Ανακοίνωση κατά Πολατιάν

Ανακοίνωση μέσω της οποίας κατηγορεί τον διαιτητή Πολατιάν, για τις λανθασμένες υποδείξεις του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και την πρόωρη διακοπή του αγώνα, εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΠΑΕ Ηρακλής.
Ανακοίνωση μέσω της οποίας κατηγορεί τον διαιτητή Πολατιάν, για τις λανθασμένες υποδείξεις του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και την πρόωρη διακοπή του αγώνα, εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΠΑΕ Ηρακλής.

Αναλυτικά:

Η Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αλλά και των αρμοδίων οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Διαιτητή της αναμέτρησης κ. Πολατιάν και τους υπ' αυτόν καθοδηγούμενους βοηθούς του για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους και τις αποφάσεις τους, που οδήγησαν σε διαστρέβλωση του αγώνα και αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος .

Μετά το 85ο λεπτό της αναμέτρησης και την ακύρωση του εγκυρότατου γκολ που πέτυχε η ομάδα μας με το οποίο ισοφάρισε το σκορ, ο Διαιτητής επιδόθηκε σε μια συμπεριφορά που άγγιζε τα όρια της θεατρικής παράστασης, με συνεχείς παλινδρομήσεις και υπαναχωρήσεις στο θέμα της οριστικής διακοπής του αγώνα λόγω υβριστικών συνθημάτων, που διήρκεσαν περισσότερο από δέκα λεπτά και οι οποίες επί της ουσίας δεν επέτρεψαν να παιχτεί καθόλου ποδόσφαιρο εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η στάση του Διαιτητή της αναμέτρησης σε όλο αυτό το διάστημα φρονούμε ότι δεν αποσκοπούσε στην ομαλοποίηση των συνθηκών διεξαγωγής του αγώνα, αλλά στην διασφάλιση από πλευράς του ότι το παιχνίδι επί της ουσίας δεν θα συνεχιστεί. Εξάλλου, δεν τον είδαμε να επιδεικνύει την ευαισθησία του και σε άλλα σημεία του αγώνα όταν από πλευράς των φιλάθλων των φιλοξενουμένων ακουγόντουσαν υβριστικά συνθήματα για τον Ηρακλή και τη Θεσσαλονίκη. Η σκοπιμότητα αυτή καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώ ο ίδιος ο Διαιτητής στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης δείχνει έξι λεπτά καθυστερήσεων, δυο λεπτά αργότερα διέκοψε εκ νέου το παιχνίδι για να το αρχίσει ξανά μετά από ένα λεπτό και να σφυρίξει τη λήξη στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης! Δηλαδή στα τελευταία δέκα λεπτά του παιχνιδιού παίχτηκαν με αποκλειστική ευθύνη του Διαιτητή και με επιδίωξη του (όπως προκύπτει και από την συμπεριφορά του) μόνο τρία λεπτά ποδόσφαιρο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια και η συνολική θεατρική συμπεριφορά του κ. Πολατιάν, ο οποίος δεν εφήρμοσε τους κανονισμούς αλλά τους μεταχειρίστηκε προκειμένου να αποτρέψει την επί της ουσίας μη διεξαγωγή του αγώνα στα τελευταία δέκα λεπτά, συνιστούν βαθύτατη προσβολή για την νοημοσύνη των ελλήνων φιλάθλων αλλά και διακωμώδηση του αθλήματος κατά παράβαση του Πειθαρχικού Κώδικα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι διατάξεις ου οποίου καταλαμβάνουν και τους διαιτητές των ποδοσφαιρικών αγώνων. Είχαν δε ως συνέπεια - σωρευτικά με τις εσφαλμένες αποφάσεις τους κατά την διάρκεια της αναμέτρησης και ιδίως την ακύρωση ενός πεντακάθαρου γκολ - την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα εις βάρος της ομάδας μας .

Η Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια της θα καταγγείλει αρμοδίως και ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. τον Διαιτητή του αγώνα κ. Πολατιάν και τους Βοηθούς του, και δη τον κ. Βλάχο, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του και την διακωμώδηση του αθλήματος. Περιμένουμε δε από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Βασίλη Γκαγκάτση να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία και στην περίπτωση του κ. Πολατιάν, όπως έπραξε και στην περίπτωση του κ. Κασναφέρη και να παραπέμψει και ο ίδιος τον συγκεκριμένο διαιτητή στην Π.Ε. προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά του η οποία συνιστά βάναυση παράβαση των κανονισμών, επιλεκτική χρησιμοποίηση του χρόνου των καθυστερήσεων κατά το δοκούν και εν τέλει αλλοίωση του αποτελέσματος.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