Ρόλε στο Contra.gr: "Στόχος η έξοδος στο Champions League"

Ο πρωταγωνιστής της φετινής πορείας του Αστέρα, Μαρτίν Ρόλε, αποκαλύπτεται στο Contra.gr στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη εν Ελλάδι. Διαβάστε τα όσα δήλωσε για το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Αστέρα, τους στόχους του, την εθνική Αργεντινής, τον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο να μείνει ή όχι και την επόμενη χρονιά στη χώρα μας.

Ρόλε στο Contra.gr: "Στόχος η έξοδος στο Champions League"

Όταν έφτανε στην Τρίπολη τον Ιούλιο, κανείς δεν φανταζόταν ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα εξελισσόταν στον ηγέτη του Αστέρα. Ο λόγος φυσικά για τον Μαρτίν Ρόλε, τον βιρτουόζο μεσοεπιθετικό της αρκαδικής ομάδας που έχει εντυπωσιάσει με τις φετινές του εμφανίσεις και έχει στρέψει αρκετά βλέμματα πάνω του.

Αν και άργησε να γίνει γνωστός στην Ευρώπη (είναι πλέον 30 χρονών), οι άνθρωποι του Αστέρα τον ξεχώρισαν από την Σαν Λορένσο και τον έφεραν δανεικό για ένα χρόνο στην Ελλάδα. Κι αυτός τους έβγαλε "ασπροπρόσωπους" μιας και σε ήδη 36 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 3 γκολ και έχει μοιράσει 11 ασίστ (ο πρώτος σε ασίστ στον Αστέρα).

Ο πρωταγωνιστής της φετινής πορείας του Αστέρα Τρίπολης, Μαρτίν Ρόλε, αποκαλύπτεται στο Contra.gr στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη εν Ελλάδι. Διαβάστε τα όσα δήλωσε για το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Αστέρα, τους στόχους του, την εθνική Αργεντινής, τον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο να μείνει ή όχι και την επόμενη χρονιά στη χώρα μας.

Είναι η πρώτη σου φορά που παίζεις ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Τι γεύση σου έχει αφήσει μέχρι στιγμής αυτή η εμπειρία;

"Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα. Είναι ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο από το λατινοαμερικάνικο, το οποίο βασίζεται κυρίως στην τεχνική και σε ατομικές ενέργειες. Εδώ παίζουν ρόλο πολλά περισσότερα πράγματα. Σίγουρα το να παίζεις σε ένα καλό επίπεδο στην Ευρώπη είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή".

Ρόλε στο Contra.gr: "Στόχος η έξοδος στο Champions League"
INTIME SPORTS

Οι διαφορές που έχεις προσέξει ανάμεσα στο πρωτάθλημα της Ελλάδας και της Αργεντινής;

"Στην Αργεντινή το πρωτάθλημα είναι πιο σκληρό, πιο ανταγωνιστικό, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε και όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Εδώ στην Ελλάδα όπως γνωρίζετε υπάρχουν 4-5 ομάδες που μπορούν να παλέψουν για το πρωτάθλημα και για την έξοδο στην Ευρώπη".

Όσον αφορά του οπαδούς στην Ελλάδα τι έχεις να πεις;

"Έχουν πολλές ομοιότητες με τους οπαδούς στην Αργεντινοί. Και στις δύο χώρες υπάρχει πολύ πάθος. Ίσως στην Αργεντινή επειδή είναι πολύ μεγαλύτερη χώρα να υπάρχουν περισσότερες ομάδες με πολλούς υποστηρικτές, όμως το πάθος και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο έχουν μεγάλες ομοιότητες, αυτό είναι σίγουρο".

Συνήθως οι παίκτες από λατινοαμερικάνικες χώρες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής. Εσύ ήρθες και έδειξες με το "καλημέρα" για το τι είσαι ικανός να κάνεις στο γήπεδο.

