Γιάννης Γιαννιώτας: Ο ήρωας των 700 ευρώ

Γνήσιο ταλέντο της ελληνικής αλάνας. Ποιος είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας για τον οποίον μιλάει όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα. Από το Νεοχώρι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, το συμβόλαιο του πρωτάρη και το πρότυπο Τόνι. Η απίστευτη πορεία του πιτσιρικά από την Χαλκιδική.

Γιάννης Γιαννιώτας: Ο ήρωας των 700 ευρώ

Στη Χαλκιδική υπάρχουν πολλά πιτσιρίκια που φορούν φανέλα του Άρη και κλωτσάνε την μπάλα. Έχουν στο μυαλό κάποια στιγμή να αγωνιστούν στην αγαπημένη τους ομάδα, ένα όνειρο τρελό. Ακόμη πιο τρελό να σκοράρουν για λογαριασμό της. Ο Γιάννης Γιαννιώτας αυτό ζει.

Δεκαοχτώ χρονών κι όμως, σήμερα πολύς κόσμος ασχολείται μαζί του. Τον ψάχνει, αναρωτιέται ποιός είναι αυτός ο πιτσιρικάς που σκόραρε ένα δύσκολο γκολ για να δώσει στον Άρη την πρώτη φετινή νίκη του, αλλά και που έπαιξε σαν άνδρας μέσα σε μια σκληρή έδρα. Κοιτάξτε τη φοβερή ιστορία του.

Γεννημένος στο Νεοχώρι Χαλκιδικής, πήγε στον Άρη σε ηλικία 13 ετών, όταν τα «λαγωνικά» των «κιτρίνων» κάτι είδαν στο παιχνίδι του. Ναι μεν, αλλά... Τα οικονομικά στενά, γι' αυτό και μέχρι πέρυσι, ο πατέρας Γιαννιώτας ήταν αυτός που πήγαινε κι έφερνε τον γιο, από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη, για προπόνηση, για αγώνα, στο αεροδρόμιο για τις εκτός έδρας συναντήσεις... Μιάμιση ώρα πήγαινε, μιάμιση ώρα έλα.

Δύσκολη προσπάθεια; Μα πώς να ανελκυθείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει εύκολος τρόπος; Ακόμη και πέρυσι, όταν η Κ20 του Άρη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Γιαννιώτα, αλλά και τους Γιαννίτση, Κατίδη, Τοπούζη, Αγτζίδη, Οικονόμοπουλο, Διούδη, να διακρίνονται εξίσου με συνέπεια να βρεθούν φέτος στην πρώτη ομάδα, εξηγούσε πως το μικρό πριμ που υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, «θα βοηθούσε πολύ»! Όσο για το όνειρό του, όπως το περιέγραφε στη λήξη του περυσινού πρωταθλήματος; « Το όνειρο μου είναι να με πάρει φέτος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας ο κ. Τσιώλης, να με εμπιστευτεί και να μου δώσει παιχνίδια», είπε ο ίδιος μιλώντας προ μηνών στον arisfm. Αν τον λένε Μίχαλ Πρόμπιερζ, πειράζει;

Γιάννης Γιαννιώτας: Ο ήρωας των 700 ευρώ

Ο ήρωας των 700 ευρώ

Πολύς λόγος έχει γίνει στην Ελλάδα για τους εργαζομένους των 700 ευρώ. Τέτοιος είναι και ο Γιαννιώτας. Υπογράφοντας φέτος και κατόπιν εισήγησης του Νίκου Πασσιαλή, την οποία δέχτηκε ο Σάκης Τσιώλης, τριετές συμβόλαιο με την ΠΑΕ, 700 ευρώ το μήνα παίρνει. Αν έχουν προβλεφθεί πριμ παραγωγικότητας, δεν γνωρίζουμε, αλήθεια όμως είναι πως αυτό το παιδί μόνο που υπέγραψε με την πρώτη ομάδα έγινε το ευτυχέστερο του κόσμου. « Αγωνιζόμουν σε μια ομάδα της Χαλκιδικής από όπου κατάγομαι και όταν έμαθα το ενδιαφέρον του Άρη για μένα, ανατρίχιασα. Ήρθα στην ομάδα πριν από πέντε χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή να παίζεις για τον Άρη», είπε σε μια άλλη στιγμή της καλοκαιρινής συνέντευξής του. Σε μια τρίτη; « Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι στην κερκίδα, να βλέπεις την πρώτη ομάδα να αγωνίζεται και να λες μακάρι και εγώ να είμαι εκεί κάποια στιγμή».

Πρότυπο ο Τόνι Κάλβο!

Ερωτώμενος για τον παίκτη στον οποίο θα ήθελε να μοιάσει, αποκρίθηκε: « Ένας πολύ καλός παίκτης θεωρώ πως είναι ο Τόνι Κάλβο. Με μια ενέργεια του, μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι. Διαθέτει πολύ καλή τεχνική, είναι γρήγορος με καλή ντρίμπλα». Κι όμως, ο Γιαννιώτας δεν είναι Κάλβο. Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: ο πιτσιρικάς, γεννημένος στις 29/4/1993, τρέχει ασταμάτητα, δεν καταλαβαίνει τίποτα από σκληρά μαρκαρίσματα, για ρωτήστε και... τον Μπουλούτ, μιλά ποδοσφαιρικά και έχει θράσος. Άλλωστε, και τη θέση του στη βασική ενδεκάδα έτσι την πήρε, "πετούσε" στις προπονήσεις, "έβγαζε μάτια" λένε αυτοί που ξέρουν...

Χαμηλά το κεφάλι

Στο Ηράκλειο, ο Θανάσης Αθανασιάδης τον έπιασε κι αφού τον συνεχάρη όχι μόνον για το γκολ, αλλά και για την επιτυχή κάλυψη των δύο πλευρών της επίθεσης, του έδωσε τη συμβουλή να κρατήσει χαμηλά το κεφάλι. Ο 18χρονος πανηγύρισε έντονα το υπέροχο γκολ, την παρθενική νίκη του φετινού Άρη, και στη συνέχεια είπε: « Όνειρο ζω».

Ρίχνοντας μια ματιά στην όλη πορεία του, δεν γίνετε, κι εσείς θα συμφωνήσετε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK