Αμρ Ουάρντα: Άγγελος ή Δαίμονας;

Τσακώνεται με παράγοντες, προπονητές, φιλάθλους, αλλά ψηφίζεται MVP από παίκτες. Στα social media βρίζει και κάνει καμάκι, αλλά ζητάει και συγγνώμη. Τραγουδάει "Ντιμπιντάι" αλλά και σκοράρει. Τελικά ποιος είναι ο Αμρ Ουάρντα;

Αμρ Ουάρντα: Άγγελος ή Δαίμονας;
EUROKINISSI

Update 27/06: Ακόμα μια σειρά DM μηνυμάτων σε μία κοπέλα, ακόμα ένας μπελάς για τον Αμρ Ουάρντα. Μόνο που αυτήν τη φορά τον έθεσε εκτός εθνικής Αιγύπτου, με την ομοσπονδία απηυδισμένη από τη συμπεριφορά του. Ο ίδιος ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός απολογήθηκε μέσω video στο fb, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναγνώρισε το λάθος του αλλά τον στήριξε στο Twitter (χωρίς να τον κατονομάσει). Όπως και να 'χει, ακόμα μία ευκαιρία για να δούμε (όπως τον Φεβρουάριο του 2019) τι είναι πραγματικά ο Ουάρντα: Άγγελος ή Δαίμονας;

***

Ο Αμρ Ουάρντα εξελίχθηκε σε πρόσωπο των ημερών μετά από τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι του Ατρομήτου με την ΑΕΚ, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός ήρθε σε αντιπαράθεση με φιλάθλους της Ένωσης, τσακώθηκε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, έβρισε δημοσιογράφους, έγραψε χυδαίο μήνυμα στα social media, μπήκε στο 'ψυγείο' από την ομάδα του και για ακόμα μία φορά ήρθε στην επικαιρότητα με αρνητική διάσταση.

Δεν είναι λίγες οι φορές, πάντως, που βρίσκεται στα 'φώτα' για θετικούς λόγους. Εξάλλου, αποτελεί τον MVP της περσινής σεζόν στη Super League βάσει ψηφοφορίας των συναδέλφων του και μόλις προ μηνών άρχιζε βασικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αιγύπτου. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ετοιμάζεται να συμπληρώσει 4 χρόνια στη χώρα μας και το Contra.gr κάνει αναδρομή στα θετικά και στα αρνητικά της καριέρας του στην Ελλάδα, ψάχνοντας να βρει τι είναι τελικά: άγγελος ή δαίμονας.

Τα αγωνιστικά προσόντα του

ΑΓΓΕΛΟΣ

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του. Παίκτης ικανός να ντριμπλάρει οποιονδήποτε αντίπαλο, έχει καλό 'μάτι' για να βγάζει πάσες που οδηγούν τις επιθέσεις πιο κοντά στο γκολ (είτε ασίστ είτε πάσες 'κλειδιά') και όποτε είναι εφικτό, σκοράρει ο ίδιος.

Πολυσύνθετος, αφού έχει δοκιμαστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, δεν προβληματίζεται από το όνομα του αντιπάλου, αφού μετράει γκολ και ασίστ απέναντι και σε εκπροσώπους του Big-4.

ΔΑΙΜΟΝΑΣ

Δέχεται πολύ εύκολα κίτρινες κάρτες και στη σούπερ χρονιά του πέρυσι απουσίασε από 4 αγώνες του Ατρομήτου λόγω τιμωρίας. Οι διαμαρτυρίες στους διαιτητές είναι συνεχείς, η γκρίνια μεγάλη και πολλές φορές αντιδρά στα (πολλά και σκληρά) μαρκαρίσματα που δέχεται, αλλά τη γλιτώνει.

Τα αποτελέσματα που φέρνει

ΑΓΓΕΛΟΣ

Οι αριθμοί τα λένε όλα. Πέρυσι είχε 8 γκολ και 7 ασίστ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, όντας ο κύριος λόγος που η ομάδα του Περιστερίου παρουσιάστηκε τόσο ανταγωνιστική και απείλησε για μία θέση στο top-3 της Super League.

Ο τίτλος του MVP της σεζόν προέκυψε από την ψήφο των ίδιων των ποδοσφαιριστών, οπότε αυξάνεται η σημασία της επιτυχίας. Όμως δεν αποτελεί 'πυροτέχνημα'. Εξίσου κομβικός ήταν και για λογαριασμό του Παναιτωλικού, όπου σε 1,5 σεζόν είχε 10 γκολ και 6 ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΔΑΙΜΟΝΑΣ

Το πρόβλημα προέκυψε όταν ανέβηκε επίπεδο. Στον ΠΑΟΚ συνάντησε μεγάλο συναγωνισμό, όχι για τον ρόλο του ηγέτη που είχε στις προηγούμενες δύο εν Ελλάδι ομάδες του, αλλά για την ίδια τη θέση του στην ενδεκάδα. Απέτυχε, περιορίστηκε σε 2 γκολ και 4 ασίστ σε (αθροιστικά) μία σεζόν και δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς.

Οι συναναστροφές του

ΑΓΓΕΛΟΣ

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με αρκετές συμπάθειες στα αποδυτήρια. Πρόσχαρος, χαρωπός, πίσω από πολλές πλάκες και έξω καρδιά. Τα τραγούδια που ερμηνεύει στα αποδυτήρια έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του.

Επιπλέον, όταν συμπαθεί ο ίδιος πρόσωπα και χαρακτήρες, τότε φτάνει σε σημείο... προσκυνήματος, όπως έδειξε πρόσφατα με τον Νταμίρ Κάναντι, όταν μετά από το γκολ που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, πήγε και πανηγύρισε στα πόδια του Αυστριακού προπονητή και στη συνέχεια έβαλε τα κλάματα. "Είχα πίεση στον ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος με ξεκλειδώνει", δήλωσε μετά από τον αγώνα, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα του Περιστερίου.

