ΠΑΕ Αστέρας: "Θυμίζει δικτατορία η απόφαση Κοντονή"

Επίθεση στον Σταύρο Κοντονή εξαπέλυσε ο Αστέρας Τρίπολης για την αναβολή της σέντρας στη Super League.

Επιθετική ανακοίνωση εναντίον του Σταύρου Κοντονή εξέδωσε η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, μετά από την απόφαση για αναβολή της έναρξης της Super League.

Οι Αρκάδες παρομοιάζουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη με χουντική πράξη, εξηγούν ότι οι μέθοδοι Κοντονή δεν είναι οι ενδεδειγμένοι για να επιλυθεί το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και σημειώνουν ότι υπάρχει "απόλυτη ανικανότητα του αρμοδίου Υπουργού".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης

"Και "ξαφνικά" ο κ. Κοντονής, αποφάσισε την αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος! Εδώ και καιρό, ο Υπουργός Αθλητισμού κομπάζει, ότι το πρωτάθλημα της Super League δεν θα αρχίσει (άραγε που το γνώριζε;). Κι έτσι έλαβε υπόψιν του εισηγήσεις από Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου ν' αποκτήσει νομικό έρεισμα, η δυσερμήνευτη είναι η αλήθεια απόφασή του, δηλαδή ν' αναβάλει, επ' αόριστον στην ουσία, την έναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Μάλιστα δε, ενοχλήθηκε από το γεγονός, ότι κάποιοι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ αντιδρούν στη σχετική απόφασή του! Μια απόφαση που φέρνει στη μνήμη όλων μας, την εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, όταν πολύ απλά επικρατούσε στην Ελλάδα το αλάθητο δόγμα "Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε". Ή το μεταγενέστερο και πιο εκσυγχρονισμένο μοντέλο, του "απαγορεύεται κάθε είδους συγκέντρωση πολιτών, για να μη διαταραχθεί η οικονομική ζωή της πόλης".

Ετσι και τώρα, εμπρός στην απόλυτη ανικανότητα του αρμοδίου Υπουργού, να επιβάλλει ισονομία και δικαιοσύνη στον αθλητισμό, και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, έγινε μια πιο απλή, αναιτιολόγητη, ανεξήγητη, πρόχειρη και σπασμωδική κίνηση. Δηλαδή να μην αρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτό κατά τον κύριο Κοντονή είναι η σωτηρία του ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο του μικτού δόγματος "Αποφάσισα και διατάσσω, την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League, προκειμένου να διαφυλαχθεί η κοινωνική ειρήνη".

Τέτοιες αποφάσεις, κ. Κοντονή, είναι πολύ εύκολο να λαμβάνονται, από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και το κόστος του.

Εμείς λοιπόν, οι μισητοί για εσάς παράγοντες, χρηματοδοτούμε το ποδόσφαιρο, πληρώνουμε εκατοντάδες εργαζόμενους, αγωνιούμε για το μέλλον του, περισσότερο από εσάς, και έχουμε και μία βασική διαφορά: Εμείς βάζουμε τα δικά μας χρήματα στην ομάδα μας, ενώ εσείς καταθέτετε, αντίβαρο σ' αυτό την απολυταρχία σας και την ανικανότητά σας, ν' αντιμετωπίσετε τους παρανομούντες.

Αντίθετα, η Πολιτεία και εσείς οι πολιτικοί χαρίσατε (πολύ εύκολα για τα συμφέροντά σας) σε ομάδες χρέη και φόρους εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας σκανδαλωδώς ανισονομία και διαταράσσοντας πλήρως το ευ αγωνίζεσθαι, έναντι των ομάδων που βλακωδώς πληρώνουν μέχρι τελευταίας δεκάρας όλες τους τις υποχρεώσεις.

Η άκαιρη απόφασή σας, αναποτελεσματική και ενδεχομένως απροσδιόριστης και αμφιβόλου νομιμότητας, μόνο κακό μπορεί να κάνει στο ποδόσφαιρο.

Θα μας βρείτε σύμφωνους, ότι το ποδόσφαιρό μας νοσεί. Ισως μάλιστα, η δική μας ομάδα το γνώρισε με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο. Όταν όμως ο ασθενής έχει πυρετό, δεν αρκεί η θραύση του θερμομέτρου, για την θεραπεία του. Ο πυρετός και η ασθένεια θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα φάρμακα και ν' ακολουθηθεί ειδική θεραπευτική αγωγή, για ν' ανανήψει ο ασθενής. Δεν αρκεί "ο ασθενής να τοποθετηθεί εις τον γύψον".

Αν δεν έχετε εσείς την επάρκεια να ελέγξετε και να υποδείξετε όσους κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο, να είστε σίγουρος ότι δεν το βοηθάτε με την κατάργησή του. Ισως υπάρχουν πιο ικανοί από εσάς να το πετύχουν.

Ποτέ και πουθενά, δεν λύθηκε κόμπος, όταν το σκοινί έλκεται από τα δύο άκρα του. Χρειάζεται ικανότητα, ευελιξία και σύνεση, για να φθάσουμε στον σκοπό που θα μας βρείτε συνοδοιπόρους. Στην εξυγίανση του επαγγελματικού και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο τρόπος που επιλέξατε να το υλοποιήσετε, η μεθοδολογία και αιτιολογία που υιοθετήσατε, στη δεδομένη χρονική στιγμή, ευνοεί σκανδαλωδώς κάποιες ομάδες.

Κύριε Κοντονή, όταν παρανομούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι συλλαμβάνονται για χρηματισμό, ακολουθώντας  τη λογική σας, θα έπρεπε να καταργήσουμε την αστυνομία, ή ν’ αναστείλουμε τη λειτουργία της;

Όταν παρανομούν και χρηματίζονται νοσοκομειακοί γιατροί, θα πρέπει, κατά το σκεπτικό σας πάντοτε, ν’ ανασταλεί η λειτουργία των Νοσοκομείων;

Κι επειδή χρηματίζονται και παρανομούν υπουργοί ή κρατικοί παράγοντες, αυτό εν τέλει θα έπρεπε να σημαίνει κατά την εκδοχή σας ξανά, την αναστολή λειτουργίας του κράτους;

Φυσικά και όχι. Εάν λοιπόν, κάποιοι στο χώρο του ποδοσφαίρου παρανομούν, αυτοί και μόνον αυτοί πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Εάν η δικαιοσύνη τους κρίνει ενόχους, θα καταδικασθούν. Εάν όχι θ' αθωωθούν. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι ένοχοι ή αθώοι. Κρίνονται.

Όμως εσείς στην προσπάθειά σας, να εξυγιάνετε το ποδόσφαιρο, όπως επικαλείσθε, το καταδικάσετε ήδη ως ένοχο... Και μάλιστα χωρίς δίκη.

Εμείς όμως κ. Υπουργέ, θα παραμείνουμε στο ποδόσφαιρο και μετά από εσάς. Εσείς κάποια στιγμή θα εγκαταλείψετε, εκών – άκων τον Υπουργικό σας θώκο. Εμείς όμως θα είμαστε εκεί. Υποστηρικτές του ποδοσφαίρου κι όχι οπαδοί της απαξίωσής του".

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.

Face Control

Ο Ινσούα έπαιξε και για την Μπόκα

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Φάληρο η αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς έπαιζε κόντρα στη 'μισητή' Ρίβερ Πλέιτ και ο Εμανουέλ Ινσούα έπαιξε και γι' αυτή στο ντέρμπι. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί κάρτα!