Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει ο Κορδονούρης

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Παναγιώτης Κορδονούρης δεν δέχθηκε να αποσυρθεί τώρα από την ενεργό δράση και κατ’ επέκταση να δεχθεί την πρόταση που του έγινε προκειμένου να αναλάβει κάποιο πόστο στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας. Ο ικανότατος παίκτης, έκλεισε έναν μεγάλο κύκλο τόσο της καριέρας του, όσο και της ομάδας του Εργοτέλη τη φανέλα της οποίας τίμησε μια ολόκληρη πενταετία.
Η συνάντηση Παπουτσάκη-Κορδονούρη έγινε κάτω από συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και οι δύο άντρες μίλησαν από καρδιάς, με τον Κορδονούρη να δηλώνει παντοτινός στρατιώτης του Εργοτέλη και μάλιστα έτοιμος να τεθεί στις υπηρεσίες της ομάδας, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργοτέλη αφού ευχαρίστησε για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα τον Κορδονούρη, του δώρισε μία από τις 35 χρυσές συλλεκτικές καρφίτσες της ομάδας, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης.

Ο Κορδονούρης ήρθε στον Εργοτέλη το 2005, όταν οι κιτρινόμαυροι είχαν υποβιβασθεί στη Β’ Εθνική, μετά την παρθενική τους συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Με 25 συμμετοχές και ένα τέρμα βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα να πάρει τον τίτλο και την επιστροφή για τη μεγάλη κατηγορία. Την περίοδο 2006-2007 είχε 27 συμμετοχές, την επόμενη 29 και δύο γκολ, τη χρονιά 2008-200924 και στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό 22 και ένα γκολ. Συνολικά φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα 127 φορές (25 στη Β’ Εθνική και 102 στη Super League) και είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς τραυματισμούς και μεγάλες τιμωρίες, ενώ είχε αγωνισθεί με επιτυχία σε όλες της θέσεις που του ζητήθηκε. Παρ’ όλα αυτά ο Νίκος Καραγεωργίου δεν θέλησε να τον κρατήσει και τη νέα χρονιά στην ομάδα…

Με τον Μπέτο τώρα, οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν και ήταν διερευνητικού χαρακτήρα, ήταν άκαρπες. Στον Βραζιλιάνο οι άνθρωποι του Εργοτέλη έκαναν κρούση για μειωμένες αποδοχές κατά 25 χιλιάδες ευρώ, κάτι που δεν ικανοποιεί την πλευρά του παίκτη, που ζήτησε προθεσμία να απαντήσει, θέλοντας να εξετάσει και άλλες προτάσεις που θα υπάρξουν. Οι πιθανότητες να αποδεχθεί την πρόταση που θα του γίνει και θα αγγίζει τις 110 χιλιάδες ευρώ, είναι λιγοστές και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει θα ανακοινωθεί η αποχώρηση και του Μπέτο.

Μόλις κλείσει και αυτό το ανοικτό θέμα, θα περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Εργοτέλη. Ποιοι από τους παίκτες που έχει δει ο Καραγεωργίου και έχουν προταθεί στο σύλλογο, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του και κυρίως… κατά πόσο είναι καλύτεροι από αυτούς στους οποίους ανακοίνωσε ο Καραγεωργίου ότι δεν είναι στα πλάνα του.