"Μπορώ να σου πω πως η προσαρμογή μου στην ομάδα ήταν πολύ εύκολη. Άλλωστε στο ρόστερ υπάρχουν 9 Αργεντίνοι, 1 Βραζιλιάνος και 1 Ισπανός που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Προσαρμόστηκα αρκετά εύκολα, όχι μόνο με την βοήθεια των Αργεντίνων, αλλά και των παιδιών που είναι από την Ελλάδα, αλλά κι από άλλες χώρες. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ μας και ο Αστέρας έχει καταφέρει να κάνει μια πολύ καλή ομάδα".

Ρόλε στο Contra.gr: "Στόχος η έξοδος στο Champions League"
INTIME SPORTS

Πιο κοντά με ποιον είσαι;

"Είμαι καλά με όλους, όμως έχω μια καλύτερη σχέση με τον Μανουέλ Μουνάφο".

Με τους Έλληνες παίκτες της ομάδας πως τα πας;

"Η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες συμπαίκτες μου είναι όλοι τρομερά παιδιά και με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Έχω μάθει και κάποιες λέξεις στα ελληνικά".

Η Τρίπολη σαν πόλη πως σου φαίνεται; Φαντάζομαι ήταν μεγάλη η αλλαγή από το Μπουένος Άιρες.

"Ναι είναι πολύ πιο μικρή. Αλλά σε κάποιον που του αρέσει ηρεμία και η οικογενειακή ζωή, τότε η Τρίπολη είναι η ιδανική επιλογή γι΄αυτό. Εγώ έχω έρθει εδώ με την οικογένειά μου και μου αρέσει πολύ η πόλη. Γενικά όμως η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα και περνάω πολύ καλά εδώ".

Παίκτες που έχουν περάσει από τον Αστέρα, αυτή τη στιγμή αγωνίζονται σε ακόμη μεγαλύτερες ομάδες. Θα σου άρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο και με εσένα;

"Βέβαια. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει στόχο να εξελίσσεται συνεχώς. Και μακάρι να υπάρξει η δυνατότητα να παίξω σε κάποια μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό όπως ο Ντε Μπλάσις. Σίγουρα όμως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα χρωστάω πολλά στον Αστέρα που μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω στην Ευρώπη και να δείξω τις ικανότητές μου".

Πως σου φαίνεται ο τεχνικός της ομάδας, ο Στάικος Βεργέτης;

"Είναι καλός προπονητής και έχει πολύ καλή σχέση με όλους τους ποδοσφαιριστές. Μας ζητάει απλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Μιλάει επίσης και άπταιστα ισπανικά".

Ρόλε στο Contra.gr: "Στόχος η έξοδος στο Champions League"
INTIME SPORTS

Σας έχει μιλήσει για την εμπειρία του δίπλα στον Ντιέγκο Σιμεόνε;

"Ακόμη δεν μας έχει πει τίποτα. Πριν λίγες μέρες είχαμε μια μικρή κουβέντα, αλλά δεν μου είπε πολλά πράγματα. Σίγουρα το να έχεις τη δυνατότητα να μιλάς με τον Σιμεόνε και να βλέπεις τις προπονήσεις του, έχει πολλά να σου μάθει. Θα τον βοηθήσει και τον ίδιο αρκετά στο να αναπτύξει τις ικανότητές του σαν προπονητής".

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το "κλειδί" της επιτυχίας του Αστέρα στη φετινή περίοδο;

"Περισσότερο απ' όλα η νοοτροπία νικητή που έχουμε σαν ομάδα και η όρεξη να κερδίζουμε συνέχεια. Είμαστε μια ομάδα που χειρίζεται καλά την μπάλα, που της αρέσει να έχει κατοχή και όταν επιτίθεται είναι αρκετά επικίνδυνη. Έχουμε αυτοπεποίθηση, καλή επικοινωνία μεταξύ μας και χημεία, τα σημαντικότερα δηλαδή στοιχεία που χρειάζεται ένας σύλλογος για να φτάσει στις επιτυχίες. Επίσης υπάρχουν και πολλοί καλοί νέοι ποδοσφαιριστές με όρεξη να εξελιχθούν".

