Όχι άλλο σίριαλ μετά από αυτό του Μπεν Αρφά

Ώρες-ώρες έχεις την εντύπωση ότι στον Ολυμπιακό και στις σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις του, τα νήματα τα κινεί ο... Νίκος Φώσκολος. Πώς αλλιώς να εξηγηθούν τα τόσα σίριαλ; Δεν είναι φυσικά ο... Τιτανικός του Ολυμπιακού το ναυάγιο της μεταγραφής του Μπεν Αρφά, αλλά η όλη στρατηγική του εξακολουθεί να δείχνει κάτι ή μάλλον πολλά. Το κυριότερο, δεν διδάσκεται από τα λάθη του παρελθόντος.
Δεν έχει συνειδητοποιήσει ο Ολυμπιακός ότι το μεγάλο εμπόδιο που μπορεί να προκύψει στα σοβαρά μεταγραφικά θέματα, σε αυτά που οι "ερυθρόλευκοι" κυνηγάνε την υπέρβαση, είναι ο χρόνος. Όταν ο Ολυμπιακός παίζει με αντίπαλο το χρόνο, αν δηλαδή η μεταγραφή πάει από αύριο σε αύριο, κάτι θα προκύψει στην πορεία.

Συνέβη αυτό στο παρελθόν και με άλλους παίκτες. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Ντιόγκο, αλλά όλοι θυμόμαστε ότι για να έχει χάπι εντ το σίριαλ με τον Βραζιλιάνο χρυσοπληρώθηκε το τελευταίο επεισόδιο.

Κουράστηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού με όλα αυτά τα σίριαλ. Θα ξεπεράσουμε ότι πλέον τα αντιμετωπίζει όλα με καχυποψία. Όντως η πειραϊκή ομάδα κινήθηκε για τον Μπεν Αρφά, όντως έκανε μια πολύ καλή πρόταση, αλλά και πάλι δεν έπιασε ποτέ το σωστό τάιμινγκ.

Πέρασε από μπροστά του η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Μπεν Αρφά πολύ πιο νωρίς. Όχι απαραίτητα για να κλείσει η μεταγραφή, αλλά για να τρέξουν οι εξελίξεις πιο νωρίς. Το πάλεψε ο Ολυμπιακός 25 ημέρες το θέμα του Γάλλου, αλλά είχε την δυνατότητα να ζητήσει από τον παίκτη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στο χρόνο που έπρεπε.

Για παράδειγμα, τι συζητούσαν Χρυσικόπουλος και Θεοδωρίδης με τον μάνατζερ του παίκτη στην Αθήνα; Γιατί δεν του ζήτησαν απάντηση εδώ και τώρα; Γιατί δεν έκαναν το ίδιο και με την Μαρσέιγ; Δεν υποψιάστηκαν κάποια στιγμή ότι η γαλλική ομάδα μπορεί να χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό για να ταρακουνήσει τον παίκτη;

Από τη Δευτέρα το βράδυ, όταν έγινε γνωστή η απόσυρση ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Μπεν Αρφά και αφού είχαν λάβει πρώτα τα μηνύματα οι "ερυθρόλευκοι" από τη γαλλική ομάδα, άρχισαν να βγαίνουν και πάλι στην επιφάνεια και στην δημοσιότητα ονόματα. Στο ρεπορτάζ της Δευτέρας αναφέραμε χαρακτηριστικά ότι όλα αντέχονται, ακόμα και ένα μεταγραφικό ναυάγιο, αλλά όχι ακόμα ένα σίριαλ.

Και κάτι άλλο: διακρίνουμε μια διάθεση του Ολυμπιακού να δείξει και πάλι τυφλή εμπιστοσύνη σε γνωστούς μάνατζερ. Πότε θα μάθουν επιτέλους στην πλατεία Αλεξάνδρας ότι οι μάνατζερ κοιτάνε πρώτα από όλα την τσέπη τους και μετά τις ομάδες; Εκτός και αν έχουν την εντύπωση ότι ο Ζάχαβι ή ο Φίγκερ είναι από μικρά παιδιά... Ολυμπιακοί!

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!