Αμπρέου: Πούλησε φανέλες σαν τρελός και έφυγε... τρελός

Με αφορμή το χατ-τρικ του Αμπρέου στα 40 το Contra.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται πως ήρθε στον Άρη το 2009 και για πιο... τρελό λόγο αποχώρησε από τους κίτρινους βγάζοντας εκτός εαυτού τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Δείτε και τις 22 διαφορετικές ομάδες που αγωνίστηκε ο "Λόκο" με τα 297 γκολ (VIDEOS).

Αμπρέου: Πούλησε φανέλες σαν τρελός και έφυγε... τρελός
abreu

Για τέσσερις ανθρώπους είναι περήφανοι οι κάτοικοι της Μίνας από την Ουρουγουάη. Τον Αντόνιο Λαβαγέχα ( σπουδαία προσωπικότητα που έπαιξε κομβικό ρόλο στην ανεξαρτησία της χώρας από την Βραζιλία το 1825), τον Χοσέ Μοροσόλι ( συγγραφέας), τον Εντουάρδο Γκαβαρέτ ( θρησκευτικός ηγέτης) και έναν... τρελό. Ο "τρελός" είναι ο πιο πρόσφατος και πρωταγωνιστής της ιστορίας μας.

Το Ιούνιο του 2009 ο "τρελός" ήρθε και στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη. Μία από τις μεγάλες μεταγραφικές επιτυχίες του Γιάννη Κόντη εκείνη την περίοδο, αν και λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε όχι γιατί ήταν κακός, το αντίθετο μάλιστα, αλλά γιατί ήθελε να κυνηγήσει την... τρέλα του!

Αμπρέου: Πούλησε φανέλες σαν τρελός και έφυγε... τρελός
abreu 460 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ Η ΜΠΟΥΤΙΚ

Ο Σεμπαστιάν "Λόκο" Αμπρέου, λοιπόν, ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά κινήσεις του Άρη, πουλώντας πάνω από 16.000 φανέλες με το όνομα του. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε εννέα αναμετρήσεις πετυχαίνοντας πέντε γκολ ( το ένα κόντρα στην ΑΕΚ) και ένα... αυτογκόλ ( απέναντι στον Παναθηναϊκό).

Φυσικά όλα αυτά με το.. αζημίωτο, αφού το συμβόλαιο του ήταν αξίας 600.000€ για ένα χρόνο, με τον παίκτη τελικά να αποχωρεί παίρνοντας μόνο τα δεδουλευμένα του ( 150.000€). Τώρα εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί έφυγε. Το είπαμε και πριν. Ακολούθησε την τρέλα του!

ΚΑΖΟΥΣ ΜΠΕΛΙ

Ο Αμπρέου είχε μία προτεραιότητα. Την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Από την άλλη πλευρά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ τον Άρη. Οι δυο άνδρες δεν άργησαν να έρθουν σε σύγκρουση, όταν ο "Λόκο" του ξεκαθάρισε πως θέλει να παίξει σε όλα τα φιλικά και επίσημα της Ουρουγουάης ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010.

Αμπρέου: Πούλησε φανέλες σαν τρελός και έφυγε... τρελός
Sebastian Abreu 460

Κάπως έτσι είχαμε αιτία... πολέμου. Ο Κούπερ αρνήθηκε, ξεκίνησαν διαμάχες και τελικά ήρθε η λύση του συμβολαίου του στις 11/1 του 2010. Βέβαια ο Αμπρέου δικαιώθηκε, αφού και η πατρίδα του προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ( σκόραρε στα προκριματικά βοηθώντας) και πήρε χρόνο συμμετοχής στην σπουδαία διοργάνωση πετυχαίνοντας και μία γκολάρα με πέναλτι αλά Πανένκα κόντρα στην Γκάνα.

ΡΕΚΟΡ ΟΜΑΔΩΝ

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο βραβείο για ποδοσφαιριστές που αλλάζουν πολλές ομάδες ή προορισμό ανά σεζόν, όμως σίγουρα ο Αμπρέου είναι μέσα στους πρώτους. Στο ξεκίνημα του Νοεμβρίου, ο 40άχρονος επιθετικός εξαργύρωσε την καταπληκτική σεζόν με την Σάντα Τέκλα ( πάει για πρωτάθλημα στο Ελ Σαλβαδόρ), υπογράφοντας συμβόλαιο με την Μπανγκού από την Βραζιλία.

Αυτός είναι ο 28ος προορισμός και η 22η διαφορετική ομάδα στην καριέρα του! Ας δούμε όλους τους συλλόγους που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν:

Ντεφενσόρ, Σαν Λορένσο, Λα Κορούνια, Γκρέμιο, Τέκος, Νασιονάλ, Κρους Ασούλ, Αμέρικα, Σιναόλα, Μοντερέι, Σαν Λουίς, Τίγκρες, Ρίβερ Πλέιτ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Άρης, Μποταφόνγκο, Φιγκερεϊρένσε, Ροσάριο Σεντράλ, Αούκας, Σολ Ντε Αμέρικα, Σάντα Τέκλα και σε λίγο... Μπανγκού.

Είπαμε και στην αρχή, τρελός (σκόρερ) είναι, όπου θέλει πάει!



News 24/7

24MEDIA NETWORK