Συνεδρίαση δ.σ. και λεφτά στις Ενώσεις!

Με βασικά θέματα την επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ με την παράλληλη εγγραφή του Ατρομήτου, της Καβάλας και του ΠΑΣ Γιάννενα ως νέα μέλη του συνεταιρισμού, καθώς και την επιλογή τόπου και χρόνου τέλεσης της κλήρωσης του επόμενου πρωταθλήματος, συνεδριάζει την Πέμπτη 18/6 το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου (ίσως και την 1η του μήνα) σε ακριτική πόλη (πιθανότατα στην Αλεξανδρούπολη). Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Πηλαδάκης θα ενημερώσει τα μέλη του δ.σ. και για τα όσα έλαβαν χώρα και αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ το περασμένο Σάββατο.

Θέμα για την προεδρεία της Σούπερ Λίγκας, δεν πρόκειται να τεθεί, τουλάχιστον σε αυτή τη συνεδρίαση. Ο Κώστας Πηλαδάκης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα αποχωρήσει ή αν θα εξαντλήσει τη θητεία του που είναι διετής. Το ζήτημα αυτό, πάντως, θα τεθεί σίγουρα πριν την κλήρωση.

Όσον αφορά τη διαιτησία, οι διαβουλεύσεις για τη στελέχωση της νέας ΚΕΔ αναμένεται να περιοριστούν στο παρασκήνιο και οι όποιες οριστικές αποφάσεις να παρθούν στο δ.σ. της ΕΠΟ την προσεχή Τρίτη. Πάντως ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ανακοίνωσε ήδη με κάθε επισημότητα μέσω της συχνότητας του SuperΣΠΟΡ FM 94,6, ότι ο Κύρος Βασάρας αναλαμβάνει το νεοσύστατο πόστο του υπευθύνου ανάπτυξης της διαιτησίας (σ.σ. θα υπογράψει διετές συμβόλαιο!).

Μέτοχος ο Γκαγκάτσης!

Εξάλλου, αν το συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας έχει μια είδηση, αυτή θα είναι η παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση, για πρώτη φορά ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ. Το ερώτημα είναι: Πώς ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ θα εκπροσωπήσει τον δικέφαλο του Βορρά, από τη στιγμή που το καταστατικό αναφέρει πως πρέπει υποχρεωτικά να είναι είτε πρόεδρος της ΠΑΕ, είτε αντιπρόεδρος, είτε κάτοχος τουλάχιστον του 10% της εταιρίας; Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε τη διοργανώτρια Αρχή ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι κάτοχος του 12% των μετοχών της ΠΑΕ! Κάτι που δεν γνωρίζαμε και που σίγουρα αποτελεί είδηση…

Επιπλέον δύο εκατ. ευρώ!

Οι αλλαγές που ζητούσε η πολιτεία να γίνουν στο καταστατικό και στους κανονισμούς της ΕΠΟ, έγιναν το περασμένο Σάββατο: Το εκλογικό σώμα διευρύνθηκε, η αθλητική δικαιοσύνη θα λειτουργεί με πλειοψηφία τακτικών δικαστών, η ποινή κεκλεισμένων των θυρών επανήλθε, η εταιρία της ΕΠΟ που θα διοργάνωνε στοιχήματα καταργήθηκε και πολλά άλλα. Έτσι, λοιπόν, έμενε να δούμε αν και η πολιτεία θα τηρούσε τη συμφωνία. Κάτι που φαίνεται τελικά να συμβαίνει, καθώς σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 17/6 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, συμφωνήθηκε να δοθούν επιπλέον 2.000.000 ευρώ απ’ ευθείας στις Ενώσεις, ενώ να θυμίσουμε ότι έχει ήδη εκταμιευθεί ανάλογο ποσό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Αθλητισμού: «Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, με τον οποίο συζήτησαν τρέχοντα θέματα του ποδοσφαίρου και κυρίως την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Ο κ. Ιωαννίδης, που όπως επανειλημμένως έχει τονίσει, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το κύτταρο και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υποσχέθηκε να δοθούν ακόμη 2.000.000 ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν απευθείας στις Ενώσεις».

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.