαρατείνει την θητεία της και ότι "δεν μπορούμε να ζητάμε τη νεκρανάσταση του νόμου” αναφερόμενος στον νόμο Ορφανού με τον οποίο από την πλευρά του Βίκτωρα Μητρόπουλου ζητούνται να γίνουν οι εκλογές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK