Μούκαμ: "Ο πρόεδρος αποφάσιζε ποιος θα παίζει"

"Βόμβες" έριξε ο Ερουάν Μούκαμ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλική ιστοσελίδα, λέγοντας πως στον Αστέρα δεν έπαιζαν οι καλύτεροι, αλλά εκείνοι που ήθελε ο πρόεδρος!

Μούκαμ: "Ο πρόεδρος αποφάσιζε ποιος θα παίζει"
mukam ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αποκαλυπτικός ο πρώην άσος του Αστέρα και με δηλώσεις που θα συζητηθούν. Μιλώντας στην ιστοσελίδα footballski.fr, αναφέρθηκε στο λόγο που πήρε μεταγραφή στους Αρκάδες και την όχι και τόσο... ονειρεμένη παρουσία του στο σύλλογο.

Μίλησε για εντολές από τον πρόεδρο που αποφάσιζε για τα πάντα (και το ποιος θα παίζει), κλίκες μεταξύ των παικτών και το πως έλυσε το συμβόλαιο του.

"Την πρώτη μου σεζόν ήθελα να ανακαλύψω πως είναι να είσαι παίκτης πρώτης γραμμής. Να παίρνεις χρόνο συμμετοχής. Αγωνίστηκα σε 11 παιχνίδια κάτι που δεν ήταν δραματικό αν και περίμενα κάτι καλύτερο", είπε αρχικά Γάλλος άσος.

Για τη δεύτερη σεζόν, δήλωσε:

"Πίστεψα πως η πρώτη χρονιά ήταν καλή και πρόσεξαν κάτι σε μένα. Πίστεψα πως έπαιρνα και άλλες ευκαιρίες. Στην προετοιμασία ένας από τους υπεύθυνους μου είπε πως τα πηγαίνω εξαιρετικά. Οι συμπαίκτες μου εντυπωσιάστηκαν από αυτά που έδειξα και έτσι απέκτησα αυτοπεποίθηση. Μετά ήρθαν οι τραυματισμοί και έπαιξα σε μία νέα θέση που δεν ήξερα (στα δεξιά). Δεν με ενδιέφερε η θέση, αλλά να παίζω. Σχεδόν τα κατάφερα μπορείς να πεις.

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήμουν γεμάτος αυτοπεποίθηση, ο προπονητής με υπολόγιζε και μου είπε πως βρίσκομαι σε καλό δρόμο. Ξαφνικά πρόσεξα πως δεν βρίσκομαι στην 18άδα. Σοκαρίστηκα και έπεσε το ηθικό μου. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να συνέλθω, αφού ήμουν απογοητευμένος και δεν ήξερα το λόγο" , ήταν τα λόγια του και μετά έγινε πιο αποκαλυπτικός:

"Μετά τα πρώτα αποτελέσματα μίλησα με τον προπονητή και τον ρώτησα γιατί. Δεν ήξερε να μου πει. Τότε κατάλαβα πως δεν αποφασίζει ο ίδιος. ήταν περίπου όπως την πρώτη χρονιά, αλλά χειρότερα. Πεσμένο ηθικό θα έλεγα για τον τρόπο που δουλεύαμε. Έχασα ένα χρόνο, αλά έμαθα μπορείς να πεις. Όπως πως ο πρόεδρος αποφάσιζε για το ποιος παίζει.

Μετά ήρθε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ο οποίος με αγαπούσε κι αυτός. Είδε την ποιότητα μου και για εκείνος είχα μία αξία που μπορούσε να βασιστεί. Με έβαλε να παίξω και το ίδιο έγινε με άλλους παίκτες που είχαν ποιότητα.

Ήταν το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ που χάσαμε με 2-0. Θα ξεκινούσα βασικός αλλά έπρεπε να βάλει έναν Αργεντινό στην θέση μου! Κάπως έτσι γίνονταν τα πράγματα. Ο κόουτς μου το εξήγησε όπως μπορούσε, εγώ το κατάλαβα και το δέχθηκα. Σεβάστηκα το γεγονός ότι ήρθε να μου εξηγήσει την επιλογή του".

Ο Μούκαμ δεν έμεινε εκεί και συνέχισε:

"Στην συνέχεια με έκανε αλλαγή στο ημίχρονο. Θυμάμαι ήταν το τελευταίο του ματς στο τιμόνι της ομάδας. Πιθανότητα γιατί στο ημίχρονο έβαλε εμένα αντί για κάποιον άλλο Αργεντινό και μάλλον του κόστισε τη θέση του στην ομάδα. Απολύθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Ήταν ο μόνος που μου έδινε εμπιστοσύνη".

"ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ"

Στη συνέχεια έκανε τρομερές αποκαλύψεις για ατάκες από τον πρόεδρο που αποφάσιζε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, για τα πάντα.

"Το πρόβλημα στην ομάδα ήταν πως ο πρόεδρος αποφάσιζε για τα πάντα και για την ενδεκάδα. Ο πρόεδρος έφτιαχνε την ομάδα και μετά υπήρχαν εκείνη που ασκούσαν διοίκηση. Όλος ο κόσμος το ξέρει, ακόμα κι ο προπονητής. Κάθε φορά που ένας νέος ερχόταν εκείνος έλεγε: "Εγώ αποφασίζω".

Με έναν κανονικό προπονητή, όπως συμβαίνει στα καλύτερα πρωταθλήματα, παίζει ο καλύτερος. Υπάρχουν πάντα διαφορές και συμπεριφορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παίζουν οι καλύτεροι. Στην ομάδα ίσχυε το "παίζουν οι Αργεντινοί και μετά βλέπουμε τους υπόλοιπους".