Ποιοι είναι οι στόχοι του Αστέρα μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν;

"Πρώτα απ' όλα να μπούμε στα πλέι οφ. Και εφόσον μπούμε είμαστε όλοι της άποψης ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, οπότε γιατί όχι να βγούμε πρώτοι και να πάρουμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Θέλουμε να πάμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από αυτά που κατάφερε η ομάδα την περσινή σεζόν, να βελτιωνόμαστε συνεχώς".

Στα πλέι οφ όμως θα έχετε σκληρό ανταγωνισμό με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

"Με τον Παναθηναϊκό ήρθαμε ισόπαλοι στα δύο παιχνίδια που παίξαμε. Με τον ΠΑΟΚ φέραμε ισοπαλία στην "Τούμπα" και εντός έδρας τον κερδίσαμε με 3-0. Ο Αστέρας δεν φοβάται καμία ομάδα και αν παίξουμε όπως ξέρουμε μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε".

Ο Ολυμπιακός πως σου φαίνεται σαν ομάδα;

Ρόλε στο Contra.gr: "Στόχος η έξοδος στο Champions League"
INTIME SPORTS

"Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο. Βέβαια πιστεύω ότι στα δύο παιχνίδια που παίξαμε μαζί του φέτος (0-0 εντός και ήττα με 2-0 εκτός) αξίζαμε κάτι περισσότερο. Κερδίζει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα οπότε αυτό σημαίνει πως είναι καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες και μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες της Super League.

Δεν χρειάζεται κάποιος να κάνει άσχημες σκέψεις επειδή παίρνουν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Το παίρνουν γιατί είναι η καλύτερη ομάδα και το δείχνουν στο γήπεδο. Στον Αστέρα πάντως προσπαθούμε να "ψαλιδίσουμε" την διαφορά μας από τον Ολυμπιακό".

Για τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν φέτος στα ελληνικά γήπεδα τι έχεις να πεις;

"Μιας και είμαι από την Αργεντινή, είμαι λίγο συνηθισμένος σε τέτοιου είδους συμπεριφορές ανάμεσα σε οπαδούς. Σίγουρα είναι άσχημο. Πιστεύω ότι το πάθος πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει μέσα στον αγώνα. Είναι καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές, μόνο κακό προκαλούν. Πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι γιατί γενικά το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι πολύ καλό".

O δανεισμός σου από την Σαν Λορένσο στον Αστέρα τελειώνει το καλοκαίρι. Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα και την επόμενη σεζόν; Έχει κάνει κάποια κουβέντα με την διοίκηση;

"Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο για τον Αστέρα. Μετά θα δω τι θα γίνει, αν υπάρξει κάποια προσφορά. Δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση με την διοίκηση μέχρι στιγμής.

Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις μιας και είμαστε σε μια δύσκολη φάση του πρωταθλήματος και όπως είπα και προηγουμένως, ο πρώτος στόχος είναι να μπει ο Αστέρας στα πλέι οφ. Μετά θα δούμε τι θα γίνει με την περίπτωσή μου. Αν υπάρξει πάντως πρόταση να συνεχίσω στον Αστέρα, σε κάποια άλλη ομάδα στην Ευρώπη ή ακόμη και στην Ελλάδα, είναι φυσικά καλοδεχούμενη. Θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη".

Ρόλε στο Contra.gr: "Στόχος η έξοδος στο Champions League"
INTIME SPORTS

Το όνειρό σου ποιο είναι; Ίσως μια κλήση στην Εθνική ομάδα;

"Όχι όχι, αυτό το όνειρο είναι άπιαστο. Υπάρχουν 1000 ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή που έχουν προτεραιότητα. Είναι μια ουτοπία, κάτι αδύνατο. Αυτό που θέλω είναι να είμαι καλά, να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο τον Αστέρα".

Κλείνοντας, θα σου κάνω και την κλισέ πλέον ερώτηση... Ρονάλντο ή Μέσι;

"Αυτό δεν είναι καν ερώτηση (γέλια)! Μέσι εννοείται. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK