Ο Παντελίδης "δικαίωσε" τον Γκαρθία όσον αφορά στο μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού

Ο Όσκαρ Γκαρθία σχολίασε την κακή φυσική κατάσταση των παικτών του μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό και ο Σάββας Παντελίδης πήρε ουσιαστικά το μέρος του, αναδεικνύοντας με δηλώσεις του στον "Sport24 Radio" το συγκεκριμένο "θέμα" του φετινού Ολυμπιακού.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Αυτό που έχω να πω είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, είδα το πρόβλημα αυτό και ήταν σοβαρό" είπε ο Όσκαρ Γκαρθία σε ερώτηση για τη φυσική κατάσταση που (δεν) έχουν οι παίκτες του Ολυμπακού, μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό, με τον Σάββα Παντελίδη να στέκεται ουσιαστικά πλευρό του.

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, σχολίασε την πορεία… τίτλου της ΑΕΚ, ενώ ανέλυσε και την εικόνα του Ολυμπιακού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για την παρουσία του Αστέρα στο πρωτάθλημα: "Η ομάδα από όταν πήγα δεχόταν εύκολα γκολ και έπρεπε να δουλέψουμε πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Είχαμε έναν βαθμό τις πρώτες έξι αγωνιστικές και είδαμε ότι υπήρχε πρόβλημα στην άμυνα. Αυτό τελειοποιήθηκε, αλλά έχουμε προβλήματα όταν οι αντίπαλες άμυνες είναι κλειστές. Σε παιχνίδια με ομάδας δεύτερης ταχύτητας το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο".

Για το προφίλ της ομάδας και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: "Είναι μια ομάδα που δεν φοβάται πουθενά. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα που φωνάζει ότι δεν πρέπει να παίζει πολύ πίσω. Νομίζω ότι η διάθεση των παικτών ήταν τρομερή, ειδικά στη φάση με το κλέψιμο του Κότσιρα, ο Ιγκλέσιας έχει διανύσει σχεδόν όλο το γήπεδο στο τρίτο γκολ. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα των παιδιών και τη διάθεση να κερδίσουμε. Όλα την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την ομαδικότητα και πως θα πρέπει να δίνουμε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Για το πλάνο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: "Στόχος μας ήταν να αφήνουμε στα στόπερ του ΠΑΟΚ να έχουν την μπάλα και να μπλοκάρουμε τα αμυντικά χαφ, ώστε να μην περάσει η μπάλα από αυτούς. Ταυτόχρονα πιέζαμε πολύ ψηλά την πρώτη πάσα. Να μπλοκάρουμε τον άξονα και να κάνουμε γρήγορα άμυνα όταν η μπάλα περνούσε στα χαφ".

Για την εικόνα των "μεγάλων": "Η ΑΕΚ είναι πιο ομάδα με μια λέξη. Μπορεί να μεταμορφώσει το σύστημά της για να κερδίσει ένα παιχνίδι. Δεν έχει τον σούπερ σταρ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που όταν τα βαριά χαρτιά σε καλή μέρα μπορεί να σε διαλύσει. Ο Ολυμπιακός το πρόβλημα είναι η φυσική κατάσταση. Φάνηκε και χθες, ενώ το διαπίστωσα και στο δικό μας παιχνίδι".

Για το αν είναι "αυτόχειρας" ο ΠΑΟΚ: "Νομίζω πως ναι και αυτό έχει να κάνει με την προηγούμενη αγωνιστική, που δεν έπαιξε με τον Ολυμπιακό και όχι από την ήττα στο μεταξύ μας παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό να χάσεις κάποια στιγμή μετά από σερί 16 αγώνων που ήταν αήττητος. Δεν έπαιξε με τον Ολυμπιακό και μπορεί να τιμωρηθεί με μείον τρεις βαθμούς".

Για το αν έχει ανανεώσει με τον Αστέρα Τρίπολης: "Όχι, δεν έχω ανανεώσει. Είναι νωρίς ακόμα και καλό είναι να μη λέμε μεγάλες κουβέντες. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και οριστικό. Οι προπονητές είμαστε πάντα στον αέρα. Με ένα γκολ στο 90′ ετοιμάζεις βαλίτσες και γυρίζεις".

Για το αν ζει κάτι ανάλογο στον Αστέρα, όπως το περσινό με τον Ηρακλή: "Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, άλλο το dna των ομάδων. Δεν νομίζω ότι με τόσο προβλήματα που είχε ο Ηρακλής θα άντεχε άλλη ομάδα. Ακούω και για τον Παναθηναϊκό, όμως δεν είναι το ίδιο. Η πίεση στον Αστέρα είναι διαφορετική".

News 24/7

24MEDIA NETWORK