Στη συνέχεια ο Μούκαμ έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού στα αποδυτήρια με κάποιους συμπαίκτες του να μην του δίνουν καν το χέρι. Στη συνέχεια μίλησε για διαχωρισμό Ελλήνων και ξένων:

"Στα αριστερά έχεις όλους τους Αργεντινούς. Στην άκρη έχεις τους Έλληνες. Σε μία ακόμα γωνιά ήμασταν οι Αφρικανοί με τους Βραζιλιάνους. Στα αριστερά των αποδυτηρίων έβλεπες τους υπόλοιπους. Υπήρχαν κλίκες και αυτό δεν είναι σωστό. Όταν έπαιξα το πρώτο μου φιλικό τρελάθηκα. Οι Αργεντινοί έπαιζαν μεταξύ τους. Δεν έφταιγε αυτό που δεν πέτυχα, αλλά είναι κάτι που συνέβη".

Για τα κρούσματα ρατσιστικών συμπεριφορών στην ομάδα, είπε: "Θα δώσω δύο ξεκάθαρα παραδείγματα, για να καταλάβει ο κόσμος. Την πρώτη χρονιά υπήρχε ένα πρόσωπο στα αποδυτήρια -ένας μαύρος παίκτης- ο οποίος έπεσε θύμα ρατσισμού. Τι έγινε; Η ομάδα άρχισε να λέει πως είναι κατά του ρατσισμού, ποστάροντας πράγματα παντού στα social media.

Εμείς οι μαύροι είμαστε cool τύποι, ειδικά αυτοί που ήταν την πρώτη χρονιά. Ένα περιστατικό όπως αυτό όταν συμβαίνει σε άλλο σύλλογο στην Γαλλία, στην Ισπανία ή οπουδήποτε αλλού, ανεξάρτητα από το πόστο του στον σύλλογο, αυτός που το κάνει απολύεται. Ο ρατσισμός είναι κάτι σημαντικό. Στη Γαλλία τιμωρείται ακόμα και με φυλάκισης. Αυτός που το έκανε εδώ, τιμωρήθηκε με μία εβδομάδα αποκλεισμό και μετά επέστρεψε στην ομάδα, σαν να μην έτρεχε τίποτα κι όλα καλά!

Μετά υπάρχει ένα άλλο παράδειγμα. Κάποια στιγμή πήρα το αυτοκίνητο μου για να μεταφέρω εκτάκτως την γυναίκα μου στην Αθήνα, διότι είχε προβλήματα με το στομάχι της. Πήγα να δω ένα Γάλλο γιατρό εκεί. Την επόμενη μέρα πάω στην προπόνηση και μου λένε; "Που πήγες με το αμάξι; Είδαμε την πινακίδα σου". Απάντησα ότι έπρεπε να μεταφέρω την γυναίκα μου. Σύμφωνοι έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά στις 10 το πρωί ήμουν εκεί στην προπόνηση.

Μου απαντάνε: "Και ποιος το αποδεικνύει αυτό που λες;". Ο γιατρός μου έστειλε ένα φάκελο αλλά με απέκλεισαν για περισσότερες από 15 ημέρες. Όταν επέστρεψα στην προπόνηση έφτιαξαν δύο ομάδες και δεν ήμουν ούτε στην μία ούτε στην άλλη, ειδικά όταν ήμασταν πολλά άτομα στην προπόνηση. Ήμουν στην πρώτη μου χρονιά και μετά έτσι ήταν όλο τον καιρό. Αυτό γινόταν για να δώσουν έμφαση στην αξία του κάθε παίκτη στα μάτια του προέδρου. Για μένα ήταν πραγματικά άδικο. Ακόμα και οι Έλληνες, ήταν μαζί μας, τους τιμωρούσαν όπως εμάς, σε αντίθεση με τους Αργεντινούς. Οι Έλληνες μπορούσαν να κάνουν λάθη δύο φορές, εμείς μία, αλλά οι Αργεντινοί.

Υπάρχει ένας παίκτης, που δεν θέλω να κατονομάσω. Σκόραρε τρία γκολ και έπαιξε καμιά τριανταριά ματς, ίσως περισσότερα. Ήταν απίστευτο. Έλεγα στον εαυτό μου: "Πρέπει να είσαι έτοιμος, γιατί με αυτά που κάνει, κάποια στιγμή θα σου δοθεί η ευκαιρία".

Κλείνοντας, ο Μούκαμ αναφέρθηκε πως έλυσε το συμβόλαιο του μιλώντας με τον πρόεδρο. Εκείνος του τόνισε πως αν έμενε στην ομάδα δεν θα έπαιζε, κι έτσι αναγκάστηκε να το σπάσει παίρνοντας ελάχιστη αποζημίωση.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Στο εν λόγω δημοσίευμα αντέδρασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αστέρα Γιάννης Ντάλλας ο οποίος τόνισε στο facebook: Ωχ, μας πήραν χαμπάρι και τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε τον "προπονητή" μας, ο οποίος θα γίνει περιζήτητος! Βλέπω ουρά προτάσεων από ομάδες που ψάχνουν "κόουτς" και θα θέλουν να πάρουν Κύπελλο και να παίξουν στους ομίλους του Europa League...

Υ.Γ. Αλλά δεν φταίει κανείς... Ο Αστέρας που τον πλήρωνε για ποδοσφαιριστή και του παρείχε τα πάντα

News 24/7

24MEDIA NETWORK