Από τη σιγουριά στην... ανησυχία

Νέα δεδομένα ή η πραγματικότητα που δεν γνώριζε ο Ολυμπιακός; Μην περιμένετε απάντηση επί του παρόντος αφού μόνο ο χρόνος θα δείξει αν όντως πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την μεταγραφή του Μπομπό.
Οι δηλώσεις, πάντως, του προέδρου της τουρκικής ομάδας Γιλτιρίμ Ντεμιρορέν, σύμφωνα με τις οποίες η πρόταση του Ολυμπιακού έχει απορριφθεί ("αν εξακολουθούν στην Ελλάδα να θεωρούν ότι με αυτή την πρόταση θα πάρουν τον παίκτη, να μην μας ξαναπάρουν τηλέφωνο") δημιουργεί ανησυχία. Πόσο μάλλον όταν η Μπεσίκτας κοστολογεί τον παίκτη στα οκτώ εκ. ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να δώσει τρία εκ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων σύμφωνα με τα όσα έχουν διοχετεύσει οι ίδιοι οι παράγοντες της πειραϊκής ομάδας στον Τύπο (στη Τουρκία πάντως λένε ότι η πρόταση του Ολυμπιακού είναι τέσσερα εκ. ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την αισιοδοξία που άγγιζε τα όρια της σιγουριάς, για να μην θυμηθούμε και την ατάκα του Φιχέρ στους παράγοντες του Ολυμπιακού σύμφωνα με την οποία: "αυτή η μεταγραφή δεν χαλάει με τίποτα", έχει... σκιές. Αν είναι τόσο μεγάλες ή εξελιχθούν σε μείζον πρόβλημα θα το δούμε προσεχώς. Δεν βρίσκεται όμως ο Ολυμπιακός όπως πίστευε ή, όπως αφελώς τον είχε κάνει να πιστέψει ο ατζέντης του Βραζιλιάνου, ένα βήμα πριν από την μεταγραφή.

Αν οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν περισσότερα από αυτά τα ποσά που θεωρούσε ο Ολυμπιακός ότι έχουν συμφωνήσει με τον Ουρουγουανό ατζέντη για την απόκτηση του Μπομπό είναι θέμα και πρόβλημα του Ολυμπιακού. Είναι απορίας άξιον γαιτί στην πειραϊκή ομάδα δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη σε μάνατζερ. Η δουλειά των μάνατζερ είναι να βγάζουν λεφτά. Δεν αγάπησαν τον Ολυμπιακό, την Μπεσίκτας, την οποιαδήποτε ομάδα ούτε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως οι πιο αξιόπιστοι άνθρωποι του κόσμου.

Οι επόμενες μέρες θα αποτελέσουν καθρέπτη της πραγματικότητας. Ο Ολυμπιακός θα θελήσει την Τρίτη να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν προκύψει πρόβλημα με την μεταγραφή του Μπομπό στον Ολυμπιακό θα έχουν υποστεί μια μεγάλη ήττα. Και δεν αναφερόμαστε στο ότι δεν θα ενταχθεί ένας καλός επιθετικός στο ρόστερ της ομάδας όσο ότι θα έχει φανεί μια ερασιτεχνική νοοτροπία στην προσέγγιση αυτής της μεταγραφής.

Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι σημαντική και για τα άλλα θέματα που "καίνε" τον Ολυμπιακό και είναι ανοιχτά. Ισως και την Τετάρτη γίνει ένα ραντεβού της διοίκησης με τον μάνατζερ του Λεντέσμα που θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να πληροφορηθεί τις προθέσεις της πειραϊκής ομάδας. Αυτό που φαίνεται είναι ότι στον Ολυμπιακό δεν καίγονται για την επιστροφή του "λύκου".

Αντίθετα, δεδομένη είναι η επιθυμία για παραμονή των Λέτο και Ντάρμπισαϊρ, αλλά και εδώ έχουν προκύψει προβλήματα. Ακούγεται ότι άλλα τους είχαν πει στον οικονομικό τομέα οι μάνατζερ για αυτές τις δυο περιπτώσεις και άλλα βρήκαν. Από την Τρίτη θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επαφών με Λίβερπουλ και Μπλάκμπερν για την απόκτηση των δυο παικτών.

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.