Καϋμενάκης: "Με εσάς δεν κάνουμε ούτε κέντα"

Διαβάστε τις προτάσεις που κατέθεσε η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης στη συνεδρίαση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Super League, μέσω του εκπροσώπου του, Γιάννη Καϋμενάκη. Η τρομερή ατάκα του ισχυρού άνδρα της αρκαδικής ΠΑΕ.

Καϋμενάκης: "Με εσάς δεν κάνουμε ούτε κέντα"

Με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως άλλωστε έχει συμβεί και κατά το παρελθόν, ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης, κατέθεσε απόψεις προκειμένου να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο.

"Εγώ είμαι ο μοναδικόςπου έφτασα στον Πρωθυπουργό πριν από τέσσερα χρόνιακαι κατέθεσα συγκεκριμένο πλάνο για το ποδόσφαιρο. Κανένας άλλος από εσάς δεν έχει προβεί σε παρόμοια κίνηση. Εμείς χάσαμε το Κύπελλο που λαχταρούσε ολόκληρη η Αρκαδία και η Πελοπόννησος από τον Γιάχο. Εσείς το μόνο που κάνετε είναι να βάζετε τα κανάλια και τις εφημερίδες να πυροδοτούν το κλίμα... Εμείς οι "μικροί", ούτε κανάλια, ούτε σάιτ, ούτε ραδιόφωνα και εφημερίδες έχουμε για να πυροδοτούμε το κλίμα", είπε στην αρχική του τοποθέτηση ενώπιον των ιδιοκτητών των ομάδων της Super League.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα της διαιτησίας:" Κι εμείς διαμαρτυρόμαστε για τους διαιτητές. Για παράδειγμα, πριν από δύο εβδομάδες, στην Τούμπα κάναμε 4 φάουλ κατά τη διάρκεια του αγώνα και ένα στις καθυστερήσεις και οι ποδοσφαιριστές μας είδαν 3 κίτρινες κάρτες. Ο ΠΑΟΚ με 17 φάουλ πήρε 4 κάρτες... Δείτε την αναλογία. Τόσο περισσότερο βαράμε εμείς δηλαδή; Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι φταίει ο ΠΑΟΚ. Λέω ότι φταίει η κάκιστη νοοτροπία των διαιτητών. Τα ανθρώπινα λάθη τα καταλαβαίνουμε και θέλουμε να γίνονται μόνο τέτοια...", τόνισε και στη συνέχεια κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις, τις οποίες παρεμπιπτόντως εδώ και μια τετραετία είχε εισηγηθεί ο Αστέρας μέσω του προέδρου του Γιώργου Μποροβήλου για τη βελτίωση της διαιτησίας και την απομάκρυνση της καχυποψίας...

Η πρόταση του Αστέρα για τη διαιτησία επικεντρώνεται στους εξής τομείς:

Πρέπει ο έλεγχος της απόδοσης του αρχιδιαιτητή να γίνεται από τη Λίγκα με τον εξής τρόπο. Ο αρχιδιαιτητής θα αμείβεται με ένα ποσό 15.000 ευρώ ανά μήνα (περίπου 1.000 ευρώ ανά ΠΑΕ). Η θητεία του θα είναι διετής και η αντικατάσταση του θα γίνεται ΜΟΝΟ με τον εξής τρόπο:

Στο τέλος του πρώτου γύρου οι ομάδες θα ψηφίζουν για το αν έμειναν ευχαριστημένες από τη διαιτησία. Αν λάβει εννέα ψήφους και άνω, συνεχίζει. Στο τέλος του πρωταθλήματος, οι ομάδες ψηφίζουν για το αν είναι ικανοποιημένες από τη διαιτησία. Με εννέα ψήφους, ο αρχιδιαιτητής, συνεχίζει. Με 10 ψήφους θα λαμβάνει επιπλέον πριμ 30.000 ευρώ. Με 11 ψήφους, το πριμ θα ανέρχεται στις 50.0000 ευρώ. Με 12, το πριμ θα είναι 100.000 ευρώ, ενώ με πάνω από 12 ψήφους το πριμ θα ανέρχεται στις 200.000 ευρώ. Μετά το πέρας του δεύτερου έτους, για να ανανεωθεί η θητεία του θα πρέπει να έχει την αποδοχή τουλάχιστον 11 ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τους παρατηρητές, θα πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητη τριμελής επιτροπή που θα επιλέγει, θα ορίζει και θα ελέγχει τους παρατηρητές. Τέλος, οι πίνακες θα περιλαμβάνουν 20 έως 22 διαιτητές και 40 βοηθούς, απ όπου μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου οι τρεις τελευταίοι του πίνακα των διαιτητών και οι 6 τελευταίοι του πίνακα των βοηθών δεν θα έχουν δικαίωμα επαναξιολόγησης.

"Πρέπει να σταματήστε να μαϊμουδίζετε. Όποιος από τους μεγάλους δεν θέλει, τότε να πάει να παίξει μόνος του. Είναι σα να παίζουμε πόκα και εσείς να είστε ο άσος, ο ρήγας, η ντάμα και ο βαλές και εμείς να είμαστε το 5, το 7, το 8. Δεν κάνουμε ούτε κέντα δηλαδή... Γιατί μας θέλετε λοιπόν; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς όταν εσείς οι τέσσερις τρώγεστε;", αναρωτήθηκε ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα.

Μετά από αυτή τη συνάντηση, στον Αστέρα περιμένουν τη συνάντηση της Επιτροπής με την ΕΠΟ προκειμένου να εγκριθούν αυτές οι προτάσεις, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, τότε συμφωνούν με το σύνολο των ομάδων για τη μη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος.

Θετικά βλέπουν στον Αστέρα και την πρότασηπου έπεσε στο τραπέζι για τα έσοδα από τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης. " Το 40% να πηγαίνει στη Λίγκα και να μοιράζεται στις υπόλοιπες ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα, ενώ όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο και βγάζουν χρήματα από αυτό, θα πρέπει ανταποδοτικά να επιστρέφουν μέρος των εσόδων για την ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας του αθλήματος".

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμεκαι τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στις τάξεις του Αστέρα για τον τρόπο που κάποιες ομάδες χειρίζονται τα οπαδικά ή τα "καμουφλαρισμένα" Μέσα Ενημέρωσης, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του κοινού και το χειροκρότημα στο παιχνίδι εντυπώσεων. Σημείο που θεωρούν ότι αποτελεί μια από τις βασικές πληγές διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει ως συνέπεια να την πληρώνει το σύνολο του αθλήματος και όχι όσοι πραγματικά έχουν ευθύνες.

Τέλος, από την ομάδα της Τρίπολης τόνιζανότι είναι απορίας άξιο το πώς έχουν καταγγελτικό λόγο άνθρωποι οι οποίοι καταγράφηκαν από τον υπερκοριό και μάλιστα σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες να υπόσχονταν να δώσουν παιχνίδι σε περίπτωση που η ομάδα τους έχει σωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι "καυτοί" διάλογοι

Καϋμενάκης: "Χάσαμε το Κύπελλο από τον Γιάχο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK