Στην ΑΕΛ για 5 χρόνια ο Βασίλης Ρέντζας

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, υλοποιώντας το σχεδιασμό της για επένδυση σε ταλέντα του νομού και αξιοποίηση του νέου ποδοσφαιρικού δυναμικού από την ευρύτερη περιοχής της Λάρισας, ανακοίνωσε την απόκτηση του Βασίλη Ρέντζα με μεταγραφή από τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας.
Ο 18χρονος (γεννημένος στις 16 Απριλίου 1992) μεσοεπιθετικός υπέγραψε - κατόπιν εισήγησης του Γιάννη Παπακώστα - συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ο Βασίλης Ρέντζας, ο οποίος θεωρείται μια από τις κορυφαίες περιπτώσεις ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στο νομό στη συγκεκριμένη ηλικία, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα ΠΑΕ λίγα λεπτά μετά από την υπογραφή του συμβολαίου, δηλώνοντας "χαρούμενος για ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αφού ανέκαθεν ήθελα να αγωνιστώ στην ομάδα της πόλης μας. Πόσω μάλλον από τη στιγμή, που σε λίγους μήνες η ΑΕΛ θα αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο. Θεωρώ ότι αυτή η προοπτική είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε νέο ποδοσφαιριστή".

Προσέθεσε ακόμη πως "μέτρησε πάρα πολύ η ιδιαίτερη προσέγγιση από τον κύριο Παπακώστα, τον οποίο θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω. Τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε, όπως ευχαριστώ θερμά και τους ανθρώπους του Φιλοκτήτη Μελιβοίας για όλα όσα μου προσέφεραν αυτά τα χρόνια. Ειδικότερα τον προπονητή μου, τον κύριο Ζιάκα, ο οποίος με βοήθησε σημαντικά να εξελιχθώ ποδοσφαιρικά και σήμερα να γίνομαι μέλος μιας πολύ μεγάλης ομάδας, όπως είναι η ΑΕΛ".

Το στόρι

Ο Βασίλης Ρέντζας ήταν από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ο Γιάννης Παπακώστας από την πρώτη στιγμή που παρακολούθησε άναψε το "πράσινο φως" για την απόκτησή του, διακρίνοντας το ταλέντο του. Μάλιστα, τον χρησιμοποίησε σε μία σειρά από φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΛ με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και τον είδε σε πολλές προπονήσεις, σχηματίζοντας την καλύτερη των απόψεων. Με δική του εντολή μάλιστα ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέρασε από εργομετρικά και στη συνέχεια, εφόσον όλα ήταν εντάξει έγινε στέλεχος της ΑΕΛ.

Καμία εξέλιξη

Στα υπόλοιπα «καυτά» θέματα που απασχολούν την ΑΕΛ, δεν υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη και αν φυσικά λάβουμε υπ' όψη τα όσα ο Κώστας Πηλαδάκης δήλωνε με την άφιξή του από τη Γαλλία, θα πρέπει να περιμένουμε ίσως και μία εβδομάδα ακόμη για να δούμε να ολοκληρώνονται κάποιες από τις μεταγραφικές κινήσεις των "βυσσινί".