ΔΑΙΜΟΝΑΣ

Τουναντίον, όταν κάτι ή κάποιος του μπαίνει στο 'μάτι', τότε ο Ουάρντα γίνεται... θανάσιμος εχθρός. Όταν δεν υπολογιζόταν από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά του και προκαλούσε άβολες καταστάσεις, όπως η άδεια που ζήτησε αρχές Ιανουαρίου για να μεταβεί στην Αθήνα και να μην ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στην Τρίπολη. Οι δηλώσεις του μετά από τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ και οι 'σπόντες' για τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν ακόμα μία ένδειξη του τι πίστευε πια ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός για τον πρώην προπονητή του.

Από την άφιξή του στην Ελλάδα, όμως, έδειξε το εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Ακόμα κι όταν ήταν παίκτης του Παναιτωλικού δεν δίσταζε να τσακωθεί με πρόσωπα, όταν αισθανόταν θιγμένος, όπως με τον -τότε- τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Λεωνίδα Βόκολο, μετά από το τέλος αγώνα των δύο ομάδων.

Η εξωγηπεδική ζωή του

ΑΓΓΕΛΟΣ

Το 'Μελαχρινάκι' συνδέθηκε άρρηκτα με τον αλέγκρο χαρακτήρα του. Το προσωνύμιο 'Ντιμπιντάι' του... κόλλησε και ο ίδιος το χαιρόταν, κάνοντας πλάκα με συμπαίκτες και φιλάθλους. Είχε φροντίσει να μάθει ορισμένα ελληνικά, διασκέδαζε ακούγοντας εγχώρια μουσική όλους αυτούς τους μήνες στην Ελλάδα και απέκτησε πλούσιο ρεπερτόριο. Δεν έχασε το κέφι του ακόμα και όταν δέχθηκε επίθεση από δύο αγνώστους με μαχαίρι καθώς περπατούσε στην Καισαριανή.

ΔΑΙΜΟΝΑΣ

Οι βραδινές έξοδοι είναι συχνές και ποτέ... αναίμακτες. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κυριολεκτικά δεκάδες απόπειρες να γνωρίσει νεαρές κοπέλες, συνήθως χωρίς αποτέλεσμα. Τις καλεί στο γήπεδο για να τον δουν, τις προσκαλεί σε κέντρα διασκέδασης και πολλές φορές, όταν δεν βρει ανταπόκριση, αντιδρά άσχημα. Τα... μελαχρινάκια δεν αποτελούν το φόρτε του, αν και καταναλώνει αρκετό χρόνο και κόπο.



Ακόμα, δεν έχει ξεχαστεί ο δανεισμός του στη Φεϊρένσε το καλοκαίρι του 2017, που διακόπηκε απότομα όταν πιάστηκε να φλερτάρει με δύο γυναίκες συμπαικτών του, με συνέπεια η πορτογαλική ομάδα να ακυρώσει κακήν κακώς τη μετακίνηση και τον παίκτη να καταλήγει τελικά στον Ατρόμητο.

Η σχέση του με τους φιλάθλους

ΑΓΓΕΛΟΣ

Ο χαρακτήρας του τον έχει καταστήσει αγαπημένο παιδί της εκάστοτε κερκίδας. Δεν είναι τυχαίο πως όταν στην αρχή της φετινής σεζόν γύρισε ως αντίπαλος στο Περιστέρι, ο κόσμος του Ατρομήτου τον χειροκρότησε για την προσφορά του και του ζητούσε να επιστρέψει.

Το αποκορύφωμα, πάντως, ήταν ο περσινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ουάρντα, εμφανίστηκε στο γήπεδο και πήγε μπροστά στην κερκίδα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την αποθέωση.

ΔΑΙΜΟΝΑΣ

Το 'δέσιμό' του με ορισμένες ομάδες τον έχουν μετατρέψει σε 'κόκκινο πανί' για άλλες. Αυτό έγινε ορατό και στον αγώνα κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, όπου το κοινό της ΑΕΚ τον αποδοκίμασε έντονα και τον χλεύασε όταν γινόταν αλλαγή, με τον Αιγύπτιο να αντιδρά με μορφασμούς και χειρονομίες.

Αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο τσακώθηκε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, έβρισε φιλάθλους και δημοσιογράφους και στη συνέχεια ανέβασε ένα χυδαίο μήνυμα στα social media (το κατέβασε γρήγορα), δείχνοντας σε τι σημείο μπορεί να φτάσει εν βρασμώ ψυχής.

Αμρ Ουάρντα: Άγγελος ή Δαίμονας;

Ο Ουάρντα στην εθνική Αιγύπτου

ΑΓΓΕΛΟΣ

Τον Οκτώβριο του 2015 κλήθηκε στην εθνική Αιγύπτου από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ για πρώτη φορά, ως παίκτης του Παναιτωλικού τότε. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Αγρίνιο και αργότερα στο Περιστέρι, τον διατήρησαν στην ομάδα και μάλιστα ο Ουάρντα βρέθηκε το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπαιξε και στα 3 παιχνίδια της φάσης των ομίλων και μάλιστα ήταν βασικός στην πρεμιέρα με την Ουρουγουάη.

ΔΑΙΜΟΝΑΣ

Συνολικά μετράει 24 διεθνείς συμμετοχές αυτά τα 3,5 χρόνια και ένα τέρμα. Η παρουσία του, όμως, δεν είναι αντίστοιχη με αυτή των καλών διαστημάτων του στην Ελλάδα και γι' αυτό δεν έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας των 'Φαραώ'.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK